NFO bestanden wat kan je er mee?

NFO bestand

Een NFO bestand geeft aan wat je precies download. En indien nodig staan er ook instructies in. Wat je moet doen om je download aan de praat te krijgen. Ze worden vaak gebruikt door “release groups”.

s2UKhEkuJrfC10BeT6lDz9vOnKhVbKNQeQrZQuoRsoXQJ2ULpErKF0iVkC6VLyBZKl5AtlC4hWyhdQrZQuvQfuP+joXkKC44AAAAASUVORK5CYII=

Je kan vaak NFO bestanden vaak al inzien voordat je iets download. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nzbindex.nl. Dit doe je door op Nzbindex.nl. Op de knop Toon NFO te klikken.

NFO sites

Ook kan je NFO bestanden vinden op bekende NFO sites, zoals bijvoorbeeld:

Waar worden NFO files nog meer voor gebruikt?

NFO files worden ook vaak gebruikt door Scrapers. Zoals bijvoorbeeld Kodi. Als Kodi namelijk het niet kan zien aan de naam van de file. Dan kijkt Kodi naar de NFO file.

Als het om een Software of game download gaat. Dan kan je ook vaak in de NFO file vinden. Wat je moet doen om de software of game te installeren. Zonder deze informatie is het vaak onmogelijk om het te installeren.

Hoewel NFO-bestanden primair bedoeld zijn om informatie te verstrekken, worden ze soms ook gebruikt voor andere doeleinden, zoals het weergeven van ASCII-kunst of het creëren van opmaakeffecten met behulp van speciale tekens.

Zoals je ziet kan een NFO erg handig zijn. Het is dan ook raadzaam om deze te bewaren bijvoorbeeld voor je films. Aangezien ze ook bijna geen opslag ruimt in beslag nemen.

Hoe NFO te openen?

Je kan deze bestanden op verschillende manieren openen en inzien. Hieronder heb ik voor verschillenden systemen een paar voorbeelden gegeven om deze bestanden in te kunnen zien.

Damn NFO viewer NFO bestanden openen Windows

je kan NFO-bestanden openen op je computer met het programma kladblok .Of je kan een programmaatje downloaden genaamd “DAMN nfo viewer”.

Je kan hier DAMN NFO viewer downloaden.

DAMN_NFO_Viewer_v2.10.0031.RC3

damn nfo viewer installatie

Als je klaar ben met de installatie van DAMN NFO viewer. Klik dan op YES. Zodat DAMN nfo gekoppeld wordt. Aan de NFO extensie.

NFO bestand openen met Kladblok Windows

Als je een NFO bestand standaard wilt open met kladblok. Dan doe je dat op de volgende manier. Klik met je  rechtersmuis knop op een bestand met de NFO extensie.  En kies dan voor Openen met. Klik dan Standaard programma kiezen. Selecteer vervolgens Kladblok. Als je dan de volgende keer dat je een NFO Bestand aan klikt. Dan wordt het NFO bestand gelijk geopend in het programma kladblok.

MacOS NFO

Je kan op MacOS deze bestanden openen met het standaard programma TextEdit.

Linux NFO

Op het Linux systemen kan je gebruik maken van het programma NFO view. Deze is hier gratis te downloaen.https://otsaloma.io/nfoview/

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter