SpotNet foutmeldingen/problemen

Dit is een overzicht met bekende foutmeldingen waardoor je SpotNet problemen kan krijgen.

Spotnet Kan geen verbinding maken, maximaal aantal verbindingen is bereikt

Je maakt meer verbindingen met je Usenet provider dan is toegestaan. Controleer hoeveel je er mag maken en kijk dan hoeveel je er in Spotnet hebt. Je kan dit in Spotnet aanpassen door naar het volgende uit te voeren ga naar Bewerken en dan Provider… en dan heb je optie Verbindingen hier kan je het aantal aanpassen. Als je een tweede Usenet programma gebruikt of je deelt je account met iemand anders dan kan het ook hierdoor komen.

In Spotnet krijg ik de melding “Server Timout” hoe los ik dit op?

De oplossing hiervoor kan vrij eenvoudig zijn Probeer In plaats van het adres van je nieuwsserver het ip adres van je nieuwsserver op te geven. Je kan het ip adres achter halen op de volgende manier. Druk op de “Windows” toets (toets met Windows logo ook wel het vlaggetje)  + de letter  “R” toets. Nu zal er een invoer veld verschijnen type hier in CMD en druk op enter. Nu kom er een ouderwets dos schermpje tevoorschijn en type hier in “Ping nieuwserver adres” als voorbeeld zie “Ping reader2.newsxs.nl”.

Als ik  SpotNet start ik ik de foutmelding “attempt to write a readonly database”

Ga naar de volgende map  c:\programdata\spotnet ( kan een verborgen map zijn) Rechtermuis klik op de map en dan  eigenschappen. Kijk hier of alleen lezen niet aanstaat (mag geen kruisje staan)
Ga dan in de folder staan en dan zie je een bestand met de extensie “.db”. Doe een Rechtermuisklik  en dan eigenschappen – en controleer hier ook of niet alleen lezen aanstaat.

Kan niks downloaden met Spotnet krijg de melding “Fout tijdens het starten van SABnzdb: bekijk de logfile”

Deze foutmelding krijg je omdat SABnzbd zit ingebouwd in Spotnet echter dat is wel een oude versie van SABnzbd en die kan niet goed overweg met de local host file. Dit kan je conroleren door het volgende te doen.  Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ %systemroot% \system32\drivers\etc en klik vervolgens op OK. Hier staat een file genaamd hosts. Maak hier een backup van eerst! Dubbele klik op het bestand hosts en kies het programma  Kladblok om het bestand te openen.

Voor Windows XP of  Windows 2003 zou alleen de volgende regel “127.0.0.1   localhost” aanwezig moeten zijn. Er zou dus geen # teken aanwezig moeten zijn.

Voor Windows Vista of Windows 2008 server zouden alleen de volgende twee regels een geen # teken moet hebben.

127.0.0.1 localhost
::1 localhost 

Bij Windows 7 zou alleen een # teken moet hebben. Nou zijn er programma die gebruik maken van de hosts file die hierdoor niet meer kunnen functioneren dit komt vooral voor bij games die gebruik maken van het antibot/cheat systeem GameGaurd (bijvoorbeeld Aion: The Tower of Eternity, Flyff, GunBound, en Lineage II)

Wat je kan doen is zelf SABnzbd installeren en dan Spotnet koppelen aan SABnzbd. Dit is ziezo handiger vind ik. Want dan kan je bijvoorbeeld ook SickBeard (SickBeard download automatisch nieuwe tv afleveringen als deze uit zijn) aan je SABnzbd koppelen en daardoor heb je geen meerdere keren SABnzbd geïnstalleerd. Ook is het voordeel hiervan dat je SABnzbd gewoon kan updaten en niet achterloopt.

Alles wat is gedownload door Spotnet verdwijnt in de prullenbak

Sluit het prgramma SpotNet. Ga naar  naar de volgende map “C:\ProgramData\Spotnet” open dan het bestand settings.xml Open dit bestand met Kladblok. Zoek dan de volgende regel op <RemoveDownloads>True</RemoveDownloads> pas dit dan aan naar <RemoveDownloads>false</RemoveDownloads>. Sla het bestand op en probeer het nog eens.

Krijg de foutmelding in SpotNet “sleutel is niet geldig voor gebruik in opgegeven status”

Je kan dit mogelijk oplossen door  het rsa bestand te verwijderen. Sluit als eerste SpotNet Voor de locatie van het rsa  bestand zie hier onder:

Windows XP
C:\Documents and Settings\”gebruikersnaam”\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA\”gebruikscode”\”code”.

Vista & Windows 7

C:\Users\”gebruikersnaam”\AppData\Roaming\Microsoft\Crypto\RSA
Op de eerste regel staat “Spotnet User Key”.

Kan geen nieuwe Headers ophalen in SpotNet

Dit heeft vaak te maken met je nieuwserver provider (headerserver) hier kan je zelf niks aan doen. Probeer het op een later tijdstip nog eens en bezoek de website van je nieuwserver provider wellicht dat je daar meer informatie kan vinden.

Spots ontbreken in SpotNet

Ook hier kan je niks aan doen dit  heeft vaak te maken met je nieuwserver provider (headerserver). Probeer het op een later tijdstip nog eens en bezoek de website van je nieuwserver provider misschien dat je daar meer informatie kan vinden of er een storing is.

Kan niet meer spotten krijg de melding “Kan de server niet bereiken. Probeer het later nog eens.”

Open het bestand settings.xml deze is te vinden in “C:\Documents and Settings\All Users\Local Application Data\Spotnet..” Zoek het volgende op “<ExternalSigning>True</ExternalSigning>” pas dit aan naar “<ExternalSigning>False</ExternalSigning>”. Dit zorgt er voor dat de  signing server wordt overgeslagen.  Mocht dit niet werken kijk op de site van je usenet provider of er momenteel geen storing is.

 

Share This

107 comments

 1. roderique

  hallo, hoe krijg ik mijn recties uitgezet bij spotnet? ik heb geprobeerd via C;programdata ofzoiets maar die map kan ik niet vinden in mijn windows 7 kan iemand mij helpen alavst bedankt

 2. Martine

  Ik krijg de melding bij downloaden,’er loopt al een instantie van spotnet’
  Ik heb windows 7 en versie 1.8.1.2 van spotnet

  1. Marco

   Je kan het volgende proberen. Alt+ctrl+del en bij het tablad procces kijken alles processen van spotnet sluiten en spotnet opnieuw starten.

   Er staan ook een aantal downloads in spotnet die je via een andere manier moet openen maar dat staat vaak in de spot informatie erbij dan kan je namelijk ook deze melding krijgen.

 3. SJ

  Hallo,
  Iedere keer als ik iets wil downloaden krijg ik de melding: commentstarter, unable to open the database file. wie kan mij hiermee helpen?

 4. pascal

  Heb nieuwe labtop, windows 8.
  Krijg nu steeds melding: Kan NZB niet vinden.

  Kan mijn iemand helpen? Bedankt alvast..

 5. Hansie_B

  Helaas Julia, dat werkt bij mij niet. ik krijg nog steeds die melding en kan dus geen reacties lezen.

 6. Bjorn

  ik heb wanneer ik een film wil downloaden op spotnet de melding error 430. Dit is alleen bij films ouder dan 30 dagen, weet iemand hoe ik dit kan oplossen

 7. wilco

  krijg een rare fout melding van spotnet

  OEPS kan het configuratie systeemniet initaliseren

  enig idee waar dit aan ligt heb ook op nieuwe geinstaleerd
  maar blijft zelfde melding geven

  1. John Pansier

   Hoi Wilco, ik krijg momenteel de zelfde foutmelding OEPS. Dit gebeurt alleen als ik boeken download. Bij bv. Wii spellen en muziek heb ik dit niet. Wat kan het zijn, weet jij dit euvel al om het te verhelpen.
   Alle gegeven die je moet invoeren heb ik goed gedaan bij Spotnet,

Geef een reactie