Sonarr configureren Synology Nas systeem voor tv afleveringen

In deze handleiding Sonarr configureren Synology Nas systeem. Gaan we Sonarr zo configureren, dat tv series worden gedownload uit de nieuwsgroepen op je Synology Nas systeem. Voordat je aan deze handleiding begint. Moet NZBGet al zijn geïnstalleerd, en werkend zijn.

Sonarr Media Management

sonarr instellingen

Ga naar Settings en dan vervolgens het tablad Media Management.

 Sonarr configureren Synology afleveringen hernoemen

Rename Episode zet je op Yes.

Je vraagt je misschien af waarom hernoemen? Nou dat is heel simpel aardig wat releases zijn encrypted. hierdoor krijg je vreemde bestandsnamen. Zo als bijvoorbeeld “02ffbc012101519975abb1a24015ef13.x264” en dan wordt het dus een enorme troep en programma’s zo als Auto-sub en Kodi kunnen hier niet goed mee overweg.

Daarom zet hier de juiste instellingen voor scene releases.

Standard Episode Format “{Series.Title}.S{season:00}E{episode:00}.{Episode.Title}.{Quality.Full}-{Release.Group}”

Daily Episode Format “{Series Title} – {Air-Date} – {Episode Title} {Quality Full}”

Series Folder Format “{Series Title}”

Season Folder Format “{Series Title}”

Create empty series folders Yes

Download Propers Yes

Analyse video files Yes

Sonarr profiles

Nu gaan we Sonarr configureren Synology Profiles.

sonarr gewenste kwaliteid selecteren synology

Klik een sectie aan die je wilt gaan gebruik. En pas hem aan naar eigen voorkeur. Bovenstaande is mijn voorkeur. Je kan het beste de taal op Engels laten staan. Tenzij een tv serie ook beschikbaar is in het Nederlands. Maar de kans is heel erg klein dat die gevonden wordt.

Door met je muis over die drie streepje te gaan kan je de volgorde aanpassen van wat Sonarr als eerst probeert te downloaden. Bij Cutoff geef je aan wanneer Sonarr moet stoppen met zoeken. Als je klaar bent klik je op Save.

Sonarr Quality configureren

Nu gaan de quality van Sonarr configureren Synology.

configureren  Sonarr  Synology

Nu gaan we naar het tablad Quality. Standaard staat de Minuim Quality op 0. Je kan het best deze aanpassen. Zodat er wat troep gefilterd wordt. Let op! Als je Animatie series kijkt zet hem niet te laag. Want dit soort tv series zijn meestal veel kleiner dan een normale tv series.

Let op! Zo als je kan zien moet je ook hier de Title aanpassen om ze dicht mogelijk bij een scene naam te blijven. Van de Streepjes een puntje maken en 1080p en 720p moet vooraan staan. Dus als voorbeeld “720p.HDTV”.

Sonarr Indexers

newznab toevoegen sonarr

Nu gaan we naar het tablad Indexers. Dit zijn sites waarvan de NZB bestanden automatisch worden gedownload. Hoe meer je er toevoegt hoe groter de kans je hebt dat je tv serie wordt gedownload. Zie Newznab provider voor een overzicht van Newznab sites. Maak een account aan bij een aantal van deze Newznab providers. Als je dat gedaan hebt klik je op het plusje.

sonarr newznab costum aanmaken

Klik  vervolgens bij Neznab op Costum.

usenet ctraweler newznab sonarr

Vul hier de gegevens in van de Newznab site.

neznab-api usenet

De Api key kan je bijna altijd vinden bij je account instellingen op de NewzNab site. Als dat gedaan doe eerst een Test en Save vervolgens. Voeg nu op deze manier al je Newznab sites toe.

Je kan het beste wat sites overlaten. Als je ook andere programma’s hebt zo als CouchPotato bijvoorbeeld. Zodat je de Api hits verdeeld. Mocht je een account hebben bij een betaalde Newznab site dan maakt het vaak niet uit. Want dan heb je genoeg API verzoeken.

Als je al je NewzNab sites hebt toegevoegd. Moet je ook de onderstaande Newznab provider actieveren.

Dit doe je op de zelfde manier je hebt alleen geen account nodig.

sickbeard index sonarr

URL http://lolo.sickbeard.com

Categories 5030,5040

sonarr opties leeftijd downloads

Nu scrollen we ietsjes naar benden en hier zie je Options.

Minimum Age op 5 laten staan.

Retention Hier vul je de retentie in van je Usenet provider. Dit zorgt er voor dat er geen api verzoeken worden verspild wat je Usenet provider toch niet kan downloaden.

RSS Sync Interval Zet deze op 20 of meer. Maar niet teveel anders kan het al weg zijn. Maar zeker ook niet minder anders gaan je api verzoeken ook snel op.

restricties sonarr

Als je ietsjes naar benden gaat zie je Restrictions. Klik op dat plusje beneden en voeg bij het veld Must not contain x265 toe. Als je media speler hier niet meer overweg kan. De meeste media spelers kunnen namelijk alleen overweg met x264. Ik heb zelf ook  acc2.0 toegevoegd omdat ik minstens 5.1 geluid wil hebben.

Sonarr NZBget als download client instellen

Ga naar het tablad download client.

newznab toevoegen sonarr

Klik op het Plusje.

nzbget sonarr instellen

Vul bovenstaande gegevens in. let op! Geef wel je eigen gebruiksnaam en wachtwoord op. En eventueel een andere poort.

Recent Priority moet als waarde lager staan dan Older Priority. Want het is vaak lastiger om oude tv afleveringen te downloaden. Dan tv afleveringen die net uit zijn.

Klik nu op Test. Als de test goed is gegaan. Klik dan op Save. Mocht het niet goed zijn. Dan heb je bijvoorbeeld een verkeerde gebruikersnaam  of wachtwoord opgegeven.

Sonarr Connect

Als je een media speler hebt. Zo als ik heb. Dan moet je de gegevens hiervan invoeren. Zodat je libary wordt geupdate met de nieuwste tv series. Heb je dat niet. Dan kan je deze volgende twee stappen overslaan.

Ga naar het tablad Connect.

Sonarr plusje

Klik op het Plusje.

kodi sonarr instellen

Dit zijn mijn instellingen. Maar die zijn voor iedereen meestal anders. Klik wel voor de zekerheid op Test en vervolgens op Save.

Sonarr MetaData

metadata-sonarr-kodi instellen

Deze optie gebruik je ook alleen. Als je een media speler heb anders kan je ook dit overslaan. Dit zijn mijn instellingen voor Kodi. Dit zorgt ervoor dat er covers worden gedownload voor Kodi.

Sonarr bestaande series toevoegen

Je kan deze stap overslaan. Als je helemaal nog geen tv series hebt op je Synology Nas.

sonnar-bestaande-series toevoegen

Als je al wat series heb kan je deze toevoegen in Sonarr. Door te Klikken op Import Extisting series On Disk.

sonnar-map series

Klik op het blauwe mapje en selecteer de map waar je bestaande series hebt staan. En klik vervolgens op het groene Vinkje. Je series worden nu toegevoegd.

Sonarr mappen aanmaken voor tv series

Als eerste moeten we nu de mappen gaan aanmaken op je Synology. Waar de tv series in worden opgeslagen.

Open een tweede Tablad in je browser en ga naar de webpagina van je nas http://je-ip-adres-nas:5000

Synology gedeeldemap aanmaken

Ga naar FileStation. En kies voor Maken en dan Nieuwe gedeelde map maken.

sonnar-tv-map aangemaakt

Geef de map een naampje. En druk  dan op OK.

gedeelde map synology sonarr aanmaken

In het volgende scherm moet je de rechten nog goed zetten voor Windows apparaten. Geef je eigen gebruiksnaam en Admin lezen/schrijven rechten.

synology-lokaal-groepen aanmaken

Klik nu op Lokale gebruikers. En kies voor Lokale groepen. Je krijgt nu een melding dat je de wijzigingen wilt opslaan kies voor Ja. Geef in het volgende scherm de Lokaal groep Users lees/schrijf rechten. Anders kan Sonarr hier niks naar schrijven en geen nieuwe mappen aanmaken.

nfs regel sonarr

Als je kiest voor het tablad NFS Machthingen. Kan je Mac en lunix gebruikers rechten geven op deze map. Dit is  bijvoorbeeld nodig Als je een Rasberry pi hebt met Openelec om je films te bekijken.

Media info installeren

Sonarr heeft Mediainfo nodig om te kunnen bepalen wat voor bestanden het precies zijn. Zo als 4k 1080p enzevoort en of er ondertiteling beschikbaar is in het video bestand.

Je moet daarom MediaInfo installeren.

Ga naar het packe centrum in je Synology.

MediaInfo Sonarr

Ga dan naar het tablad community. En scrol naar beneden tot je MediaInfo vind. De zoekoptie werkt niet.

Klik op Installeren. En dat is het.

Sonarr tv series toevoegen

Nu wordt het tijd dat we TV series gaan toevoegen in Sonarr. Ga weer terug naar Sonarr.

sonarr-series

Ga naar Series.

sonarr-serie-toevoegen synology

Klik op Add Series

sonarr tvshow

Geef hier de naam op van de serie.

sonarr path instellen

Als je de gewenste serie is gevonden kies bij Path Add a difrent path. En geef de locatie op waar de serie moet worden opgeslagen. Let goed op dat je het gewenste profiel hebt geselecteerd. Die je zelf aangepast of gemaakt. Bij het tablad Profiles

Sonarr gaat nu je serie opzoeken via de Newznab sites die jij hebt opgegeven. En vervolgens download NZBGet je tv serie en Sonarr zet dat weg in de juiste map.

Je bent nu klaar met de handleiding Sonarr configureren Synology. Mocht je nog vragen hebben, laat dan een bericht achter. En zie ook de pagina Sonarr FAQ meest gestelde vragen.

Sonarr Synology handleiding

  1. Sonarr handleiding.
  2. Installeer Sonarr Synology.
  3. Sonarr configureren Synology met NZBGET.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter