NZBGet configureren Ubuntu voor de nieuwsgroepen

In deze handleiding NZBGet configureren Ubuntu. Gaan we NZBGet configureren om te downloaden uit de nieuwsgroepen. Open je browser en ga naar http://ip-adres:6789.  De gebruikers naam en het wachtwoord is wat je zelf hebt opgegeven tijdens de installatie. Mocht je dit niet gedaan hebben het standaard de gebruikersnaam nzbget en wachtwoord ook nzbget.

nzbget configureren instellingen Ubuntu

Als we de web pagina van NZBGet hebben geopend gaan we  vervolgens naar Settings.

Nu gaan we naar het tablad PATHS.  Deze is aan de linkerkant te vinden.

Pas hier MainDir (tijdelijk locatie) en DestDir (uiteindelijke locatie) aan naar de gewenste locatie om je downloads op te slaan.

nieuwsserver nzbget instellen om te downloaden

Nu gaan we naar  het tablad NEWS-SERVERS. Je hebt nu de gegevens nodig van de nieuwsserver die jij gebruikt om te downloaden uit de nieuwsgroepen. Deze gegevens kan je vaak terug vinden in de bevestiging email van je nieuwsserver. Zie ook hier Gratis nieuwsserver. Ik raad je aan om zoveel mogelijk nieuwsservers toe te voegen zodat de kans toe neemt op complete downloads.

De onderstaande gegevens overnemen.

Name Deze mag je zelf verzinnen.

level De eerste nieuwsserver is 0 als je een aantal gratis nieuwsservers toevoegt zet deze dan op 1 en de slechtste hiervan op 2. Dan gaat NZBGet eerst alles proberen te downloaden via de 0 server. Mocht dat niet lukken met de 0 servers dan gaat NZBGet alles proberen met 1 level en dan 2de level.

Host Dit is het adres van de nieuwsserver. Deze kan je vaak vinden in je bevestiging email van je nieuwsserver.

Port Dit 563 als je gebruik maakt van SSL. Gebruik je geen SSL dan is het vaak 119. Het advies is om SSL te gebruiken dan kan niemand kijken wat je download alleen je Nieuwsserver provider als ze logs bijhouden.

UserName Deze kan je vaak vinden in je bevestiging email van je nieuwsserver.

Password Deze kan je ook vaak vinden in je bevestiging email van je nieuwsserver of het is je email adres.

Encrypt Als je gebruik maakt van SSL dit vinkje aanzetten.

Connections 4 is zat en dan hou je vaak nog wat over voor andere dingen zo als SpotWeb bijvoorbeeld.

Retention  De retentie kan je vaak terug vinden op de website van je nieuwsserver aanbieder tegenwoordig is dit meer dan 1 jaar.

Klik op Test Connection. Nu kan je nu nog meer servers toevoegen. En dat raad ik je ook te doen. Zo als die van je Internet provider en Gratis nieuwsservers. De kans is namelijk groter dan. Dat als  je een nzb download. Dat deze compleet binnen komt.

Nu gaan aan we naar het Tablad SECURITY.

Bij ControlUsername en bij ControlePassword je gewenste gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Als dit nog het standaard wachtwoord nzbget is.

Je bent nu klaar met de configuratie van NZBGet. En je kan er nu mee downloaden.

NZBGet installeren Ubuntu via de command line

  1. NZBGet handleiding.
  2. installeren NZBGet Ubuntu.
  3. Nzbget configureren Ubuntu.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter