CouchPotato configureren Ubuntu

In deze handleiding gaan we CouchPotato configureren op een computer met Ubuntu om automatisch films te downloaden vanuit de nieuwsgroepen. Ik doe het in deze handleiding op de 100% veilige manier. Want als je het fout instelt via de Renamer optie heb je kans dat je films voorgoed verwijdert als je het verkeerd instelt. Dit kan wel als nadeel hebben dat als je XBMC gebruikt niet automatisch je films worden ge-update in de video libary. Maar dat kan opgelost worden met de Addon Library Auto Update in XBMC.

Je kan CouchPotato benaderen door en in je browser te surfen naar http://localhost:5000 en als je op een andere computer werkt dan dat CouchPotato draait. Dan is het http://lokaal-ipadres:5000

CouchPotato Settings

couchpotato-settings

We gaan in  rechts boven in CouchPotato naar Settings.

couchpotato-geadvanceerd

Zet het vinkje Show advanced settings aan.

Het is verstandig om hier een Usernaam en Passwoord op te geven anders kan iedereen in je lokaal netwerk erbij. Persoonlijk zou ik ook de poort aanpassen in de zelfde range waar SabNzbd in op draait. Wel zo netjes. Hier kan je ook de Api key vinden die je bijvoorbeeld kan gebruiken in de Andriod applicatie NZB Unity. Je moet dan uiteraard nog wel je poort forwarden in je router anders is CouchPotato niet te benaderen buiten je netwerk.

Als je de poort aanpast is het verstandig om CouchPotato opnieuw te starten. Dat kan je doen via de command line.

sudo service couchpotato restart

Of rechts boven op het tandwiel icontje in CouhPotato. Let op hij probeert dan CouchPotato via de oude poort te benaderen dus pas dat aan in je adresbalk van je browser.

Searcher CouchPotato instellen

Nu gaan we naar het tablad Searcher die is aan de linker  kant te vinden.

Zet hier de volgende vinkjes aan indien dat niet het geval is Run on Lunch en Search afther add. Hier kan je ook de tijd aanpassen wanneer CouchPotato naar films zoekt. zet deze niet te laag 2 uur is meer dan zat en je hebt anders kans dat je tegen een limet aan loopt van je Newznab provider.

Onder Usenet providers zet het vinkje Newznab aan. Je moet nu een aantal Newznab providers toevoegen je kan hier een lijstje vinden met gratis NewzNab providers. Hoe meer je er toevoeg hoe meer kans je hebt dat je film wordt gevonden.

newznab-api-key

Je moet bij elke site een account aanmaken en op de website zelf kan je een api key vinden vaak onder Profile. Deze Api Key is persoonlijk. Kopieer deze Api key  in CouchPotato naar het Api Key veld en geef bij host op het site adres bijvoorbeeld http://nzbtv.org Letop er mag geen WWW in het adres zitten anders werkt het namelijk niet. Met het Extra Score veld kan je aangeven bij welke Newznab provider CouchPotato als eerst moet kijken.

CouchPotato Catogries

couchpotato-filters

Nu we dat gedaan hebben gaan we naar het tablad Catogries. Dit moet je naar eigen smaak invullen. Ik kan je allen wat tips geven. Bij Preferd zou  ik x264 opgeven en als je een receiver hebt die DTS onder steunt ook DTS opgeven let op er moet een komma tussen.

Required zou ik leeg laten de kwaliteit geven we ergens anders op.

Bij Igonerd zou ik half-sbs toevoegen zodat de kans dat je een 3d film krijgt verkleint standaard staat hier ook Dutch tussen deze zou ik verwijderen als je Nederlands gesproken films wilt.

 CouchPotato Qaulity

couchpotato-kwaliteit

Nu gaan we naar het tablad Qaulities. Hier geven we de gewenste kwaliteit op die je wilt hebben. Dit moet je naar eigen keuzen invullen. Wat wel belangrijk is de bovenste optie pakt hij als standaard. Stel dat je films toevoegt via IMDB dan pakt hij altijd deze optie.

Couchpotato Downloaders

We gaan nu naar het tablad Downloaders. Bij host geef je het adres op van SABnzbd de meeste hebben SAB Nzbd op de zelfde computer draaien. Dus je kan dan opgeven http://localhost:8085 ( 8085 ligt er aan op welke poort je SAB hebt ingesteld)

Nu moeten we naar SABnzbd want daar kunnen we de Api Key vinden die we nodig hebben voor CouchPotato. Dus open in je browser SABnzbd  en ga naar Instellen. Ga vervolgens naar het tablad Algemeen.

sab-api-sleutel

Hier kan je de Api sleutel vinden Let op niet de NZB Sleutel! Ga terug naar CouchPotato en plak de Api sleutel bij Api Key in CouchPotato. In CouchPotato geef je bij Category de naam “film” op.

Omdat CouhPotato geen mooi script heeft zo als SickBeard moeten we in SABnzbd aangeven waar de film wordt weg geschreven na het downloaden. We gaan weer naar SABnzbd en kiezen weer voor Instellen. We gaan nu naar het tablad Categorieën.

sab-instellen-couchpotato

Nu maken we een nieuw Categorieën aan. We noemen deze “film” bij de map/pad geven we aan waar we de film willen opslaan. Let op bij in buntu is het vaak /media/naamhd tenminste als je meerdere harde schijven hebt. Anders is het iets van /home/naam gebruiker/films. als die is aangemaakt kies voor Opslaan.

CouchPotato Manage

Nu gaan we in CouchPotato naar het tablad Manage. Geef hier de locatie op waar je films worden opgeslagen. Je kan meerdere locatie opgeven. Het is verstandig om films en tv series gescheiden te houden.

CouchPotato extra films toevoegen via Imdb

Wat een erg handig optie is in CouhPotato is films toevoegen via de website van imdb. Als je nog geen account hebt maak deze aan op http://imdb.com.

imdb-watchlist

Als je ingelogd bent op imdb ga dan naar je Watchlist rechts boven.

imdb-public

Nu moeten we je watchlist nog open zetten anders kan CouhcPotato deze niet benaderen. Ga vervolgens naar Edit  list en kies vervolgens voor Change list settings. Zet hem hier op Make this list a public list visible to all IMDB users.

Helemaal onder rechts op deze pagina heb je een optie Export this list. Kopieer deze link en ga in CouhPotato naar  tablad Automatation.  Onder Watchlist zet het vinkje imdb  aan en plak onder URL de net gekopieerde export list link.

Als je nu iets toevoegt aan je watchlist van IMDB. Pakt CouchPotato dit automatisch op. Wat erg handig is op je telefoon is de IMDB app hier kan je ook films toevoegen aan je Watchlist waardoor CouchPotato dit ook op pakt. Deze App is gratis beschikbaar in de Google playstore en in de Itunes store.

Share This

Geef een reactie