Docker Synology wat kan ik er mee?

Docker Synology is een toepassing waarmee gebruikers containers kunnen maken en beheren, waardoor het gemakkelijk is om softwarepakketten op verschillende platforms te implementeren en te beheren. Synology is een bedrijf dat netwerkopslagoplossingen biedt voor zowel thuis- als zakelijke gebruikers. Met de populariteit van Docker, heeft Synology het gemakkelijk gemaakt voor gebruikers om Docker te gebruiken op hun netwerkopslagapparaten. In dit artikel zullen we bespreken hoe Docker op een Synology-apparaat kan worden geïnstalleerd en gebruikt.

Controleer de compatibiliteit van het Synology-apparaat

Voordat u begint met het installeren van Docker op uw Synology-apparaat, moet je controleren of het apparaat compatibel is met Docker. Synology biedt een lijst met compatibele apparaten op hun website. Je kunt ook de Package Center-toepassing op uw Synology-apparaat openen en zoeken naar de Docker-toepassing om te zien of deze beschikbaar is voor je apparaat. Meestal werken recente Synology aparaten met Docker. De hele oude Synology nas systemen werken vaak niet met Docker.

Installeer de Docker-toepassing op uw Synology-apparaat

Docker Synology installeren

Als je Synology-apparaat compatibel is met Docker, kan je de Docker-toepassing installeren via het Package Center. Open de Package Center-toepassing en zoek naar de Docker-toepassing. Klik op “Installeren” om de toepassing te installeren.

Start de Docker-toepassing en maak een container

Docker starten Synology

Nadat de Docker-toepassing is geïnstalleerd, kunt u deze openen vanuit het menu op je Synology-apparaat. Klik op de Docker-toepassing en start deze. Wanneer de toepassing is gestart, kan je containers maken en beheren.

 Docker contrainer toepassing

Om een container te maken, klikt u op de knop “Maken” en kiest u een image uit de Docker Hub of een andere bron. Je kunt ook je eigen image maken en deze uploaden naar de Docker-toepassing. Zodra u de image heeft gekozen, kan je de container configureren en starten. Op deze website zijn aan aantal Docker handleidingen voor Synology beschikbaar die interessant kunnen zijn.

Beheer van containers

Nadat je een container hebt gemaakt, kan je deze beheren vanuit de Docker-toepassing op uw Synology-apparaat. Je kunt de status van de container controleren, de container starten en stoppen, de container verwijderen en meer.

Conclusie Docker

Docker is een krachtige toepassing waarmee gebruikers containers kunnen maken en beheren. Met de Docker-toepassing op Synology-apparaten kunnen gebruikers gemakkelijk Docker gebruiken op hun netwerkopslagapparaat. Door de Docker-toepassing te installeren en een container te maken, kunnen gebruikers softwarepakketten implementeren en beheren op hun Synology-apparaat.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter