NZBGet optimaliseren Synology maar ook andere NAS systemen

In deze handleiding NZBGet optimaliseren Synology. Gaan we NZBGet optimaliseren voor een Synology nas. Nu is NZBGet al een stuk sneller dan SABnzbd. Maar dat kan nog iets beter. Door de volgende optimalisaties die we gaan toepassen.

NZBGet optimaliseren Synology

Voor dat je aan deze handleiding begint moet je versie van NZBGet hoger zijn dan 14+. Het is ziezo verstandig om de laatste stabiele versie van NZBGet te hebben geïnstalleerd op je Synology.

Aantal verbindingen

Als je NZBGet hebt geopend in je browser ga je naar Settings.

Je gaat naar het tablad NEWS-SERVERS. Bij elke nieuwsserver die je hebt toegevoegd zet je Connections op max 4. Hoe meer connecties er worden gebruikt hoe meer CPU kracht dit kost. Mocht de download snelheid erg zakken. Dan zal je deze moeten verhogen. Je kan het beste elke keer 1 verhogen. En dan testen.

SSL Choosing-cipher

Dit is best wat lastig maar je kan hier wel een goede snelheids winst meebehalen. Als je gebruik maakt van SSL.

Voor meer informatie zie https://github.com/nzbget/nzbget/wiki/Choosing-cipher

CRC controle

Ga naar het tablad PAR CHECK/REPAIR.

Onderstaande opties controleren. De CRC controle kost best veel CPU kracht. Onderstaande opties zijn vaak wel nodig anders wordt download niet goed uitgepakt, dus zet ze niet uit.

ParCheck Auto

ParRename Yes

ParRepair Yes

ParScan Extended

ParBuffer Deze kan je best verhogen. Standaard staat deze op 16, Verhoog hem naar 32, dan wordt het geheugen meer gebruikt dan CPU kracht.

ParThreads Deze kan je het beste zetten op auto. Dan worden all je cores gebruikt van je CPU. Mocht je echt teveel CPU kracht gebruiken. Zet deze dan op een laag aantal. Het ligt er aan hoeveel cores je hebt.

ParPauseQueue Mocht je nas echt niet meer vooruit zijn te branden tijdens het uitpakken. Zet deze optie dan op Yes. Je downloads gaan dan op pauze. En weer verder als het uitpakken klaar is.

NZbGet optimaliseren handleiding Synology

  1. NZBGet handleiding.
  2. NZBGet optimaliseren handleiding Synology.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter