nZEDb configureren

In deze handleiding gaan we nZEDb configureren zodat de database gevuld wordt met informatie vanuit de nieuwsgroepen.

Als je nZEDb hebt geïnstalleerd moet je hem benaderen via http://je-ip-adres/install


Je krijgt dan de setup te zien alles stappen netjes door lopen en let goed op de waarschuwings pagina dat je daar geen foutmeldingen ziet. Als je die ziet ben je waarschijnlijk wat vergeten kijk nogmaals in de vorige handleiding nZEDb installeren of je niet wat over het hoofd hebt gezien. Als de server een ander ip adres heeft dan je download computer heb je grote kans dat je een tweede Usenet account nodig hebt want de meeste staan account sharing niet meer toe.

nZEDb Site bewerken

Ga in nZEDb naar de  Admin pagina. Kies vervolgens voor Edit site. Een hoop moet je naar eigen keuzen instellen op deze pagina maar ik zal de belangrijkste onderdelen bespreken. Ga naar het onderdeel 3rd Party API Keys. Deze zijn standaard ingevuld maar dit zijn Api keys die door meerdere gebruikt wordt gebruikt je kan het beste je eigen api keys gebruiken. Je kan op onderstaande sites registeren voor een api key:

TMDB key: https://www.themoviedb.org/account/signup

Rotten Tomatoes Key: http://developer.rottentomatoes.com/

Amazon Public Key en Amazon Private Key:https://www.amazon.com/ap/signin?

Amazon Associate Tag: https://affiliate-program.amazon.com/gp/advertising/api/detail/main.html (Als je deze niet doet heb je geen covers)

Trakt Key http://trakt.tv/api-docs

animdb-api-key-nzedb
AnimDB key http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=main je moet zelf een api key aanmaken je kan het vinden onder je account. Echter de kans is dat je een ban krijgt omdat je teveel verzoeken doet er wordt momenteel aan gewerkt door nZEDd.

Nu gaan we naar het onderdeel 3rd Party Application Paths

Unrar Path:/usr/bin/unrar

Mediainfo Path: /usr/bin/mediainfo

Temp Unrar File Path: deze moet je zelf nog aanmaken ik heb gekozen voor /var/www/nZEDb/nzbfiles/tmpunrar

De rest van de instellingen kan je het beste zelf doorlopen maar vergeet onderaan niet te klikken op Save Site Settings .

Nieuwsgroepen toevoegen in nZEDb

nzedbd-groepen-toevoegen

Nu moeten we eerst wat nieuwsgroepen gaan toevoegen ga in nZEDb naar groeps voor en kies voor View.

nzedbd-nieuwsgroep-toevoegen

Kies een groep uit waar je denkt dat er veel wordt gepost en kies alleen door op de groeps naam te klikken. Zet hier hier het volgende aan Active en Backfill. Bij Backfiles geef je het aantal dagen aan hoe hoger je dit zet. Hoe  langer het duurt voordat alles is opgehaald uit de nieuwsgroepen. In het begin is het niet verstandig om dit hoog te zetten ik raad je aan om te beginnen met 25 dagen en bouw het langzaam op indien gewenst. Klik op Save en voeg nog een aantal groepen toe.

Tmux Settings

Zo nu nog even de instellingen doen bij Tmux settings. Ook deze kan je het beste naar eigen smaak in richten ik zal alleen even de opties bespreken die verstandig zijn om aan te zetten.

Tmux Scripts Running op Treu zetten. Run Sequential op Basic Sequential. Update Binaries zetten we op Complete Threaded Update. Vervolgens nog Update Releases naar update releases. En Postprocess Additional zetten we op Postprocess Additional.

Bij Remove crap releases is het verstandig om het volgende aan te vinken:

Blacklist
Passwordurl
Excutable (als je alleen films en series muziek wilt)
Passworded

Bij Decrypt Hashes deze op All zetten. Zodat je meer releases krijgt waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt.

Nu save Tmux settings klikken om je instellingen op te slaan.

Je bent nu klaar om te gaan index je gaat weer naar je command line en typt het volgende in

cd /var/www/nZEDb/misc/update_scripts/nix_scripts/tmux/
php start.php

Je bent nu aan het indexen en je kan in dit scherm zien wat de status hiervan is. Als je hier een foutmelding krijg ben je iets vergeten of je moet een update draaien maar hiervan krijg je netjes een foutmelding te zien.

Je zal nog wel wat moeten gaan tweaken om het optimaal te laten draaien wat hier erg handig bij kan zijn is het programma htop. Met het volgende commando kan je htop installeren.

sudo apt-get install htop

Met het volgende commando start je htop

htop

Je ziet nu precies welk proces veel geheugen gebruikt je zal waarschijnlijk je /etc/mysql/my.cnf moeten bewerken om je geheugen optimaal te gebruiken.

Share This

Geef een reactie