SABnzbd installeren op een Synology NAS

In deze handleiding SABnzbd installeren op een Synology NAS. Gaan we SABnzbd installeren op een Synolgy NAS. Vervolgens gaan we SABznbd configureren om te downloaden uit de nieuwsgroepen.

SABnzbd installatie mogelijkheid toevoegen aan je Synology NAS.

Voordat we SABnzbd kunnen installeren op je Synology NAS. Moeten we eerst de mogelijkheid toevoegen om SABnzbd te kunnen installeren op je Synology NAS.

synology-package-centerum

Als je bent ingelogd ga je naar het Package Center.

synology-instellingen

Kies vervolgens voor Instellingen.

Synology-pakket-bronnen-installatie-toestaan

Selecteer Elke uitgever.

synology-pakketbron-toevoegen


Ga naar het Tablad Pakket bronnen. En klik nu op Toevoegen. Geef een Naam op. En bij locatie vul je het volgende in “http://packages.synocommunity.com/” Klik nu op OK. En nog een keer OK.

Download map toevoegen voor SABnzbd

Voordat we SABnzbd daadwerkelijk kunnen installeren. Moeten we eerst een map aanmaken waar je downloads worden bewaard. Anders mislukt de installatie van SABnzbd.

synology-gedeelde-map

Ga naar het begin scherm van je Synology NAS. En kies voor File Station. Klik op Maken. En vervolgens op Nieuwe gedeelde map maken.

synology-sabnzbddownload

Geef de map een naam. En kies een locatie. Als je dat gedaan hebt klik je op OK.

synology-sabnzbd-rechten-map

Klik op Lokale gebruikers en kies voor Lokale groepen.

synology-lokale-groepen

Je moet users Lezen/schrijven rechten aanvinken. Anders kan SABnzbd geen mappen aanmaken. Dit komt omdat SABnzbd niet onder je eigen gebruikers naam actief is als service. En geef uiteraard ook de groep Administrators toegang. Zodat je de map zelf ook kan benaderen. Klik vervolgens op OK.

synology-map-eigenschappen

Je map is nu aangemaakt. En je ziet hem nu aan de linker kant er bij. Klik er op met je Rechtermuis. En kies voor Eigenschappen.  Selecteer de Locatie. En kopieer deze want die heb je nodig voor de installatie. Sluit dit schermpje.

SABnzb installeren op je Synology NAS

Nu kunnen de installatie starten van SABnzbd.

synology-package-centerum

Ga weer naar het Packe Center.

synology-gemeenschap

Als je naar beneden scrolt in dit scherm zie je een knop Gemeenschap. Klik hier op en dan zie je aan de rechterkant een icontje met SABnzbd Installeren. Kies voor installeren.

Tijdens de installatie van SABnzbd. Wordt er om een Download directory gevraagd.. Plak deze hier in mijn geval was dat “/volume1/mijnSabnzbddownloadsKlik op OK. En zet in het volgende scherm het vinkje Run afther installation aan. En klik weer op OK.

De installatie is nu klaar van SABnzbd. En je kan SABnzbd benaderen via http://je-ipadres-van-synolgy:8080

Ga naar de volgende stap  pijltjeSABnzbd instellen op een Synology NAS

Share This

Geef een reactie