Transmission Torrent client installeren op een Synology NAS

In deze Transmission handleiding gaan we de torrent client Transmission installeren op een Synology NAS systeem. Zodat we de inhoud van torrent bestanden kunnen downloaden. Torrent bestanden zijn een ideale manier als backup. Als iets niet meer te downloaden zijn uit de nieuwsgroepen. Voordat je aan deze handleiding begint moet Sonarr en SABnzbd all zijn geïnstalleerd op je Synology. Want ik bespreek hoe je tv series download met als back-up torrent client Transmission. Met het programma Sonarr.

Transmission Torrent installatie mogelijkheid toevoegen aan je Synology NAS.

Voordat we Transmission kunnen installeren op je Synology NAS moeten we eerst de mogelijkheid toevoegen om Transmission te kunnen installeren op je Synology NAS. Als dit al gedaan is kun je deze stap overslaan.

synology-package-centerum

Als je bent ingelogd ga je naar het Package Center.

synology-instellingen

Kies nu vervolgens voor Instellingen.

elke uitegever synology

Vink aan Elke uitgever.

synology-pakketbron-toevoegen


Ga naar het Tablad Pakketbronnen en klik op Toevoegen. Geef een Naam op en bij locatie vul je het volgende in “http://packages.synocommunity.com/” Klik nu op OK en nog een keer OK.

Transmission download map aanmaken

Voordat we Transmission daadwerkelijk kunnen installeren moeten we eerst een map aanmaken waar je downloads worden bewaard.

synology-gedeelde-map

Ga naar het begin scherm van je Synology NAS en kies voor File Station. klik op Maken en vervolgens op Nieuwe gedeelde map maken.

torrent-downloadmap-synology

Geef de map een naam en kies een locatie. Als je dat gedaan hebt klik je op OK.

synology-sabnzbd-rechten-map

Klik op Lokale gebruikers en kies voor Lokale groepen.

map rechten torrent

Je moet users Lezen/schrijven rechten aanvinken. En geef uiteraard ook de groep Administrators toegang. Klik vervolgens op OK.

image 71

Je map is nu aangemaakt en je ziet hem nu aan de linker kant er bij klik er op met je Rechtermuis en kies voor Eigenschappen.  Selecteer de Locatie en kopieer deze want die heb je nodig voor de installatie. Sluit dit schermpje.

Transmission Torrent Synology installeren

Nu kunnen we Transmission daadwerkelijk installeren.

synology-gemeenschap

Scrol naar beneden en klik op Gemeenschap.

transmission-torrent-synology

Zoek Transmission op en klik op Installeren. Tijdens de installatie wordt om een download map gevraagd plak deze hier nu. Als de Installatie klaar is dan kan je Transmission benaderen via je browser op het volgende adres http://je-ip-adres-lokaal:9091


Torrent transmission handleiding Synology

  1. Torrent transmission handleiding.
  2. Synology Torrent transmission installeren.
  3. Torrent Transmission Configureren Synology.

1 Comment

Laat een reactie achter