Addic7ed XBMC toevoegen om ondertiteling te downloaden

Aangezien je geen subtitels meer kan downloaden van bierdopje zijn een hoop Nederlands vertalers overgestapt naar Addic7ed.

Standaard ondersteunt XBMC Addic7ed niet. Dus vandaar deze post hierin beschrijf ik hoe je Addic7ed toevoegt in XBMC. Tegenwoordig bekend als Kodi.

Addic7ed XBMC Gotham

Je moet als eerste deze plugin downloaden en installeren script.module.beautifulsoup-3.2.1 Als je de plugin hebt gedownload. Open je XBMC en ga je naar System > Add-ons >Install from zip file. En zoek je de zip file op die je net hebt gedownload. Als je dat heb gedaan moet je de Addic7ed plugin ook installeren op de zelfde manier. Download addic7ed voor Gotham. De plugin is nog niet helemaal perfect maar het werkt. Als het zoeken langer duurt dan 5 seconde kan je een foutmelding krijgen probeer het dan nog eens. Het kan ook zijn dat de website traag is dan kom je al snel over die 5 seconde heen.

Addic7ed in XBMC Frodo

Onderstaande is getest met XBMC Frodo 12.3  In XBMC Gotham is de subtitel plugin op de schop gegaan. Dus dit werkt niet in alle waarschijnlijkheid in XBMC Gotham.

Download hier de Addon: ADDON Addic7ed download locatie

Addic7ed XBMC Windows Frodo

Download de Addic7ed addon en plaats hem in “C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\XBMC\addons\script.xbmc.subtitles\resources\lib\services” Je moet in Windows verborgen mappen hebben aanstaan. Nu moeten we nog settings.xml bewerken zodat de Addon ook wordt weergeven in de Subtitel addon van XBMC. Mocht de subtitel addon ge-update worden later heb je kans dat je dit weer opnieuw moet doen. Je kan deze file vinden in “C:\Users\UserName\AppData\Roaming\XBMC\addons\script.xbmc.subtitles\resources\settings.xml” Open settings.xml en zoek naar:

<setting id=”AsiaTeam” type=”bool” label=”Asia-Team.net” default=”false”/>

En plaats daar onder:

<setting id=”Addic7ed” type=”bool” label=”Addic7ed” default=”false”/>

Je bent nu klaar en je kan nu Addic7ed aanvinken in de Subtitle Addon van XBMC.

Addic7ed XBMC Ubuntu Frodo

Download de Addic7ed addon en plaats hem in de volgende map. $HOME/.xbmc/addons/script.xbmc.subtitles/resources/lib/services Nu moeten we nog settings.xml bewerken zodat de Addon ook wordt weergeven in de Subtitel addon van XBMC. Mocht de subtitel addon ge-update worden later heb je kans dat je dit weer opnieuw moet doen. Je kan deze file vinden in “$HOME/.xbmc/addons/script.xbmc.subtitles/resources/settings.xml” anders met de command line door het volgende commando op te geven. find settings.xml Open settings.xml en zoek naar:

<setting id=”AsiaTeam” type=”bool” label=”Asia-Team.net” default=”false”/>

En plaats daar onder:

<setting id=”Addic7ed” type=”bool” label=”Addic7ed.com” default=”false”/>

Je bent nu klaar en je kan nu Addic7ed aanvinken in de Subtitle Addon van XBMC.

Addic7ed XBMC Mac Frodo

Download de addic7ed addon en plaats hem in de volgende map”HD/Users/your_username_here/Library/Application support/XBMC/addons/script.xbmc.subtitles/resources/lib/services” Nu moeten we nog settings.xml bewerken zodat de Addon ook wordt weergeven in de Subtitel addon van XBMC. Mocht de subtitel addon ge-update worden later heb je kans dat je dit weer opnieuw moet doen. Je kan deze file vinden in “HD/Users/your_username_here/Library/Application support/XBMC/addons/script.xbmc.subtitles/resources/settings.xml” Open settings.xml en zoek naar:

<setting id=”AsiaTeam” type=”bool” label=”Asia-Team.net” default=”false”/>

En plaats daar onder:

<setting id=”Addic7ed” type=”bool” label=”Addic7ed.com” default=”false”/>

Je bent nu klaar en je kan nu Addic7ed aanvinken in de Subtitle Addon van XBMC. Dankzij be4i mogelijk gemaakt. LET OP ALS  ER EEN UPDATE KOMT VAN DE XBMC SUBTITEL PLUG-IN MOET JE ALLE STAPPEN OPNIEUW DOORLOPEN. 

18 Comments

  • private/var/mobile/Library/Preferences/XBMC/Addons denk ik maar ik weet het niet zeker want ik heb geen Apple tv om het te testen. Kan jij dit bevestigen?

 1. Let op! De regel bevat fancy quotes en die slikt de XML parser niet. Vervang daarom ” door een normale ” voor het beste resultaat.

 2. ik probreer naar “C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\XBMC\addons\script.xbmc.subtitles\resources\lib\services” te gaan, maar in de map ADDONS zie ik geen “script.xbmc.subtitles”
  Overigens heb een window7 laptop en verborgen mappen is aan

 3. De plugin lijkt (vandaag?) niet te werken. De installatie is gelukt, maar als ik probeer ondertitels op te halen blijft de lijst altijd leeg. Ik lees op Facebook dat er meer mensen last van hadden, maar dat was begin februari al.

  Ben ik de enige?

  • Ik heb vandaag addic7ed met de nieuwste walking dead getest en het werkt. Meschien dat de site er tijdelijk uitlag of je bent iets vergeten.

   • Ik heb het geprobeerd voor gotham en ben al redelijk op weg ik heb het voor elkaar dat de plugin wordt weergeven en geen foutmeldingen meer in xbmc zelf echter hij kan bij mij nog geen subs vinden krijg steeds de melding dat hij niks kan vinden. Zodra ik weer wat tijd over heb verdiep ik mij er wat verder in. Ik heb gemerkt dat er aardig wat is verandert in het subtitle plugins.

    in de xbmc log krijg ik wel een foutmelding:
    ERROR: XFILE::CDirectory::GetDirectory – Error getting plugin://service.subtitles.Addic7ed/?action=manualsearch&languages=English&searchstring=the%20walking%20dead

    Zodra ik het werkend heb zal ik het hier plaatsen.

 4. Iemand enig idee waar ik de bestanden moet plaatsen op een raspberry pi met openelec? Ik zie namelijk die subdirectories lib/recources niet staan. Ik heb wel het settingsbestand gevonden.

Laat een reactie achter