Kodi 18 configureren voor het Nederlands zo als de ondertiteling

In deze handleiding gaan we Kodi configureren voor het Nederlands. Zodat alles in het Nederlands wordt weergeven. Dus met een Nederlandse interface. En een Nederlandse ondertiteling.

Het makkelijkste is om de volgende toetsen te gebruiken in Kodi om te navigeren.

Pijltjes toetsen om te navigeren.

Esc toets om terug te gaan.

Enter om te bevestigen.

Kodi Nederlandse taal instellen

kodi 18 menu nederlands

We gaan als eerste de taal van Kodi in het Nederlands zetten. Als Kodi is gestart ga je naar System en vervolgens Settings.

We gaan nu naar Appearance vervolgens gaan we naar het tablad International. Nu zetten we Language op Dutch. Kodi wordt nu weergeven in het Nederlands.

kodi exper aanzetten

We zetten Kodi gelijk even in expert modes want dan krijg je veel meer opties. Ga naar beneden bij Instellingsniveau en blijf op Enter drukken tot er Expert staat.

Kodi Nederlandse ondertiteling downloaden

kodi taal installeren Kodi 18 configureren voor het Nederlands

Je gaat in Kodi naar Systeem. Vervolgens naar Instellingen en kies Video. Ga nu naar het Tablad Ondertiteling. Zet Voorkeur ondertitelingstaal op Dutch. En talen van te downloaden ondertiteling Dutch toevoegen.

Als je dat gedaan hebt ga je een scherm terug met de ESC toets. Kies nu voor Addons. Klik op installeer van repository en kies vervolgens voor Ondertiteling. En dan de volgende ondertiteling addons installeren voor Nederlandse ondertiteling.

kodi opensubs login instellen

OpenSubtitles.org Je moet hier een gratis account aanmaken op de website. En deze gegevens in Kodi opgeven bij de optie Configureren in de Addon.

BSplayer

Podnapisi.net Je moet een gratis account aanmaken op de website en deze gegevens in Kodi opgeven bij de optie Configureren in de Addon.

Subscene.com

nlondertitelings.com (deze plugin werkt nooit dus zinloos)

Ik heb ze gelijk op de juist volgorde gezet waar je de meeste kans voor maakt dat er Nederlandse ondertiteling is te vinden.

Mocht dat niet werken dan zal je handmatig de ondertiteling moeten downloaden en deze plaatsen bij de film. Als je het handmatig doet kan je meerde bronnen gebruiken die anders niet beschikbaar zijn.

Kodi configureren voor het Nederlands

  1. Kodi handleidingen.
  2. Kodi 18 configureren voor het Nederlands.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter