SaBnzbd installeren Ubuntu

In deze SaBnzbd installeren Ubuntu handleiding. Gaan we SaBnzbd installeren op het besturingssysteem, Ubuntu via de command line. In deze handleiding ga ik er vanuit dat je Ubunu 12+ of hoger gebruikt in een oude versie kan het zo zijn dat de je een ander commando moet gebruiken dan dat hier is beschreven.

Voordat we SaBnzbd gaan installeren moeten we zeker zijn dat deze is toegevoegd aan /etc/apt/sources.list dit doen we op de volgende manier:

sudo add-apt-repository ppa:jcfp/ppa

Vervolgens moeten we het volgende commando uitvoeren:

sudo apt-get update

Nu kunnen we SaBnzbd installeren via het volgende commando:

sudo apt-get install sabnzbdplus

Vervolgens vraagt Ubuntu een wachtwoord van je root account als deze is opgeven druk op enter en SaBnzbd wordt geïnstalleerd.

Als dit klaar is kan je SaBnzbd starten via het volgende commando:

sabnzbdplus

Maar wij willen dat SaBnzbd gestart wordt als de pc wordt aangezet. Dit gaan wij op de volgende manier doen:

sudo nano /etc/default/sabnzbdplus

Nu wordt er om je root wachtwoord gevraagd geef deze op en druk op enter. Ga nu naar de volgende regel  USER= en geef hier de gebruikers naam op waar mee je bent ingelogd op je Ubuntu.  Als dit is aangepast moet je het volgende ook aanpassen. HOST=0.0.0.0 Ik gebruik zelf poort 8085 omdat mijn internet provider 8080 blokeerd en ik wil mijn SABnzbd ook kunnen gebruiken buiten mijn eigen netwerk.

Als het goed is gegaan moet je de volgende commando’s kunnen uitvoeren:

sudo service sabnzbdplus start

sudo service sabnzbdplus stop

Als SaBnzbd draait dan kan je hem benaderen via http://localhost:8080 tenzij je SaBnbd installeert via een andere computer  dan is het iets van http://192.168.1.66:8080

Ik raad je ook aan om de nieuwste versie van winrar te installeren. Het is niet nodig maar in het verleden kon SABnzbd niet goed overweg met de nieuwste rar files dus het is altijd goed om de nieuwste Winrar te installeren.

sudo apt-get purge unrar-free

We moeten er zeker van zijn dat unrar-free niet is geïnstalleerd want deze kan voor problemen geven tijdens het uitpakken dus die gaan we verwijderen volgens bovenstaande commando. Purge zorgt er voor dat ook de instellingen van unrar-free verdwijnen.

cd~
wget http://www.rarlab.com/rar/rarlinux-5.0.1.tar.gz
tar xfv rarlinux*
cd rar
cp unrar /usr/bin/

Je kan de laatste versie van unrar hier vinden http://www.rarlab.com/download.htm Je hebt alleen de command line versie nodig. Met wget download je winrar naar je computer dit kan veranderen dus kijk op http://www.rarlab.com/download.htm voor de juiste url.

Share This

Geef een reactie