Grabit nieuwsserver configureren

Je moet je nieuwsserver configureren in Grabit. Anders weet het Grabit niet hoe het een verbinding tot stand moet brengen met Usenet. Als je dit niet goed doet. Dan kan het zijn dat je foutmeldingen krijgt zo als bijvoorbeeld ” 482 authentication rejected”.

Grabit nieuwsserver configureren

Start het programma Grabit


grabt-default-server

Klik met je Rechtermuis op Default server (A)  en kies voor Server properties (B).

grabit server properties

De volgende gegevens moeten ingevoerd worden in Grabit. Dit doe je bij de Grabit Server properties.

Hostename: (A) De hostnaam van je newserver  voorbeeld: news.newsxs.nl.

Port: (B) Dit is de poort waar de newserver op draait. Deze is bijna altijd poort 119. Er wordt wel is van een andere poort gebruik gemaakt vaak is dat als je SSL gebruikt.

Account name: (C) Je loginnaam van je account. (als je de newserver gebruikte van je provider hoef je deze niet altijd in te vullen)

password: (D) Spreekt voor zich. Als je geen account hoeft te gebruiken dan hoef je deze ook niet in te vullen.  Mocht je wel een account hebben dan moet je deze natuurlijk wel invullen.

Ecrypted server connection (ssl): Deze zet je alleen aan als je gebruikt maakt van een beveiligde verbinding. Dit kan handig zijn als je provider de verbinding knijpt.

Als alles is ingevoerd druk je op OK. Als het goed is gegaan. Dan kan je nu de inhoud van NZB bestanden downloaden met Grabit.

Heb je geen nieuwsserver zie dan Gratis Usenet of voor betaalde Usenet. Ik raad je aan om een betaalde Usenet server te nemen. Een gratis Usenet provider is vaak te beperkt.

Ga naar de volgende stap  Grabit Download folder opties

Share This

Geef een reactie