Downloaden uit de nieuwsgroepen met NewzBin Windows

Het programma Nzbee is er niet meer sinds 1 januari 2014. Maar er is een goede vervanger voor Nzbee. Dit is namelijk NewzBin.  Je kan met je Nzbee account inloggen op NewzBin. Het programma lijkt heel erg op het oude bekende FTD. Het voordeel van NewzBin is dat alles lokaal opgeslagen wordt. Hierdoor laad het programma een stuk sneller. En NewzBin is daardoor meer te customize. In deze NewzBin handleiding bespreken we hoe we iets kunnen gaan downloaden met NewzBin. Helaas is er momenteel alleen een versie voor Windows te downloaden. Ook moet je het programma niet verwarren met de oude bekende nzb zoekmachine! Want het is totaal wat anders, en het is niet van de zelfde makers. Alleen de naam van het programma is het zelfde.

Newzbin bestaat niet meer

De site en het programma zijn er mee gestopt. Je moet dit niet verwarren met het programma Newsbin pro. Dit programma is nog gewoon beschikbaar.

Voordat je gebruik kan maken van NewzBin heb je het volgende nodig

  1. Een goede Usenet server voor een gratis Usenet zie de pagina gratis Usenet of Internet provider nieuwsservers.
  2. Een Nzbee account. Of een NewzBin account (Wordt besproken in deze handleiding).
  3. Een Usenet download programma en die moet al helemaal zijn ingesteld om te kunnen downloaden uit de nieuwsgroepen. Zoals bijvoorbeeld Grabit of SABnzbd (tip).

Download NewzBin

Hier onder kan je versie 1.0.3.0 downloaden van NewzBin.

Download locatie 1 (Mega)

Download locatie 2 (2shared.com)

NewzBin installeren

Nadat je NewzBin hebt gedownload kan je NewzBin gaan installeren.

NewzBin-install

Klik op Next.

newzbin voorwaarden

Klik vervolgens weer op Next.

newzbin-installatie-locatie

Als je wilt kan je hier een andere locatie opgeven om NewzBin te installeren. Dat doe je door op Browse te klikken. En vervolgens naar de gewenste installatie map te bladeren. Als je de juiste installatie map hebt gekozen. Klik dan vervolgens weer op Next.

NewzBin-starten

Nu nog kiezen of je Icontjes op je bureaublad wilt. En  klik dan op Next.

newzbin-install-klaar

Klik nu op Install. NewzBin wordt nu geïnstalleerd.Als de installatie klaar is dan zet dan het vinkje NewzBin starten aan. En klik op Finish.

newznbin inloggen

Nu de installatie klaar is en we hebben NewzBin gestart. Moeten we eerst inloggen. Links boven vind je de knop Inloggen. Klik hierop om in te loggen.

newzBin

Je moet hier nu je login gegevens opgeven van Nzbee. Of je kan de login gegevens opgeven van NewzBin. Mocht je nog  geen account hebben. Dan kan je er hier één aanmaken. Dit doe je door op de Registeer knop te klikken. Je wordt dan doorverwezen naar een forum. Hier moet je een gratis account forum account aanmaken. Als dat gedaan is moet je inloggen op NewzBin. Zonder account kan je namelijk helemaal geen NZB bestanden downloaden.

Filters aanmaken in NewzBin

Wat ik persoonlijk heel erg belangrijk vind zijn de filters. Want ik wil zo min mogelijk troep er tussen zien staan. Zo als bijvoorbeeld Cams en TS. Dus daarom  ga ik in dit voorbeeld een filter aanmaken voor goede kwaliteit films.

newzbin config

We gaan links boven naar Config.

NewzBin filters

Vervolgens gaan we naar het tablad Filters. Geef bij filternaam de naam op van je Filter.

Bij Formaat selecteren we X264 (kleurt oranje op). Bij Extra opties voor deze filter kan je aangeven of je tv series wilt zien of niet. Ik zet deze op geen want dat wil ik namelijk niet.

Nu klik je op Bron en selecteer je Blu-ray. Vervolgens selecteer je Ondertiteling. En kies je hier Nederlands. Klik nu op Opslaan.

newzbin-filters filteren

Je filter is nu aangemaakt.  Je ziet nu je net aangemaakt filter er aan de linkerkant bij staan. In het voorbeeld heb ik mijn filter de naam “nzbusenet” opgegeven.

Nzb bestanden downloaden

newzbin nzb bestand

Als je iets hebt gevonden wat je wilt downloaden kan je het beste rechts boven klikken op NZB. Dan wordt het NZB bestand gelijk gedownload. Vervolgens kan je het NZB bestand open met je Usenet Download programma bijvoorbeeld. Zo als bijvoorbeeld Grabit of SABnzbd.

Dit was de handleiding voor NewzBin. Veel plezier met downloaden uit de nieuwsgroepen!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter