CouchPotato configureren Ubuntu om films te downloaden

In deze handleiding CouchPotato configureren Ubuntu. Gaan we CouchPotato configureren op een computer met Ubuntu. Als we CouchPotato hebben geconfigureerd. Dan worden je gewenste films automatisch gedownload vanuit de nieuwsgroepen. Ik doe het in deze handleiding op de 100% veilige manier. Want als je het fout instelt via de Renamer optie. Dan heb je kans dat je films voorgoed verwijdert zijn. Als je het verkeerd instelt. Dit kan wel als nadeel hebben. Dat als je als je Kodi gebruikt  niet automatisch je films worden ge-update. In de video libary. Maar dat kan opgelost worden met de Addon Library Auto Update in Kodi.

Je kan CouchPotato benaderen door in je browser te surfen naar “http://localhost:5000”. En als je op een andere computer werkt dan dat CouchPotato draait. Dan is het http://lokaal-ipadres:5000

CouchPotato Settings

couchpotato settings

We gaan in  rechts boven in CouchPotato naar Settings.

couchpotato geadvanceerd

Zet het vinkje Show advanced settings aan.

Het is verstandig om hier een Usernaam en Passwoord op te geven. Anders kan iedereen in je lokaal netwerk erbij. Persoonlijk zou ik ook de poort aanpassen in de zelfde range waar SabNzbd in op draait. Dit is wel zo netjes. Hier kan je ook de Api key vinden. Die je bijvoorbeeld kan gebruiken in de Andriod applicatie NZB Unity. Je moet dan uiteraard nog wel je poort forwarden in je router. Anders is CouchPotato niet te benaderen buiten je netwerk.

Als je de poort aanpast. Dan is het verstandig om CouchPotato opnieuw te starten. Dat kan je doen via het vollende commando.

sudo service couchpotato restart

Of klik rechts boven op het tandwiel icontje in CouhPotato.

Let op! Mocht je de poort hebben aangepast. Dan moet je de poort in je adresbalk aanpassen naar de juiste poort. Dus wat achter de dubbele punt staat.

Searcher CouchPotato instellen

Nu gaan we naar het tablad Searcher. Die is aan de linker  kant te vinden.

Zet hier de volgende vinkjes aan. . Run on Lunch en Search afther add. Indien deze niet aanstaan. Hier kan je ook de tijd aanpassen wanneer CouchPotato naar films zoekt. Zet deze niet te laag .2 uur is meer dan zat. En je hebt anders kans dat je tegen een limet aan loopt van je Newznab provider.

Onder Usenet providers zet je het vinkje Newznab aan. Je moet nu een aantal Newznab providers toevoegen. Je kan hier een lijstje vinden met gratis NewzNab providers. Hoe meer je er toevoegt. Hoe meer kans je hebt dat je film wordt gevonden en gedownload.

newznab api sleutel

Je moet bij elke site een account aanmaken. En op de website zelf kan je een api key vinden. Vaak kan je deze vinden onder Profile. Deze Api Key is persoonlijk. Kopieer deze Api key  in CouchPotato. Naar het Api Key veld. En geef bij host op het site adres bijvoorbeeld “http://nzbtv.org” Let op! er mag geen WWW in het adres zitten. Anders werkt het namelijk niet. Met het Extra Score veld kan je aangeven bij welke Newznab provider CouchPotato als eerst moet kijken.

CouchPotato Catogries

couchpotato voorkeuren instellen

Nu we dat gedaan hebben. Gaan we naar het tablad Catogries. Dit moet je naar eigen smaak invullen. Ik kan je alleen wat tips geven. Bij Preferd zou ik x264 opgeven. En als je een receiver hebt die DTS onder steunt. Dan ook DTS opgeven. Let op! Er moet een komma tussen.

Required zou ik leeg laten. De kwaliteit geven we ergens anders op.

Bij Igonerd zou ik half-sbs toevoegen. Zodat de kans dat je een 3d film krijgt download er klein is. Standaard staat hier ook “Dutch”  tussen. Dit zou ik verwijderen als je Nederlands gesproken films wilt.

 CouchPotato Qaulity

couchpotato instellen profielen

Nu gaan we naar het tablad Qaulities. Hier geven we de gewenste kwaliteit op. Die je wilt hebben. Dit moet je naar eigen keuzen invullen. Wat wel belangrijk is. Dat de bovenste optie pakt CouchPotato als standaard. Stel dat je films toevoegt via IMDB. Dan pakt CouchPotato altijd deze optie.

Couchpotato downloaders SABnzbd instellen

We gaan nu naar het tablad Downloaders. Bij host geef je het adres op van SABnzbd. De meeste hebben SAB Nzbd op de zelfde computer draaien. Dus je kan dan opgeven “http://localhost:8085”. 8085 ligt er aan op welke poort je SAB hebt ingesteld.

Nu moeten we naar SABnzbd. Want daar kunnen we de Api Key vinden. Die we nodig hebben voor CouchPotato. Dus open in je browser SABnzbd.  En ga naar Instellen. Ga vervolgens naar het tablad Algemeen.

api sleutel sabnzbd voior couchpotato

Hier kan je de Api sleutel vinden Let op! Niet de NZB Sleutel! Ga terug naar CouchPotato en plak de Api sleutel. Dit doe je bij de Api Key in CouchPotato. In CouchPotato. Geef je bij Category de naam “film” op.

Omdat CouhPotato geen mooi script heeft zo als SickBeard. Moeten we in SABnzbd aangeven waar de film wordt weg geschreven. Na het downloaden. We gaan weer naar SABnzbd. En we kiezen weer voor Instellen. We gaan nu naar het tablad Categorieën.

sabnzbd vatergorie instellen couchpotato

Nu maken we een nieuw Categorieën aan. We noemen deze “film”. Bij de map/pad geven we aan waar we de film willen opslaan. Let op! In Ubntu is het vaak /media/naamhd tenminste als je meerdere harde schijven hebt. Anders is het iets van “/home/naam gebruiker/films”. Als die is aangemaakt kies voor Opslaan.

CouchPotato Manage

Nu gaan we in CouchPotato naar het tablad Manage. Geef hier de locatie op waar je films worden opgeslagen. Je kan meerdere locatie opgeven. Het is verstandig om films en tv series gescheiden te houden.

CouchPotato extra films toevoegen via Imdb

Wat een erg handig optie is in CouhPotato. Is dat je films kan toevoegen via de website van Imdb. Als je nog geen account hebt maak deze aan op http://imdb.com.

imdb-watchlist instellen couchpotato

Als je ingelogd op Imbd. Dan ga  je op Imdb ga dan naar je Watchlist. Deze vind je rechts boven

imdb website instellingen voor couchpotato

Nu moeten we je watchlist nog open zetten voor de buitenwereld.  Anders kan CouhcPotato deze niet benaderen. Ga vervolgens naar Edit  list. En kies vervolgens voor Change list settings. Zet hem hier op Make this list a public list visible to all IMDB users.

Helemaal onder rechts op deze pagina. Heb je een optie Export this list. Kopieer deze link. En ga in CouhPotato naar tablad Automatation.  Onder Watchlist zet het vinkje Imdb aan. En plak onder URL de net gekopieerde export list link.

Als je nu iets toevoegt aan je watchlist van IMDB. Pakt CouchPotato dit automatisch op. Wat erg handig is op je telefoon is de IMDB app hier kan je ook films toevoegen aan je Watchlist. Waardoor CouchPotato dit ook oppakt. Deze App is gratis beschikbaar in de Google playstore en in de Itunes store.

Je bent nu klaar met de handleiding CouchPotato configureren Ubuntu.

CouchPotato handleiding Ubuntu

  1. CouchPotato handleiding.
  2. Ubuntu CouchPotato installeren.
  3. Couchpotato configureren om automatisch films te downloaden.
  4. Films downloaden met CouchPotato via een app.

Geef als eerste een reactie

Leave a Reply