Newsbin Pro installeren en de basis configureren

In deze Newsbin Pro handleiding gaan we Newsbin Pro installeren en configureren. Zodat we kunnen gaan downloaden uit de nieuwsgroepen met NewsBin Pro.

Download  Newsbin Pro


http://www.newsbin.com/freetrial.php

Newsbin Pro installeren

newsbin-pro-install

Klik hier op OK.

newsbin-32-64-bit

Als het goed is moet Newsbin Pro zien of je een 32 of 64 bit systeem hebt. Mocht het niet zo zijn en je weet niet wat je hebt kies dan 32 bit dan zit je altijd veilig. Klik nu op Next.

newsbin-pro-licentie

Klik Hier op Akkoord.

newsbin-pro-installeren

Klik hier op Next.

newsbin-pro-install-folder

Hier kan je aangegeven in welke map Newsbin Pro geinstalleerd moet worden wil je dit aanpassen kies voor Bladeren en zoek de gewenste map op. Klik nu op Next.

Newsbin Pro nieuwsserver configureren

newsbin-pro-nieuwsserver

Hier geven we het naampje om van jou nieuwsserver. Klik vervolgens op Next.

newsbinpro-nieuwsserver-adres

Nu moeten We het adres invoeren van jou nieuwsserver. Deze kan je vaak vinden in de welkoms email van je nieuwsserver en anders op de website kijken van de aanbieder van je nieuwsserver. Mocht je de gratis nieuwsserver willen gebruiken van je internet provider kan je klikken op News Server Adress help. Maar ik raad je het ten strengste af omdat deze nieuwsservers vaak erg slecht zijn. Als jij je Nieuwsserver adres hebt opgegeven klik dan op Next.

newsbinserver-config

 

Geef bij Username de gebruikers naam op van je nieuwsserver. Geef bij Password het wachtwoord op van je nieuwsserver. Ook deze gegevens staan van in je welkoms email van je nieuwsserver provider en anders kan je vaak op de website van je nieuwsserver provider het wachtwoord laten resetten. Klik nu op Test.

newsbinpro-server-test

Als alles goed is gegaan graag je bovenstaande melding en klik vervolgens op Done. Mocht het niet goed zijn gegaan dan is blijkbaar je gebruikers naam of wachtwoord niet goed of je nieuwsserver is verkeerd en moet je een stap terug.

newsbin-proverbindingen

In het bovenste vakje kan je aangeven hoeveel retentie je nieuwsserver hebt. Mijn advies laat deze op 30 staan en pas dit later aan. Anders kan je de eerste keer heel lang wachten.

het onderste vakje is voor het aantal verbindingen dat je kan maken met je nieuwsserver. Deze staat standaard op 8. Het beste is deze te veranderen naar 5. Want je hebt vaak ook een ander programma geïnstalleerd op je pc die een verbinding maakt met de nieuwsgroepen. (zo als bijvoorbeeld Spotnet) en het limiet is vaak 8 verbindingen. Je gaat echt niet sneller downloaden met meer verbindingen.

Klik nu op Installeren.

newsbin-pro-error

 

Het kan zijn dat  je bovenstaande foutmelding krijg. Tegenwoordig hebben de meeste computers wel meerdere cores dus klik op Ja. Mocht je het niet weten en je hebt een hele oude computer klik op Nee.

newsbin-pro-installatie-klaar

 

Klik op Voltooien. Je bent nu klaar met de installatie van NewsBin Pro.

Share This

Geef een reactie