Quickpar bestanden controleren en repareren

Hoewel veel Usenet clients zo als bijvoorbeeld Grabit en Sabnzbd tegenwoordig automatisch de gedownloade bestanden controleren en repareren, kan je dit ook handmatig doen met programma QuickPar. In sommige gevallen wil het namelijk wel is niet goed gaan met het automatisch reparen van je gedownloade bestanden, terwijl er wel geneog PAR files aanwezig zijn.

Quickpar downloaden en installeren

download eerste de laatste versie van

http://www.quickpar.org.uk/Download.htm

Vervolgens de setup.exe door lopen door een paar keer op next te klikken en installeren.

Quickpar bestanden controleren en repareren

Zoek de map op waar je download staat als het goed is staan hier nu je RAR files (soms ZIP files in plaats RAR files) en PAR files. De par files zijn te herkennen aan het volgende icoontje wat er voor staat:quickpar

Dubbel klik vervolgens op een Par file

quixkpar-files-controleren

Het volgende scherm zal verschijnen nu gaat Quickpar de files controleren. Als Quickpar klaar is met controleren dan kan je op de knop Repareren klikken. Mits er genoeg PAR files zijn, en er niet teveel bestanden te erg beschadigd zijn.

Quickpar TIP

Ga naar Opties en vink het volgende aan Monitor Automatisaties en Repareer Automatisaties. Zodat als je de volgende keer een PAR file aan klikt hij de bestanden gelijk gaat repareren en controleren of er nieuw PAR files zijn in de map waar alle gedownloade files staan.

Share This

1 comment

  1. eric

    ik heb veel incomplete downloads , en niet genoeg blocks om te repareren volgens quickpar , wat nu?

Geef een reactie