NFO bestanden wat moet je er mee?

 

Een NFO bestand geeft aan wat je precies download. En indien nodig staan er ook instructies in. Wat je moet doen om je download aan de praat te krijgen.

Je kan vaak NFO bestanden al inzien voordat je iets download. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nzbindex.nl. Dit doe je door op Nzbindex.nl. Op de knop Toon NFO te klikken.

NFO sites

Ook kan je NFO bestanden vinden op bekende NFO sites. zo als bijvoorbeeld:

NfoDB.com

VCDQuality.com

https://layer13.net/browse?

NFO bestanden worden ook vaak gebruikt door Scrapers. Zo als bijvoorbeeld Kodi. Als Kodi namelijk het niet kan zien aan de naam van de file. Dan kijkt Kodi naar de NFO file.

Als het om een Software of game download gaat. Dan kan je ook vaak in de NFO file vinden. Wat je moet doen om de software of game te installeren.

Zo als je ziet zijn NFO bestanden erg handig het is dan ook raadzaam om deze te bewaren bijvoorbeeld voor je films. Aangezien ze ook bijna geen ruimt in beslag nemen.

NFO bestanden openen met Damn NFO viewer

je kan NFO bestanden openen op je computer met kladblok .Of je kan een programmaatje downloaden genaamd “DAMN nfo viewer”.

Je kan hier DAMN NFO viewer downloaden.

Download DAMN NFO Viewer

damn-nfo-viewer-installatie

Als je klaar ben met de installatie van DAMN NFO viewer. Klik dan op YES. Zodat DAMN nfo gekoppeld wordt aan NFO bestanden.

NFO bestanden open met Kladblok

Als je een NFO bestand standaard wilt open met kladblok. Dan doe je dat op de volgende manier. Klik met je rechtersmuis knop op een NFO  bestand. En kies dan voor Openen met. Dan klik Standaard programma kiezen. Selecteer vervolgens Kladbok. Als je dan de volgende keer dat je een NFO Bestand aan klikt. Dan wordt het NFO bestand gelijk geopend in het programma kladblok.

Share This

Geef een reactie