Sonarr configureren Windows voor tv series

In deze Sonarr configureren Windows handleiding. Gaan we Sonnar zo configureren dat tv series worden gedownload uit de nieuwsgroepen.

Sonnar Media Management

sonnar settings

Ga naar Settings. En dan het tabblad Media Management.

Sonarr configureren Windows hernoemen van tv aflveringen

Rename Episode zet je op Yes.

Je vraagt je misschien af waarom hernoemen? Nou dat is heel simpel aardig wat releases zijn encrypted waardoor je vreemde bestandsnamen krijgt. Zo als bijvoorbeeld “02ffbc012101519975abb1a24015ef13.x264”. En dan wordt het dus een troep en programma’s zo als Kodi en Auto-sub kunnen hier niks mee. Hou daarom zoveel mogelijk de scene benaming aan.

Zet het daarom als volgt.

Standard Episode Format “{Series.Title}.S{season:00}E{episode:00}.{Episode.Title}.{Quality.Full}-{Release.Group}”

Daily Episode Format “{Series Title} – {Air-Date} – {Episode Title} {Quality Full}”

Series Folder Format “{Series Title}”

Season Folder Format “{Series Title}”

Create empty series folders Yes

Download Propers Yes

Analyse video files Yes

Sonarr Profiles

Nu gaan we naar het tablad Profiles.

sonarr profiele tv instellingen

Klik een sectie aan die je wilt gaan gebruiken. En pas hem aan naar eigen voorkeur. Bovenstaande zijn de instellingen die ik gebruik. Door met je muis over die drie streepje te gaan. Kan je de volgorde aanpassen. Wat Sonarr als eerste moet proberen te downloaden. Bij Cutoff geef je aan wanneer Sonnar moet stoppen met zoeken.

Klik op Save als je klaar bent.

Sonnar Quality instellen

sonarr  configureren quality

Nu gaan we naar het tablad Quality. Standaard staat de Minuim Quality op 0. Ik zou deze wel even aanpassen. Naar wat hogere waardes. Dan wordt er namelijk wat troep uitgefilterd. Let op! Zet deze niet te hoog. want dit kan een probleem zijn als je animatie series download. Want dit soort series zijn vaak een stuk kleiner.

Zo als je kan zien moet je ook de Title hier aanpassen. Om zo dicht mogelijk bij de Scene naam te blijven. Verander alle streepjes in puntjes. En draai 720p en 1080p om. Dus als voorbeeld “720.HDTV”. Dit was “HDTV-720p”

Sonar Indexers

newznab toevoegen sonarr

Nu gaan we naar het tablad Indexers. Dit zijn sites waarvan de NZB bestanden automatisch worden gedownload. Hoe meer je er toevoegt hoe groter kan je hebt dat je tv serie wordt gedownload. Zie Newznab provider voor een overzicht van Newznab sites. Maak een account aan bij een aantal van deze Newznab providers. Als je dat gedaan hebt. Klik  danop het plusje.

sonarr newznab costum toevoegen

Klik bij Neznab op Costum.

newznab server sonarr toevoegen en testen.

Geef hier de gegevens op van de Newznab Website.

newznab api sleutel sonarr

De Api key kan je bijna altijd vinden bij je account instellingen. Op de NewzNab site. Als dat gedaan is druk Test en Save. Voeg nu op deze manier al je Newznab sites toe.

Als je al je NewzNab sites hebt toegevoegd. Dan moet je ook de volgende onderstaande Newznab provider actieveren.

SickBeard index

sickbeard index sonarr

URL http://lolo.sickbeard.com

Categories 5030,5040

En de SickBeard Index die kan je toevoegen door een Costum Newznab provider toe te voegen. En dan bovenstaande gegevens overnemen.

sonarr-options retentie instellen

Je kan het beste bovenstaande instellingen overnemen. Maar zet RSS Sync interval niet lager dan 20. Anders ben je heel snel door je Api verzoeken heen. Maar  zet ook niet te hoog want de kans dat iets wordt verwijdert in de nieuwsgroepen. Voordat jij het kan downloaden neemt dan ook toe.

Sonnar Connect

sonarr connect

Ga naar het tablad Connect

Als je een media speler hebt zo als ik. Fan moet je de gegevens hiervan invoeren zodat je libary wordt geupdate met de nieuwste tv series. Heb je dat niet kan je deze volgende twee stappen overslaan.

Klik op het Plusje.

sonarr kodi toevoegen

Dit zijn mijn instellingen maar die zijn voor iedereen meestal anders. Klik op Test en dan Save.

Sonarr MetaData

image 73

Deze optie gebruik je ook alleen als je een media speler hebt. Anders kan je ook dit overslaan. Dit zijn mijn instellingen voor Kodi. Dit zorgt ervoor dat er covers worden gedownload zodat mijn Kodi er sexy uitziet 😉

Sonnar nieuwe series toevoegen

Nu wordt het tijd dat we series gaan toevoegen.

sonarr-series

Ga naar Series.

sonarr-serie-toevoegen

Klik op Add Series

sonarr-tvshow

Geef hier de naam op van de serie.

image 74

Als de gewenste serie is gevonden. Kies dan bij Path Add a difrent path. En geef de locatie op waar de serie moet worden opgeslagen. Let goed op! Dat je het gewenste profiel hebt geselecteerd die heb je zelf aangepast of aangemaakt.

Sonnar gaat nu je serie opzoeken via de Newznab sites die jij hebt opgegeven. En vervolgens download SABnzbd je serie en Sonnar zet dat weg in de juiste map.

Sonarr bestaande series toevoegen

sonnar-bestaade-series toevoegen

Als je al wat series heb kan je deze toevoegen in Sonnar. Dit doe je door te klikken op Import Extisting series On Disk.

sonnar-map

Klik op het blauwe mapje en selecteer de map waar je bestaande series  hebt staan. En klik vervolgens op het groene Vinkje. Je series worden nu toegevoegd.

Dit was de Sonarr configureren Windows handleiding van Sonnar. Veel plezier met downloaden van je tv series! Mocht je nog vragen hebben laat dan een berichtje achter. En zie ook de pagina Sonarr FAQ meest gestelde vragen.

Sonarr Windows handleiding

  1. Sonarr handleiding.
  2. Windows Sonarr installeren.
  3. SABnzbd instellen voor het gebruik van Sonarr.
  4. Sonarr configureren Windows.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter