NNTPGrab configureren

Wij gaan in deze handleiding NNTPGrab configureren. Zodat we er kunnen downloaden uit de nieuwsgroepen.

De eerste keer dat je NTTPGrab start krijg je een melding te zien hier moet je kiezen om de Standalone te starten.

nntpGrab-config

Ga nu naar het tablad Configuratie en klik op Server toevoegen.

ntttpGrab-nnieuwsserver

Zet hier het vinkje Server vereist authenticatie aan. Hier moet je de gegevens van je nieuwsserver invullen deze kan je vaak vinden in de mail die je hebt gehad van je Usenet provider en anders op de website van je Usenet provider.

nntpgrab-download-opslaan

 

Klik nu op Download mappen. Bij downloadmap geef hier de lokatie op waar de uitgepakte bestanden moeten komen te staan. Bij tijdelijk emap geef de lokatie op waar de bestanden tijdelijk moeten staan voordat ze zijn uitgepakt.

nntpgrab--verwijder-gearchiveerde-be

 

Klik nu op Post-handelingen. En zet hier het vinkje Verwijder Gearchiveerde bestanden automatisch nadat deze uitgepakt zijn aan.

nntpgrab-online-zoeken

 

Als je nu naar Online Search kan je nzb bestanden gaan zoeken als je wat gevonden hebt vink je het aan en klik je op Importeer geselecteerde bestand(en). Als je de nieuwsserver etc nu goed hebt ingesteld dan gaat NNTPGrab nu downloaden. Persoonlijk gebruik ik veel liever een website zo als nzbindex.nl om NZB bestanden te zoeken en te downloaden. Dit is dan ook geen enkel probleem je kan de knop links boven NZB importeren gebruiken.

Veel plezeer met het downloaden!

Share This

Geef een reactie