Grabit nieuwsserver configureren om te downloaden uit de nieuwsgroepen

Je moet je nieuwsserver configureren in Grabit. Anders weet Grabit niet, hoe het een verbinding tot stand moet brengen met Usenet. Als je dit niet goed doet. Dan kan het zo zijn. Dat je foutmeldingen krijgt. Zo als bijvoorbeeld ” 482 authentication rejected”.

Dit is een oude Grabit handleiding. Voor de nieuw versie zie de Configureer Grabit handleiding.

Grabit nieuwsserver configureren

Start het programma Grabit


grabt-default-server

Klik met je Rechtermuis op Default server (A).  En kies voor Server properties (B).

grabit server properties

De volgende gegevens moeten ingevoerd worden. Dit doe je bij de Grabit Server properties.

Hostename: (A) De hostnaam van je nieuwsserver  voorbeeld: news.newsxs.nl.

Port: (B) Dit is de poort waar de nieuwsserver op draait. Deze is bijna altijd poort 119. Er wordt wel is van eens andere poort gebruikt. Dan is dat vaak de SSL poort.

Account name: (C) Je loginnaam van je account. (als je de nieuwsserver gebruikte van je provider.  Dan hoef je deze niet altijd in te vullen)

password: (D) Spreekt voor zich. Als je geen account hoeft te gebruiken dan hoef je deze ook niet in te vullen.  Mocht je wel een account hebben dan moet je deze natuurlijk wel invullen.

Ecrypted server connection (ssl): Deze zet je alleen aan als je gebruikt maakt van een beveiligde verbinding. Dit kan handig zijn als je provider de verbinding knijpt.

Als alles is ingevoerd druk je op OK. Als het goed is gegaan. Dan kan je nu de inhoud van NZB bestanden downloaden met Grabit.

Heb je geen nieuwsserver zie dan Gratis Usenet of voor betaalde Usenet. Ik raad je aan om een betaalde Usenet server te nemen. Een gratis Usenet provider is vaak te beperkt.

Dit was de handleiding nieuwsserver configureren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter