SABnzbd instellen Synology NAS systeem om te downloaden

In deze handleiding SABnzbd instellen Synology NAS. Gaan we SABnzbd instellen op een Synology nas systeem. Zodat je kan downloaden uit Usenet. Ook wel bekend als de nieuwsgroepen.

Als je SABnzbd hebt geopend via je browser met het adres “http://ip-adres-nas:8080” Zal je de eerste keer een Wizard krijgen om je nieuwsserver toe te voegen. Deze gegevens kan je vaak terug vinden in de welkoms email. Die je hebt gehad van je Usenet provider. Nadat je de wizard door bent gelopen. Wordt het tijd dat we wat standaard instellingen goed zetten.

SABnzbd instellen synology

Ga naar Instellen (links boven).

SABnzbd troep opruimen

Ik hou niet van troep. Zo als bijvoorbeeld mislukte downloads. Dus ik heb een taak ingesteld om dit één keer per week op te ruimen. Dit doe je onder Taakplanner.

sabnzbd-synolgy taakplanner opruimen

Ik heb gekozen voor zaterdag. Omdat er dan bijna geen tv series uitkomen.

SABnzbd download mappen aanmaken op een Synology NAS

Synology-gedeeldemap sabnzbd

Je kan het beste eerst wat mapjes aanmaken op je Synolgy. Open een tweede tabblad in je browser. En surf naar “http://synolgy-ip-adres:5000”.  Ga naar FileStation. En kies voor Maken. En dan Nieuwe gedeelde map maken.

sabnzbd synolgy mappen

Geef de map een naampje. En druk op OK.

lokale gebruikers sabnzbd instellen synology

In het volgende scherm moet je de rechten nog goed zetten voor Windows apparaten. Geef je eigen gebruiksnaam en Admin account lezen/schrijven rechten.

synology lokaal groepen aanmaken

Klik nu op Lokale gebruikers. En kies voor Lokale groepen. Je krijgt nu een melding dat je de wijzigingen wilt opslaan. Kies voor Ja. Geef in het volgende scherm de Lokaal groep Users lees/schrijf rechten. Anders kan SABnzbd niks wegschrijven naar deze map.

nfs regel maken synology

Als je kiest voor het tablad NFS Machthingen Kan je Lunix en MAC gebruikers rechten geven op deze map. Als je bijvoorbeeld een Rasberry pi hebt met Openelec moet je dit instellen. Kies voor Maken. En bij hostnaam of Ip moet je het lokaale ip adres geven van dat apparaat. Bijvoorbeeld “192.168.1.9”. Het beste is om in je router dat apparaat een vast ip adres te geven. Anders heb je kans dat na het opnieuw opstarten van dat apparaat het een nieuw ip adres heeft gekregen. Waardoor dat apparaat. De map niet meer kan benaderen.

synology-map-locatie

Je hebt nu nog de map locatie nodig. ie je net hebt aangemaakt. Klik met je je rechter muis op de map. En kies voor Eigenschappen. Kopieer de locatie.

Ga terug naar SABnzbd

SABnzbd category synology

Kies voor Categorieën. En onder Standaard geef jij het een naampje. En bij Map/Pad plak je wat je net hebt gekopieerd in mijn geval “/volume1/software”

Zo als je kan zien is de map van  tv leeg. Dit komt omdat ik gebruik maak van het programma Sonarr. Dit programma maakt zelf de mapjes aan voor mijn tv series.

SABnzbd download mislukt andere NZB downloaden

Als je dit aanzet. Dan download SABnzbd een andere versie. Van bijvoorbeeld een film. Dit is er handig als een download is mislukt omdat er bijvoorbeeld te weinig PAR files zijn.

Dit werkt alleen als wordt voldaan aan de volgende eisen.

  1. Je maakt gebruikt van een automatische download tool. Zo als bijvoorbeeld Sonarr, SickBeard of Couchpotato.
  2. De Newznab provider moet het ondersteunen.  Tegenwoordig wordt dit ondersteunt door de meeste newznab providers.

Je moet dit aanzetten in SABnzbd onder Speciaal. En dan moet je het volgende vinkje aanzetten new_nzb_on_failure ( uit )

Dit was de SABznbd handleiding voor Synology.

Synology Sabnzbd handleiding

  1. Sabznbd handleiding
  2. Synology SABnzbd installeren
  3. SABnzbd instellen Synology

Geef als eerste een reactie

Leave a Reply