Downloaden met SpotNet

In deze SpotNet handleiding gaan we bespreken hoe we downloaden met SpotNet. Dit doen we door een NZB bestand te downloaden met SpotNet en vervolgens dit NZB bestand te openen met een download client zo als Grabit of SABnzbd.

spotnet-weergaven

Als de Spots zijn geladen in SpotNet gaan we eerst is een naar Beeld en dan naar Kolommen Selecteer Datum en Omvang en eventueel Tag. Dit is erg handig aan de datum kan je vaak zien hoe oud iets allang op Usenet staat en of je het dus nog kan downloaden. Echter dit gaat niet altijd op, omdat de aanmelder niet altijd de uploader is. De omvang is ook erg handig dan kan je gelijk zien of het formaat ook wel klopt en het zegt iets over de kwaliteit van bijvoorbeeld een film.

spotnet-nzb-knop-opslaan

Zelf ben ik niet zo voorstander om de ingebouwde download client van SpotNet te gebruiken omdat SpotNet nog al vaak vast loopt en ik download films via mijn NAS. Gelukkig kunnen we dit aanpassen. Dit doe je door naar Bewerken te gaan en vervolgens te kiezen voor Downloadknop en NZB opslaan aanvinken.

SpotNet-filters-films

Het word dat dat we wat leuks opzoeken om te downloaden aan de linker kant heb je een blok Filters klik vervolgens op Films.

spotnet-zoeken

Ook zie je aan de linker kant links boven een blok met Zoeken staan geef hier de naam op van de film die je wilt downloaden en klik vervolgens op het Vergrootglas.

spotnet-zoeken-resultaat

Aan de rechter kant verschijnt het resultaat waar jou zoekopdracht aan voldoet. Vervolgens klik jij aan wat je wilt downloaden.

spotnet-film

Het volgende scherm zal verschijnen hier zie je de informatie over wat jij wilt downloaden. Rechts boven zie je een groot blauwe pijl klik hier op en SpotNet. Vraagt jou vervolgens om het NZB bestand ergens in op te slaan. Vervolgens moet je kiezen om het NZB bestand ergens op te slaan op je computer.

Share This

2 comments

 1. Stans

  Als ik een film via Spotnet heb gedownload, worden de losse bestanden niet meer samengevoegd tot één bestand (de film) maar staan alle bestanden er. Dit is sinds kort.

  Kan iemand mij een tip geven hoe ik dit kan aanpassen?

  Alvast bedankt!

 2. Usenet

  SpotNet is zonder twijfel de beste manier om te downloaden uit nieuwsgroepen.
  Alle andere mogelijkheden zijn waardeloos.

Geef een reactie