Sonarr configureren NZBGet Synology om tv series te downloaden

In deze SonarIn deze Sonarr configureren NZBGet handleiding. Gaan we Sonarr zo instellen dat je tv series automatisch worden gedownload uit de nieuwsgroepen.

Sonarr Media Management

sonarr instellingen synology

Ga naar Settings en dan vervolgens het tablad Media Management.

sonarr-hernoem-episodes

Rename Episode zet je op Yes.

Je vraagt je meschien af waarom hernoemen? Nou dat is heel simpel aardig wat releases zijn encrypted waardoor je vreemde bestands-namen kan krijgen zo als bijvoorbeeld “02ffbc012101519975abb1a24015ef13.x264”. Hierdoor weet je Media spelers zo als Kodi bijvoorbeeld niet welke aflevering dit is. De originele scene naam gebruiken is altijd het beste ook voor ondertiteling zoek programma’s.

Daarom zet hier de juiste instellingen voor scene releases.

Standard Episode Format “{Series.Title}.S{season:00}E{episode:00}.{Episode.Title}.{Quality.Full}-{Release.Group}”

Daily Episode Format “{Series Title} – {Air-Date} – {Episode Title} {Quality Full}”

Series Folder Format “{Series Title}”

Season Folder Format “{Series Title}”

Create empty series folders Yes

Download Propers Yes

Analyse video files Yes

Sonarr Profiles

Nu gaan we naar het tablad Profiles.

sonarr hd

Klik een sectie aan die je wilt gaan gebruik en pas hem aan naar eigen voorkeur. Bovenstaande is mijn voorkeur. Je kan het beste de taal op Engels laten staan tenzij een tv serie ook beschikbaar is in het Nederlands. Maar de kans is heel erg klein dat een Nederlandse serie wordt gevonden met Sonarr. Door met je muis over die drie streepje te gaan kan je de volgorde aanpassen van wat Sonarr als eerst probeert te downloaden. Bij Cutoff geef je aan wanneer Sonarr moet stoppen met zoeken. Als je klaar bent klik je op Save.

Sonarr Quality

sonarr kwalietijd

Nu gaan we naar het tablad Quality. Standaard staat de Minuim Quality op 0. Je kan dit het best aanpassen  naar bijvoorbeeld 200 of 300  of zelfs 500 zodat er wat troep gefilterd wordt. Let op als je Animatie series kijkt zet hem niet te laag want dit soort tv series zijn meestal veel kleiner dan een normale tv series.

Let op zo als je kan zien moet je ook hier de Title aanpassen om ze dicht mogelijk bij een scene naam te blijven. Van de Streepjes een puntje maken en 1080p en 720p moet vooraan staan. Dus als voorbeeld “720p.HDTV”.

Sonarr Indexers

newznab toevoegen

Nu gaan we naar het tablad Indexers. Dit zijn sites waarvan de NZB bestanden automatisch worden gedownload. Hoe meer je er toevoegt, hoe groter de  kans je hebt dat je tv serie wordt gedownload. Zie ook Newznab provider voor een overzicht van Newznab sites. Maak een account aan bij een aantal van deze Newznab providers. Als je dat gedaan hebt klik je op het plusje.

sonarr-newznab-costum

Klik  vervolgens bij Neznab op Costum.

newznab-sonarr

Je krijgt dan bovenstaande te zien. Geef hier de gegevens op van de Newznab site.

neznab api

De Api key kan je bijna altijd vinden bij je account instellingen op de NewzNab site. Als je dat gedaan doe eerst een Test en Save vervolgens. Voeg nu op deze manier al je Newznab sites toe. Je kan het best wat sites overlaten als je ook andere programma’s hebt zo als bijvoorbeeld CouchPotato zodat je de Api hits verdeeld. Mocht je een account hebben bij een betaalde Newznab site, dan maakt het vaak niet uit dan heb je genoeg API verzoeken.

Als je al je NewzNab sites hebt toegevoegd moet je ook de volgende onderstaande Newznab providers Actieveren. Hier hoef je geen account voor aan te maken.

SickBeard index

sonnar sickbeard index

URL http://lolo.sickbeard.com

Categories 5030,5040

De SickBeard Index die kan je toevoegen door een Costum Newznab provider toe te voegen en dan bovenstaande gegevens overnemen.

Womble’s

wombles

Als dit gedaan is scrol je nu naar beneden.

sonarr-options

Je kan het beste bovenstaande instellingen overnemen. Maar zet RSS Sync interval niet lager dan 20. Anders ben je heel snel door je Api verzoeken heen. Maar zet deze ook niet te hoog. Want de kans dat iets wordt verwijdert in de nieuwsgroepen voordat jij het kan downloaden neemt dan ook toe.

Sonarr Connect

newznab toevoegen

Ga naar het tablad Connect.

Als je een media speler hebt zo als ik. Dan moet je de gegevens hiervan invoeren, zodat je libary wordt geupdate met de nieuwste tv series. Heb je dat niet kan je deze volgende twee stappen overslaan. Klik  nu op het Plusje.

sonarr kodi

Dit zijn mijn instellingen, maar die zijn voor iedereen vaak anders. Klik wel voor de zekerheid op Test en vervolgens op Save.

Sonarr MetaData

metadata-sonarr-kodi

Deze optie gebruik je ook alleen als je een media speler hebt, anders kan je ook dit overslaan. Dit zijn mijn instellingen voor Kodi. Dit zorgt ervoor dat er covers worden gedownload voor Kodi.

Sonarr bestaande series toevoegen

Je kan deze stap overslaan als je helemaal nog geen tv series hebt op je Synology Nas.

sonnar-bestaade-series

Als je al wat series hebt, kan je deze toevoegen in Sonarr door te Klikken op Import Extisting series On Disk.

sonnar-map

Klik op het blauwe mapje en selecteer de map waar je bestaande series staan en klik vervolgens op het groene Vinkje. Je series worden nu toegevoegd.

Sonarr mappen aanmaken voor tv series

Nu moeten we als eerste een map  gaan aanmaken waar de tv series worden bewaard.

Open een tweede Tablad in je browser en ga naar de webpagina van je nas http://je-ip-adres-nas:5000

Synology-gedeeldemap

Ga naar FileStation. En kies voor Maken en dan Nieuwe gedeelde map maken.

sonnar-tv-map

Geef de map een naampje en druk op OK.

synology-map-rechten

In het volgende scherm, moet je de rechten nog goed zetten voor Windows apparaten. Geef je eigen gebruiksnaam en Admin lezen/schrijven rechten.

synology-lokaal-groepen

Klik nu op Lokale gebruikers en kies voor Lokale groepen. Je krijgt nu een melding dat je de wijzigingen wilt opslaan kies voor Ja. Geef in het volgende scherm de Lokaal groep Users lees/schrijf rechten, anders kan Sonarr hier niks naar toe schrijven en nieuwe mappen aanmaken.

synology-lunix-mac-rechten

Als je kiest voor het tablad NFS Machthingen. Kan je Mac en lunix gebruikers rechten geven op deze map. Dit is  bijvoorbeeld nodig Als je een Rasberry pi hebt met Openelec om je films te bekijken.

Sonarr tv series toevoegen

Nu wordt het tijd dat we TV series gaan toevoegen in Sonarr. Ga weer terug naar Sonarr.

sonarr-series

Ga naar Series.

sonarr-serie-toevoegen

Klik op Add Series

sonarr-tvshow

Geef hier de naam op van de serie.

sonarr-serie-toevoegen

Als de gewenste serie is gevonden kies bij Path Add a difrent path en geef de locatie op waar de serie moet worden opgeslagen. Let goed op dat je het gewenste profiel hebt geselecteerd die heb je zelf aangepast of gemaakt.

Sonarr gaat nu je serie opzoeken via de Newznab sites die jij hebt opgegeven. Vervolgens download NZBGet je tv serie en Sonarr zet deze weg in de juiste map.

Geef als eerste een reactie

Leave a Reply