SpotNet updaten met SABnzbd Windows zodat alles uitgepakt wordt

In deze handleiding ga ik beschrijven hoe je SpotNet update met de nieuwste SABnzbd. Als je geen gebruik maakt van de laatste versie van SABnzbd. Dan kan het zo zijn dat downloads mislukken. Dus zorg er voor dat je de laatste versie hebt. Anders kan dit er voor zorgen dat SpotNet download niet.

SpotNet updaten naar de laatste versie

De beste manier om tegenwoordig SpotNet te updaten is tegenwoordig veel simpelere. En je hebt dan ook gelijk de nieuwste versie van SABnzbd. Deze handleiding is voor SpotNet Classic. En ik raad je ten zeerste af om SpotNet 2.0 te gebruiken. Want SpotNet 2.0 geeft zeer vaak problemen met uitpakken.

zoeken naar updates spotnet

Ga in SpotNet naar Bewerken dan Instellingen. En hier het vinkje aanzetten Zoek naar updates.

SpotNet updaten beschikbaar

Elke keer als je SpotNet start. En er is een nieuwe update beschikbaar dan krijg je bovenstaande melding, En vervolgens een installatie om doorheen te lopen.

Benodigd heden voor SpotNet update

Voordat je aan deze installatie begint zorg ervoor dat je minimaal versie 1.5 versie van SpotNet hebt geïnstalleerd.  Het beste is om de laatste versie 1.8.1 te hebben geïnstalleerd.

Waarom SpotNet updaten?


SpotNet maakt gebruik van het programma SABnzbd om te downloaden. Echter SABnzbd komt regelmatig met nieuw updates en SpotNet niet. Het is daarom heel belangrijk dat je de nieuwste versie van SABnzbd hebt geïnstalleerd voor SpotNet.
 1. Het nieuwe Rar Formaat 5+ wordt ondersteunt. Daardoor kon het voorkomen dat iets niet werd uitgepakt.
 2. Nieuw SABnzbd voor SpotNet kan overweg met vreemde bestandsnamen. Waardoor voorheen een hoop downloads als incompleet werden beschouwd. en daardoor leek het vaak  dat de eerste 9 bestanden misten.

Download hier SABnzbd voor SpotNet tooltje

Gelukkig heeft Ypsos in samenwerking met Ps3udO een simpel tooltje gemaakt om je SABnzbd in SpotNet te update naar de nieuwste versie.

Download SABnzbd Updater voor SpotNet

Nadat je boven staande hebt gedownload wees er zeker van dat SpotNet afgesloten is.  Pak het net gedownloade zip bestand uit en start  de sabnzbd-spotnet.exe. Je hebt een grote kans dat je virus scanner begint te piepen. Deze melding kan je negeren je virus scaner zal ook zeggen dat het een onbekend virus is want het is geen virus natuurlijk.

spotnet-updates-sabznbd

Als je het tooltje hebt gestart zie je een Update knop kies hiervoor en je SABnzbd wordt ge-update naar de laatste versie. In mijn geval is deze al up to Date. Je kan het versie nummer van SABnzbd rechts zien.

Je bent nu klaar met de update van SABnzbd in SpotNet en je kan SpotNet weer starten.

Je zal geen versie nummer verschil zien in SpotNet zelf. Maar als je SpotNet is gestart kan je in je webrowser wel naar http://localhost:8080/ surfen. Je ziet dan een SABnzbd wizard (Deze setup niet doorlopen).  Rechts boven zie je het versie nummer van SABnzbd.

Bekende problemen na SpotNet SABnzbd Update

spotnet 931 foutmelding

Het kan zijn dat je SpotNet niet meer goed werkt door je Firewal. Je moet namelijk SpotNet toestaan en SABnzbd. Je kan het testen door tijdelijk je firewal uit te zetten. Vervolgens zal je in je Firewal SABnzbd en SpotNet moeten toevoegen als veilig.

Dit was de handleiding SpotNet updaten.

4 Comments

 1. Nee het kan wel verkeerd gaan Na het binnen halen van SAbnzb geen Update knop gezien .Alleen knop sluiten Had mijn firewall uitgezet !en spotnet afgesloten!
  als ik spotnet nu open krijg ik een berichtje te zien dat het geen contact kan vinden
  ADVIES GRAAG!

 2. Sabnzbd voor spotnet updater werkt niet.
  Blijf foutmelding krijgen dat unzip niet aanwezig is.
  Ook unzip, unrar en als die andere extract opties uitzetten helpt geen ene bal.

Laat een reactie achter