Wat is Spotnet? en wat zijn de nadelen en voordelen

Spotnet

Beschrijving Spotnet:

Spotnet  is een programma om een beter overzicht te geven wat er te  downloaden valt uit nieuwsgroepen. Naast het bekijken wat er valt te downloaden uit nieuwsgroepen is het ook mogelijk om andere gebruikers er op te wijzen wat er te downloaden is uit de nieuwsgroepen. Het is zelfs mogelijk om bestanden automatisch te repareren  en te downloaden. Vroeger moest de downloader dit allemaal handmatig doen waardoor er een hoop tijd verloren ging.

Voordelen van Spotnet:

  1. Het grootse voordeel is dat de informatie over spots staat niet op een server staat er is dus ook geen SpotNet provider. Maar de informatie wordt verzameld uit de nieuwsgroepen zelf. Het voordeel hiervan is dat Spotnet zo goed als bijna niet plat is te krijgen.
  2. Werkt onder Windows, Apple, Linux-en Apple Mac OS.
  3. Iedereen kan spots aanmelden.

Nadelen van Spotnet:

  1. Het grootste voordeel is ook het grootse  nadeel dat alles in de nieuwsgroepen zelf staat. Want hierdoor staat er ook een hoop bagger in SpotNet. Er is namelijk helemaal geen controle meer over de informatie die hier in staat echter zijn er tegenwoordig wel beter varianten beschikbaar zo als SpotGrid die een eigen spamfilter hebben.
  2. Het programma is nog niet stabiel en loop zo nu en dan vast.
  3. Het programma is niet heel erg snel.

Geef als eerste een reactie

Leave a Reply