Sonarr configureren Windows

In de handleiding gaan we Sonnar zo configureren dat tv series worden gedownload uit de nieuwsgroepen.

sonnar-settings

Sonnar Media Management

Ga naar Settings en dan het tablad Media Management.

sonarr-hernoem-episodes

 

Rename Episode zet je op Yes.

Je vraagt je meschien af waarom hernoemen? Nou dat is heel simpel aardig wat releases zijn encrypted waardoor je vreemde bestands namen krijgt zo als bijvoorbeeld “02ffbc012101519975abb1a24015ef13.x264” en dan wordt het dus een troep en programma’s zo als Kodie en Auto-sub kunnen hier niks mee. Hou daarom zoveel mogelijk de scene benaming aan.

Zet het daarom als volgt.

Standard Episode Format “{Series.Title}.S{season:00}E{episode:00}.{Episode.Title}.{Quality.Full}-{Release.Group}”

Daily Episode Format “{Series Title} – {Air-Date} – {Episode Title} {Quality Full}”

Series Folder Format “{Series Title}”

Season Folder Format “{Series Title}”

Create empty series folders Yes

Download Propers Yes

Analyse video files Yes

Sonarr Profiles

Nu gaan we naar het tablad Profiles.

sonarr-hd

Klik een sectie aan die je wilt gaan gebruik en pas hem aan naar eigen voorkeur. Bovenstaande is mijn voorkeur. Door met je muis over die drie streepje te gaan kan je de volgorde aanpassen wat hij als eerste moet proberen te downloaden. Bij Cutoff geef je aan wanneer Sonnar moet stoppen met zoeken. Klik op Save als je klaar bent.

Sonnar Quality

sonarr-kwalietijd

Nu gaan we naar het tablad Quality. Standaard staat de Minuim Quality op 0. Ik zou deze wel even aanpassen naar wat hogere waardes dan wordt er namelijk wat troep uitgefilterd. Let op zet deze niet te hoog. Houd rekening met animatie series deze zijn vaak een stuk kleiner dan een gewone tv serie.

Zo als je kan zien moet je ook de Title hier aanpassen om zo dicht mogelijk bij de Scene naam te blijven. Veranders alle streepjes in puntjes en draai 720p en 1080p om. Dus als voorbeeld “720.HDTV”. Dit was “HDTV-720p”

Sonar Indexers

newznab-toevoegen

Nu gaan we naar het tablad Indexers. Dit zijn sites waarvan de NZB bestanden automatisch worden gedownload. Hoe meer je er toevoegt hoe groter kan je hebt dat je tv serie wordt gedownload. Zie Newznab provider voor een overzicht van Newznab sites. Maak een account aan bij een aantal van deze Newznab providers. Als je dat gedaan hebt klik op het plusje.

sonarr-newznab-costum

Klik bij Neznab op Costum.

newznab-sonarr

Voer hier de gegevens in van de Website.

neznab-api

De Api key kan je bijna altijd vinden bij je account instellingen op de NewzNab site. Als dat gedaan is Test en Save vervolgens. Voeg nu op deze manier al je Newznab sites toe.

Als je al je NewzNab sites hebt toegevoegd moet je ook de volgende onderstaande Newznab providers Actieveren.

Womble’s

wombles

 

SickBeard index

sonnar-sickbeard-index

URL http://lolo.sickbeard.com

Categories 5030,5040

En de SickBeard Index die kan je toevoegen door een Costum Newznab provider toe te voegen en dan bovenstaande gegevens overnemen.

sonarr-options

Je kan het beste bovenstaande instellingen overnemen. Maar zet RSS Sync interval niet lager dan 20. Anders ben je heel snel door je Api verzoeken heen. Maar  zet ook niet te hoog want de kans dat iets wordt verwijdert in de nieuwsgroepen voordat jij het kan downloaden neemt dan ook toe.

Sonnar Connect

newznab-toevoegen

 

Ga naar het tablad Connect

Als je een media speler hebt zo als ik dan moet je de gegevens hiervan invoeren zodat je libary wordt geupdate met de nieuwste tv series heb je dat niet kan je deze volgende twee stappen overslaan. Klik op het Plusje.

sonarr-kodi

Dit zijn mijn instellingen maar die zijn voor iedereen meestal anders. Klik op Test en Save.

Sonarr MetaData

metadata-sonarr-kodi

Deze optie gebruik je ook alleen als je een media speler heb anders kan je ook dit overslaan. Dit zijn mijn instellingen voor Kodi. Dit zorgt ervoor dat er covers worden gedownload zodat mijn Kodi er sexy uitziet 😉

Sonnar nieuwe series toevoegen

Nu wordt het tijd dat we series gaan toevoegen anders hebben we alles voor niks gedaan.

sonarr-series

Ga naar Series.

sonarr-serie-toevoegen

Klik op Add Series

sonarr-tvshow

Geef hier de naam op van de serie.

sonarr-serie-toevoegen

Als de gewenste serie is gevonden kies bij Path Add a difrent path en geef de locatie op waar de serie moet worden opgeslagen. Let goed op dat je het gewenste profiel hebt geselecteerd die heb je zelf aangepast of gemaakt.

Sonnar gaat nu je serie opzoeken via de Newznab sites die jij hebt opgegeven en vervolgens download SABnzbd je serie en Sonnar zet dat weg in de juiste map.

Sonarr bestaande series toevoegen

sonnar-bestaade-series

Als je al wat series heb kan je deze toevoegen in Sonnar door te Klikken op Import Extisting series On Disk.

sonnar-map

 

Klik op het blauwe mapje en selecteer de map waar je bestaande series staan en klik vervolgens op het groene Vinkje. Je series worden nu toegevoegd.

Dit was de handleiding van Sonnar veel plezier met downloaden!

Share This

Geef een reactie