SpotNet foutmeldingen/problemen

Dit is een overzicht met bekende foutmeldingen waardoor je SpotNet problemen kan krijgen.

Spotnet Kan geen verbinding maken, maximaal aantal verbindingen is bereikt

Je maakt meer verbindingen met je Usenet provider dan is toegestaan. Controleer hoeveel je er mag maken en kijk dan hoeveel je er in Spotnet hebt. Je kan dit in Spotnet aanpassen door naar het volgende uit te voeren ga naar Bewerken en dan Provider… en dan heb je optie Verbindingen hier kan je het aantal aanpassen. Als je een tweede Usenet programma gebruikt of je deelt je account met iemand anders dan kan het ook hierdoor komen.

In Spotnet krijg ik de melding “Server Timout” hoe los ik dit op?

De oplossing hiervoor kan vrij eenvoudig zijn Probeer In plaats van het adres van je nieuwsserver het ip adres van je nieuwsserver op te geven. Je kan het ip adres achter halen op de volgende manier. Druk op de “Windows” toets (toets met Windows logo ook wel het vlaggetje)  + de letter  “R” toets. Nu zal er een invoer veld verschijnen type hier in CMD en druk op enter. Nu kom er een ouderwets dos schermpje tevoorschijn en type hier in “Ping nieuwserver adres” als voorbeeld zie “Ping reader2.newsxs.nl”.

Als ik  SpotNet start ik ik de foutmelding “attempt to write a readonly database”

Ga naar de volgende map  c:\programdata\spotnet ( kan een verborgen map zijn) Rechtermuis klik op de map en dan  eigenschappen. Kijk hier of alleen lezen niet aanstaat (mag geen kruisje staan)
Ga dan in de folder staan en dan zie je een bestand met de extensie “.db”. Doe een Rechtermuisklik  en dan eigenschappen – en controleer hier ook of niet alleen lezen aanstaat.

Kan niks downloaden met Spotnet krijg de melding “Fout tijdens het starten van SABnzdb: bekijk de logfile”

Deze foutmelding krijg je omdat SABnzbd zit ingebouwd in Spotnet echter dat is wel een oude versie van SABnzbd en die kan niet goed overweg met de local host file. Dit kan je conroleren door het volgende te doen.  Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ %systemroot% \system32\drivers\etc en klik vervolgens op OK. Hier staat een file genaamd hosts. Maak hier een backup van eerst! Dubbele klik op het bestand hosts en kies het programma  Kladblok om het bestand te openen.

Voor Windows XP of  Windows 2003 zou alleen de volgende regel “127.0.0.1   localhost” aanwezig moeten zijn. Er zou dus geen # teken aanwezig moeten zijn.

Voor Windows Vista of Windows 2008 server zouden alleen de volgende twee regels een geen # teken moet hebben.

127.0.0.1 localhost
::1 localhost 

Bij Windows 7 zou alleen een # teken moet hebben. Nou zijn er programma die gebruik maken van de hosts file die hierdoor niet meer kunnen functioneren dit komt vooral voor bij games die gebruik maken van het antibot/cheat systeem GameGaurd (bijvoorbeeld Aion: The Tower of Eternity, Flyff, GunBound, en Lineage II)

Wat je kan doen is zelf SABnzbd installeren en dan Spotnet koppelen aan SABnzbd. Dit is ziezo handiger vind ik. Want dan kan je bijvoorbeeld ook SickBeard (SickBeard download automatisch nieuwe tv afleveringen als deze uit zijn) aan je SABnzbd koppelen en daardoor heb je geen meerdere keren SABnzbd geïnstalleerd. Ook is het voordeel hiervan dat je SABnzbd gewoon kan updaten en niet achterloopt.

Alles wat is gedownload door Spotnet verdwijnt in de prullenbak

Sluit het prgramma SpotNet. Ga naar  naar de volgende map “C:\ProgramData\Spotnet” open dan het bestand settings.xml Open dit bestand met Kladblok. Zoek dan de volgende regel op <RemoveDownloads>True</RemoveDownloads> pas dit dan aan naar <RemoveDownloads>false</RemoveDownloads>. Sla het bestand op en probeer het nog eens.

Krijg de foutmelding in SpotNet “sleutel is niet geldig voor gebruik in opgegeven status”

Je kan dit mogelijk oplossen door  het rsa bestand te verwijderen. Sluit als eerste SpotNet Voor de locatie van het rsa  bestand zie hier onder:

Windows XP
C:\Documents and Settings\”gebruikersnaam”\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA\”gebruikscode”\”code”.

Vista & Windows 7

C:\Users\”gebruikersnaam”\AppData\Roaming\Microsoft\Crypto\RSA
Op de eerste regel staat “Spotnet User Key”.

Kan geen nieuwe Headers ophalen in SpotNet

Dit heeft vaak te maken met je nieuwserver provider (headerserver) hier kan je zelf niks aan doen. Probeer het op een later tijdstip nog eens en bezoek de website van je nieuwserver provider wellicht dat je daar meer informatie kan vinden.

Spots ontbreken in SpotNet

Ook hier kan je niks aan doen dit  heeft vaak te maken met je nieuwserver provider (headerserver). Probeer het op een later tijdstip nog eens en bezoek de website van je nieuwserver provider misschien dat je daar meer informatie kan vinden of er een storing is.

Kan niet meer spotten krijg de melding “Kan de server niet bereiken. Probeer het later nog eens.”

Open het bestand settings.xml deze is te vinden in “C:\Documents and Settings\All Users\Local Application Data\Spotnet..” Zoek het volgende op “<ExternalSigning>True</ExternalSigning>” pas dit aan naar “<ExternalSigning>False</ExternalSigning>”. Dit zorgt er voor dat de  signing server wordt overgeslagen.  Mocht dit niet werken kijk op de site van je usenet provider of er momenteel geen storing is.

 

Delen:

104 comments

 1. Bas

  Ik een probleempje…
  Sinds kort moet je voor de QoQ spots via een website een bestande genaamd xx.nzb downloaden/openen.
  Echter als ik dit wil doen krijg ik de melding:
  Er loopt al een instantie van Spotnet!

  Als ik dan Spotnet afsluit en hem dan open, opent Spotnet wel. Echter komt het bestand dan niet in mijn downloads te staan.

  Weet iemand misschien waar dit aan ligt?

  1. chrisdus

   Je moet ook een ander programma erbij nemen QoQ kun je niet downloaden via Spotnet.
   b.v. Grabit daar kun je die nzb mee downloaden.
   Dit staat ook vaak er gewoon bij eerst goed de reactie van een spotter lezen helpt vaak.
   Dan hoef je ook niet van deze opzich zeer simpele vragen te stellen

   1. Bas

    Dat klopt, maar er is ook programma waarmee je de bestanden wel via Spotnet kan binnenhalen.
    Dan klik je op de url en dan word deze met spotnet geopend in plaats van een alternatief programma.
    En naar dit programma was ik juist op zoek, dan kun je qoq bestanden via die link gewoon met Spotnet downloaden

 2. ed Kuijpers

  Kan niks downloaden met Spotnet krijg de melding “Fout tijdens het starten van SABnzdb: bekijk de logfile”
  Heb van alles geprobeert, volgens jullie site, spot-net site opgevolgd. Geen succes. Kan niet meer downloaden.
  Spotne met removal tool verwijderd, Ccleaner eroverheen gehaald, microsoft.Netframework4 verwijderd. Opnieuw erop gezet, spotnet opnieuw erop gezet, blijf melding krijgen. Wat nu?????


 3. Post author
  Admin

  Sluit Spotnet helemaal af en hernoem sabnzbd.ini Deze kan je vinden in C:\ProgramData\Spotnet

  En weet je zeker dat je Spotnet helemaal hebt verwijdert?

  Mocht dat niet werken wat zegt de logfile dan? Die kan je vinden in C:\ProgramData\Spotnet\Logs of deze kan je vinden in C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\sabnzbd\logs

 4. John-Pierre Cornelissen

  Ik heb ook de melding “Fout tijdens het starten van SABnzdb: bekijk de logfile” op een Win7 computer gehad. Ik heb de hosts file vergeleken met die op een andere Win7 computer waar Spotnet het wel doet en daar was de hosts file precies hetzelfde, dat was dus niet de oorzaak. Ik heb in de log file C:\ProgramData\Spotnet\Logs\sabnzbd.log gekeken en daar stond het volgende in:

  IOError: Port 8090 not bound on ‘localhost’
  ERROR::[sabnzbd:300] Kan web interface niet starten : Port 8090 not bound on ‘localhost’

  Via Google weer van alles tegengekomen wat niet van toepassing was, maar een referentie naar zonealarm gaf de hint dat het aan de firewall kan liggen. Vreemd want ook die is op beide computers gelijk (Avast Internet Security). Toch maar even uitgeschakeld en toen kreeg ik de foutmelding niet meer. Ik heb daar toen de firewall regels van Spotnet én sabnzbd uitgegooid en Spotnet opnieuw opgestart. De firewall regels werden automatisch opnieuw toegevoegd maar daarna deed Spotnet het weer gewoon.

  Firewall regels verwijderen uit Avast Internet Security
  – Open Avast en ga naar Hulpmiddelen » Firewall
  – Klik op toepassingsregels
  – Gebruik de filter bovenin om te zoeken naar Spotnet. Rechtsklikken om te verwijderen.
  – Die hetzelfde voor sabnzbd

  Alles weer sluiten en Spotnet opnieuw starten en het probleem is opgelost.

  ——————-
  Tav de Admin van deze pagina

  In de uitleg hierboven over de hosts file is erg onduidelijk of er nu juist wél of géén # teken voor die regels hoort te staan:

  “Voor Windows XP of Windows 2003 zou alleen de volgende regel “127.0.0.1 localhost“ geen # teken moeten hebben mocht dat wel het geval zijn zet hier een # teken voor.”
  Wat zeg je hier nou?
  1) het zou geen # teken moeten hebben
  2) maar als dat wel is, zet het er dan voor (dus een 2e ???)

  “Voor Windows Vista of Windows 2008 server zouden alleen de volgende twee regels een geen # teken moet hebben.”
  Pardon? ‘een’ of ‘geen’?
  En dan een voorbeeld zonder dat teken.

  “Bij Windows 7 zou alleen een # teken moet hebben.”
  Uh? Bij Win7 zou allen (welke regel) een teken moeten hebben?

  Je zet er beter alleen een voorbeeld in hoe het zou moeten zijn om Spotnet te laten werken.
  Zet er ook gelijk bij waar je de log file kunt vinden waarnaar in de error wordt verwezen.
  En een verwijzing naar de firewall/virusscanner zou ook veel mensen helpen.

  Bedankt
  JP

 5. C. Bakker

  sinds eenn halve week krijg ik als ik wat wil dowmloaden een foutmelding: 502 Authentication, bijzonder vervelend. Ik voer de gebruikersnaam en het wachtwoord correct in maar blijf tot mijn spijt steeds weer het zelfde probleem zitten. Wat te doen ?

  1. marco

   Dit heeft te maken met je usenet provider. Daarvan is de gebruikersnaam of het wachtwoord is niet goed. Of je Usenet account is verlopen.

 6. John-Pierre Cornelissen

  @C. Bakker

  Kijk eens hier: spot-net.nl/forums/viewtopic.php?t=331

  Als daar de oplossing niet tussen staat dan even googelen op die foutmelding (is “502 Authentication” de enige melding of staat er nog meer informatie bij?)

  Kijk ook eens onderaan in de logfile of er meer info in staat. Op Win7 kun je die vinden op C:\ProgramData\Spotnet\Logs\sabnzbd.log

 7. Maarten

  Hallo,

  Kan iemand mij misschien helpen? Elke keer als ik iets wil downloaden krijg ik deze fout te zien ”
  Fout tijdens het starten van SABnzbd: kan SAB ini file niet aanmaken” ik weet niet wat ik hier mee aan moet.

  Voor degene die het antwoord weet, alvast heel erg bedankt

  Met vriendelijke groet,
  Maarten

 8. Maarten

  Hallo,

  Kan iemand mij misschien helpen? Elke keer als ik iets wil downloaden krijg ik deze fout te zien ”
  Fout tijdens het starten van SABnzbd: kan SAB ini file niet aanmaken” ik weet niet wat ik hier mee aan moet.

  Voor degene die het antwoord weet, alvast heel erg bedankt

  Met vriendelijke groet,
  Maarten


  1. Post author
   Admin

   Je kan dit proberen. Het volgende bestand hernoemen en dan spotnet opnieuw starten.
   C:\ProgramData\Spotnet\Sabnzbd.ini

    1. karin

     Kan je iets vinden in de logs?
     C:\ProgramData\Spotnet\Logs of in C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\sabnzbd\logs.

     Zite je firewal en antivirus porgramma is tijdelijk uit.
     Spotnet Database bestand hernoemd?
     Probeer het is met een andere usenet provider?
     Opnieuw installeren?

 9. Erwin de Laat

  vraagje heb spotnet opnieuw geinstalleerd maar nu krijg ik de fout melding ( er is een
  uitzondering opgetreden van het type System.OutOfMemoryException) kan iemand mij helpen


  1. Post author
   Admin

   Probeer eerst framework 4.5 te installeren. Mocht dat niet lukken. Dit probleem lijkt alleen voor te komen met spotnet 1.8.1 probeer een nieuwere of oudere versie.

 10. roderique

  hallo, hoe krijg ik mijn recties uitgezet bij spotnet? ik heb geprobeerd via C;programdata ofzoiets maar die map kan ik niet vinden in mijn windows 7 kan iemand mij helpen alavst bedankt

 11. Martine

  Ik krijg de melding bij downloaden,’er loopt al een instantie van spotnet’
  Ik heb windows 7 en versie 1.8.1.2 van spotnet

  1. Marco

   Je kan het volgende proberen. Alt+ctrl+del en bij het tablad procces kijken alles processen van spotnet sluiten en spotnet opnieuw starten.

   Er staan ook een aantal downloads in spotnet die je via een andere manier moet openen maar dat staat vaak in de spot informatie erbij dan kan je namelijk ook deze melding krijgen.

 12. SJ

  Hallo,
  Iedere keer als ik iets wil downloaden krijg ik de melding: commentstarter, unable to open the database file. wie kan mij hiermee helpen?

 13. pascal

  Heb nieuwe labtop, windows 8.
  Krijg nu steeds melding: Kan NZB niet vinden.

  Kan mijn iemand helpen? Bedankt alvast..

 14. Hansie_B

  Helaas Julia, dat werkt bij mij niet. ik krijg nog steeds die melding en kan dus geen reacties lezen.

 15. Bjorn

  ik heb wanneer ik een film wil downloaden op spotnet de melding error 430. Dit is alleen bij films ouder dan 30 dagen, weet iemand hoe ik dit kan oplossen

 16. wilco

  krijg een rare fout melding van spotnet

  OEPS kan het configuratie systeemniet initaliseren

  enig idee waar dit aan ligt heb ook op nieuwe geinstaleerd
  maar blijft zelfde melding geven

Geef een reactie