NZBGet configureren Windows

In deze handleiding NZBGet configureren Windows. Gaan we NZBGet configureren om te downloaden uit de nieuwsgroepen. Open je browser en ga naar http://127.0.0.1:6789.  Tenzij je NZBget op een andere computer hebt geïnstalleerd dan waar je nu achter zit dan is het http://lokaal-ip-adres:6789. De gebruikers naam en wachtwoord is wat je zelf hebt opgegeven tijdens de installatie en anders is het standaard de gebruikersnaam nzbget en wachtwoord ook nzbget.

nzbget-settings

Als we de web pagina van NZBGet hebben geopend gaan we  vervolgens naar Settings.

Nu gaan we naar het tablad PATHS.  Deze is aan de linkerkant te vinden.

Pas hier MainDir (tijdelijk locatie) en DestDir (uiteindelijke locatie) aan naar de gewenste locatie om je downloads op te slaan.

Nu gaan we naar  het tablad NEWS-SERVERS. Je hebt nu de gegevens nodig van de nieuwsserver die jij gebruikt om te downloaden uit de nieuwsgroepen. Deze gegevens kan je vaak terug vinden in de bevestiging email van je nieuwsserver. Zie ook hier Gratis nieuwsserver. (deze gratis nieuwsservers zijn zeer handig als back-up)

De onderstaande gegevens overnemen.

Name De naam mag je zelf verzinnen.

level De eerste nieuwsserver is 0 als je een aantal gratis nieuwsservers toevoegt zet deze dan op 1. Dan gaat NZGet eerst alles proberen te downloaden via de 0 server. Mocht dat niet lukken met de 0 servers dan gaat NZBGet alles proberen met 1 level. Vervolgens gaat NZBGet het proberen met level 2 enzovoorts.

Host Dit is het adres van de nieuwsserver. Deze kan je vaak vinden in je bevestiging email van je nieuwsserver.

Port Dit 563 als je gebruik maakt van SSL. Gebruik je geen SSL dan is het vaak 119. Het advies is om SSL te gebruiken dan kan niemand kijken wat je download alleen je Nieuwsserver host als ze logs bijhouden.

UserName Deze kan je vaak vinden in je bevestiging email van je nieuwsserver.

Password Deze kan je vaak vinden in je bevestiging email van je nieuwsserver.

Encrypt Als je gebruik maakt van SSL dit vinkje aanzetten.

Connections 4 is zat en dan hou je vaak nog wat over voor andere dingen zo als Spotnet bijvoorbeeld.

Retention de retentie kan je vaak terug vinden op de website van je nieuwsserver aanbieder.

Klik op Test Connection en als dat goed is gegaan kan je nu nog meer servers toevoegen en dat raad ik je ook te doen zo als die van je Internet provider en Gratis nieuwsservers. De kans is groter dat dan je download compleet binnen komt.

Nu aan we naar het Tablad SECURITY.

Bij ControlUsername en bij ControlePassword je gewenste gebruikersnaam en wachtwoord opgeven als dit nog het standaard wachtwoord nzbget is.

Je bent nu klaar met de configuratie van NZBGet en je kan er nu mee downloaden.

Share This

2 comments

Geef een reactie