SpotNet foutmeldingen en de problemen hiervan oplossen

SpotNethandleiding logo

Dit is een overzicht met bekende SpotNet foutmeldingen. Zo als Spotnet kan geen verbinding maken. Het maximaal aantal verbindingen is bereikt. In Spotnet krijg ik de melding “Server Timout”. Ik kan niks downloaden met SpotNet. Ik krijg de melding “Fout tijdens het starten van SABnzdb: bekijk de logfile”.

Inhoud verberg

SpotNet kan geen verbinding maken, maximaal aantal verbindingen is bereikt

Je maakt meer verbindingen naar je Usenet provider. Dan is toegestaan. Controleer hoeveel je er mag maken. En kijk dan hoeveel je er in SpotNet hebt.

Je kan dit in SpotNet aanpassen. Door het volgende uit te voeren.
Ga naar Bewerken en dan Provider… En dan heb je optie Verbindingen.
Hier kan je het aantal aanpassen.

4 verbindingen is vaak meer dan genoeg. Als je een tweede Usenet programma gebruikt . Of je deelt je account met iemand anders. Dan kan het ook hierdoor komen.

In SpotNet krijg ik de melding “Server Timout” hoe los ik dit op?

De oplossing hiervoor. Kan vrij eenvoudig zijn. Probeer In plaats van het adres van je nieuwsserver, het ip adres van je nieuwsserver op te geven. Je kan het ip adres achter halen van je nieuwsserver. Op de volgende manier. Druk op de “Windows” toets (toets met Windows logo ook wel het vlaggetje) + de letter  “R” toets. Nu zal er een invoer veld verschijnen.

Type hier in CMD. En druk op Enter toets. Nu komt er een ouderwets dos schermpje tevoorschijn. En type hier in “Ping nieuwserver adres” als voorbeeld zie “Ping reader2.newsxs.nl”.

Als ik  SpotNet start ik ik de foutmelding “attempt to write a readonly database”

Ga naar de volgende map  c:\programdata\spotnet ( kan een verborgen map zijn) Rechtermuis klik op de map. En dan eigenschappen. Kijk hier of alleen lezen niet aanstaat (mag geen kruisje staan)
Ga dan in de folder map. En dan zie je een bestand met de extensie “.db”. Doe een Rechtermuis klik. En dan eigenschappen. En controleer hier ook, of niet alleen lezen aanstaat.

Kan niks downloaden met Spotnet krijg de melding “Fout tijdens het starten van SABnzdb: bekijk de logfile”

Deze foutmelding krijg je omdat SABnzbd zit ingebouwd in Spotnet. Echter dat is wel een oude versie van SABnzbd. En die kan niet goed overweg met de local host file. Dit kan je controleren door het volgende te doen.
Klik op Start. Klik op Uitvoeren. typ “%systemroot% \system32\drivers\etc”.
En klik vervolgens op OK. Hier staat een file genaamd hosts.
Maak hier een back-up van. Dubbele klik op het bestand hosts. En kies het programma  Kladblok. Om het bestand te openen.
Voor Windows XP of  Windows 2003 zou alleen de volgende regel “127.0.0.1   localhost” aanwezig moeten zijn. Er zou dus geen # teken aanwezig moeten zijn.
Voor Windows Vista of Windows 2008 server zouden alleen de volgende twee regels een geen # teken moet hebben.
127.0.0.1 localhost
::1 localhost 
Bij Windows 7 zou alleen een # teken moet hebben. Nou zijn er programma die gebruik maken van de hosts file die hierdoor niet meer kunnen functioneren. Dit komt vooral voor bij games die gebruik maken van het antibot/cheat systeem GameGaurd (bijvoorbeeld Aion: The Tower of Eternity, Flyff, GunBound, en Lineage II)
Wat je kan doen is zelf SABnzbd installeren. En dan Spotnet koppelen aan SABnzbd. Dit is ziezo handiger vind ik. Want dan kan je bijvoorbeeld ook SickBeard of SickRage aan je SABnzbd koppelen. En daardoor heb je geen meerdere keren SABnzbd geïnstalleerd. Ook is het voordeel hiervan. Dat je SABnzbd gewoon kan updaten en niet achterloopt.

Alles wat is gedownload door SpotNet verdwijnt in de prullenbak

Sluit het prgramma SpotNet. Ga naar  naar de volgende map “C:\ProgramData\Spotnet” open dan het bestand settings.xml Open dit bestand met Kladblok. Zoek dan de volgende regel op <RemoveDownloads>True</RemoveDownloads>. Pas dit dan aan naar <RemoveDownloads>false</RemoveDownloads>. Sla het bestand op. En probeer het nog eens.

Krijg de foutmelding in SpotNet “sleutel is niet geldig voor gebruik in opgegeven status”

Je kan dit mogelijk oplossen door  het rsa bestand te verwijderen. Sluit als eerste SpotNet Voor de locatie van het rsa bestand zie hier onder:
Windows XP
C:\Documents and Settings\”gebruikersnaam”\Application Data\Microsoft\Crypto\RSA\”gebruikscode”\”code”.
Vista & Windows 7
C:\Users\”gebruikersnaam”\AppData\Roaming\Microsoft\Crypto\RSA
Op de eerste regel staat “Spotnet User Key”.

Kan geen nieuwe headers ophalen in SpotNet

Dit heeft vaak te maken met je nieuwsserver provider (headerserver) Hier kan je zelf niks aan doen. Probeer het op een later tijdstip nog eens. En bezoek de website van je nieuwsserver provider. Wellicht dat je daar meer informatie kan vinden over een storing.

Spots ontbreken in SpotNet

Ook hier kan je niks aan doen. Dit  heeft vaak te maken met je nieuwsserver provider (headerserver). Probeer het op een later tijdstip nog eens. En bezoek de website van je nieuwsserver provider. Misschien dat je daar meer informatie kan vinden of er een storing is.

Kan niet meer spotten krijg de melding “Kan de server niet bereiken. Probeer het later nog eens.”

Open het bestand settings.xml. Deze is te vinden in “C:\Documents and Settings\All Users\Local Application Data\Spotnet..” Zoek het volgende op “<ExternalSigning>True</ExternalSigning>” pas dit aan naar “<ExternalSigning>False</ExternalSigning>”. Dit zorgt er voor dat de signing server wordt overgeslagen.  Mocht dit niet werken. Kijk op de site van je usenet provider of er momenteel geen storing is.

Fout tijdens het verwerken van spots:Deze implementatie maakt geen deel uit van het Windows Platform FIPS-gevalideerde cryptografische algoritme

Maak een nieuw kladblok bestand aan en zet onderstaande hier in.

Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]”fipsalgorithmpolicy”=dword:00000000
Verander de naam van dit bestand naar “SpotNetfix.reg”.

let op! bestand extensie weergeven moet aan staan, in Windows verkenner.

Windows 10
windows 10 verborgen bestanden
let op! bestand extensie weergeven moet aan staan, in Windows verkenner.
Deze optie kan je vinden onder Organiseren. Dan Map en Zoekopties. Ga naar het Tabblad Weergave. En zet hier het vinkje Extensies voor bekende bestands type verbergen uit.

SpotNet download mislukt

Dit kan gebeuren door diverse oorzaken.

Download heeft last van usenet DMCA. Waarschijnlijk werkt de download wel via een andere Usenet provider.

Je SpotNet classic is niet up to date. Nieuwere versies van SpotNet hebben nieuwe download technieken waardoor het probleem mogelijk wordt opgelost.

Download het NZB bestand van SpotNet of SpotWeb importeer deze in een ander programma zoals SABNzbd of NZBGet.

SpotNet start traag op

Dit kan gebeuren wanneer bit.do een storing heeft. De blacklist withelist kan niet opgehaald worden en dit zorgt dan voor een vertraging. Je kan dit oplossen door deze aan te passen.

Ga naar in SpotNet naar Bewerken. Kies voor instellingen en dan voor externe black en whitelist en geef onderstaande link op.

En vergeet deze niet te saven.
http://spotlist.tk/spotnet/blacklist.xml
http://spotlist.tk/spotnet/whitelist.xml
Je kan het volgende proberen. Ga in SpotNet naar Bewerken en dan Instellingen.

Of zet het vinkje uit bij Gebruik externe CSV black/whitelist.

Start SpotNet opnieuw en probeer het nog eens.

Omvang is verdwenen in SpotNet

image

Klik met je rechtersmuis klik, op de titel balk en vink omvang aan.

Welke versie van SpotNet is de beste?

Je kan het beste gebruik maken van SpotNet Classic. SpotNet 2.0 is een oude versie en hier zitten veel bugs in. SpotNet 2.0 is door iemand anders gemaakt dan SpotNet Classic.

Is SpotNet gratis?

Ja SpotNet is gratis software. Je hebt verschillende variante van SpotNet. En deze zijn allemaal gratis te gebruiken. Maar om te kunnen downloaden uit de nieuwsgroepen heb je wel een Usenet provider nodig. En deze zijn vaak niet gratis.

Is SpotNet legaal?

De techniek achter SpotNet is legaal.

Wat is beter dan SpotNet?

Er zijn verschillende SpotWeb sites. Waardoor je SpotNet niet hoeft te installeren. Je hebt dan alleen een download programma nodig zo als NZBGet of SABnzbd.

Wat is de beste Usenet provider voor SpotNet?

Zie Usenet reviews voor de beste Usenet provider.

Hoe kan ik NZB bestanden downloaden met SpotNet?

Ga in SpotNet naar Bewerken. Kies voor Download Knop. En dan NZB Opslaan. Als je nu in SpotNet op de blauwe pijl klikt bij een Spot dan zal het NZB bestand gedownload worden.

Wat is de laatste versie van SpotNet?

De laatste versie van SpotNet is momenteel v1.9.0.8. Klik op Help en dan Over. Dan kan je het versie nummer zien.

Wat heb je nodig voor SpotNet?

Je hebt een nieuwsserver nodig en een computer met het Windows operating system. Als je geen Windows hebt, Dan kan je gebruik maken van SpotWeb.

Hoe installeer ik SpotNet?

Zie hiervoor de handleiding SpotNet installeren.

Hoe gebruik ik SpotNet?

Zie hiervoor de handleiding downloaden met SpotNet.

Hoe maak ik een filter aan in SpotNet

Zie hiervoor de handleiding Filter aanmaken SpotNet.

Is Spotnet nog actief?

Ja SpotNet is nog steeds erg actief er worden dagelijks nog nieuwe downloads toegevoegd.

Welke SpotNet voor Windows 10 of hoger?

Je kan het beste gebruik maken van SpotNet classic deze versie van SpotNet krijgt nog regelmatig nieuwe updates.

Ik kan geen reactie plaatsen in SpotNet.

Je moet kunnen uploaden naar de nieuwsgroepen anders kan je geen reactie achterlaten. Het kan zijn dat je dit moet aanzetten bij je Usenet provider. Bij de usenet provider Eweka kan je dit aanzetten, door in te loggen op de website van Eweka en bij Sunny is dit ook het geval.

Hoe kan ik SpotNet updaten?

Ga in SpotNet Naar Bewerken dan Instellingen, en zorg ervoor dat Zoek naar update(s) aanstaat. Als je SpotNet opstart krijg je een melding als er een nieuwe update beschikbaar is. Mocht je nog steeds problemen hebben met downloaden, probeer het dan met de laatste versie van SABNzbd. Het kan zijn dat SABnzbd nog to up to date is. Meestal loopt SpotNet een beetje achter met de SABnzbd versie.

Ik krijg een SpotNet VPN melding wat moet ik hiermee?

Helemaal niks! Dit is namelijk reclame van SpotNet 2.0. Ik raad je aan om SpotNet classic te installeren. Deze heeft een recentere download programma en heeft geen reclame.

SpotNet geeft foutmelding of sluit af

Zet SSL een uit bij nieuwsserver instellingen en probeer het nog eens. Mocht het dan wel werken dan moet je SpotNet verwijderen. Vervolgens een nieuw Windows account aanmaken en dan SpotNet opnieuw installeren.

Krijg de melding kan geen verbinding met de externe server maken

Dit kan komen door je Virus Scanner, zet deze eens uit voor even en probeer het nog eens.

Maak je gebruik van de Avast Virus scaner dan kan je het volgende doen.

Open het Avast settings-scherm
Ga naar Real-Time shields
Ga naar Mail Shield
Ga naar Expert Settings
Haal het vinkje weg bij Scan newsgroup messages (NNTP)

Mocht dit niet werken herinstalleer SpotNet.

Krijg de melding b_122_2 [System.Security.Cryptography.CryptograficException]:
Sleutel is niet geldig voor gebruik in opgegeven status.

Dit los je op de volgende manier op. Zorg ervoor dat er niks meer open staat van SpotNet (controleer via taakbeheer)

Ga naar Start dan Uitvoeren. ( Windows toets +R)

Bij Openen type: %appdata%\Microsoft\Crypto\RSA

Klik op Ok.

In de map RSA is nog een map S- aanwezig. Open deze hierin bevinden zich nog een aantal bestanden zonder extensie open deze één voor één met kladblok en zoek naar Spotnet User Key.

Sluit kladblok, en verwijder het bestand met de Spotnet User Key. Start SpotNet opnieuw op. Het zou nu weer moeten werken.

Krijg foutmelding 952

Herinstalleer Microsoft .NET Framework 4.

Krijg in SpotNet 430 Foutmelding

Je zou SLL eens uit kunnen uistchakelen of aanzetten als deze uit staat. Mocht dit niet werken dan ligt het aan je Usenet provider probeer het een met een andere Usenet provider. Je kan hier een Gratis Usenet provider proberen.

Dit was een overzicht van SpotNet foutmeldingen. Mis je er één. Laat dan een bericht hier onder achter. Dan kunnen we deze toevoegen aan de SpotNet foutmeldingen.

116 Comments

 1. Bij het opstarten van sportnet krijg ik de melding: LOADRANGE #5. De objectverwijzizing is niet op een exemplaar van een object ingesteld. ? Hoe doeik dat dan?
  Vervolgens staat de compu erg lang te ratelen en doet er erg lang over om de bestanden op te halen/slaan
  Uiteindelijk staan de bestanden er, dan zie ik bij een poster wel 15 dezelfde bestanden staan?
  Graag een reactie
  Met vriendelijke groet
  John Kraanen

  • Je zal Spotnet Opnieuw moeten installeren of het mapje verwijderen.
   C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Spotnet
   en voor Windows 7 in C:\ProgramData\Spotnet

   Letop verborgen bestanden moet aan staan in Windows anders kan je de map niet vinden.

 2. Op een (ver) nieuw(d)e computer voor mijn vrouw heb ik spotnet opnieuw geinstalleerd. Installeren ging ( ogenschijnlijk) goed, maar bij het voor de eerste keer opstarten krijg ik de melding

  ” fout in ophalen headers”

  wat kan ik doen om spotnet toch gewoon op de PC te draaien ? De computer werkt met Windows XP

  Alvast bedankt voor een reactie, vriendelijke groet, Erik

 3. ik krijg bij het opstarten van spotnet iedere keer te gebruikersnaam enwachtwoord kloppen niet terwijl ik niets verkeerd heb gedaan hoe kan dat

  • Waarschijnlijk maak je teveel verbindingen naar de nieuwsserver. Heb jij je Usenet client (zo als Grabit of Newsleecher) niet open staan of deel jij je Usenet account met iemand anders? Totaal mag je er vaak maar 8 verbindingen tegelijk maken.

   In Spotnet kan je het aantal verbindingen aanpassen naar 1 meer is ook niet nodig.

 4. ik heb vandaag spotnet op een nw laptop geinstalleerd maar krijg bij het invoeren van gebruiksnaam en wachtwoord foutmelding 903 ook zegt het systeem gebruikersnaam en wachtwoord is onjuist terwijl ik op mijn vaste pc precies dezelfde gegevens heb ingevoerd? Wat doe ik fout?

 5. ik heb spotnet gedownload, maar het start niet op. krijg de volgende melding. er is een probleem waar nog geen oplossing voor is. zie de meldingen die erbij horen. graag hulp.

  Stopped working

  Probleem met handtekening
  Naam van probleemgebeurtenis: APPCRASH
  Application Name: Spotnet.exe
  Application Version: 1.8.1.0
  Application Timestamp: 4ed2865c
  Fault Module Name: KERNEL32.dll
  Fault Module Version: 6.0.6002.18449
  Fault Module Timestamp: 4da47967
  Exception Code: e0434352
  Exception Offset: 0003fc56
  Versie van besturingssysteem: 6.0.6002.2.2.0.768.3
  Landinstelling-id: 1043

 6. ik krijg bij het downloaden de volgende foutmelding: Kan de NZB nog niet vinden…als deze spot nogniet zo oud is probeer het dan later nog eens. Soms heeft je provider wat vertraging.

 7. Sinds ik mijn abonnement weer heb verlengt bij usenet krijg ik de fout melding “fout tijdens het starten SABnzdb, bekijk de logfile””
  Iemand dit al eens gehad.

 8. Als ik een film wil posten dan krijg ik de melding: kan de server niet vinden probeer het later nog eens.
  Dit is al dagen zo, kan iemand mij helpen of ik hier iets aan kan doen?
  alvast bedankt

 9. Ik heb kunnen downloaden met spotnet tot dat ik een melding kreeg dat ik aan mijn datalimiet zat zie bericht.

  Wij informeren u dat u op dit moment 100% van het toegestane Newslimiet via de
  Newsserver van Ziggo heeft verbruikt. Het is niet meer mogelijk om te
  downloaden via de Newsserver totdat uw nieuwe periode ingaat. Na de resetdag
  heeft u weer de beschikking over uw nieuwe maandquotum en kunt u weer
  gebruikmaken van de nieuwsserver.

  Nu kan ik niet meer downloaden via spotnet, krijg nu weer een melding “gebruikersnaam en/of wachtwoord is onjuist.

  M.v.g. Frans

  • De newsserver van ziggo is niet al te best je kan het beste een payserver nemen deze is vele malen sneler en je kan ook veel oude downloads downloaden. Op wondernews.eu is nu een kortings actie als je busca als couponcode opgeeft.

 10. krijg erg snel de melding van spot is te oud terwijl hij nog maar een paar dagen oud is wat is hier mis of doe ik niet goed .

 11. Ik heb vandaag de internetbeveiliging van ziggo ge-update en heb sinsdien problemen.
  Opstarten van spotnet en binnenhalen van spots/reacties is geen probleem.
  Als ik de spot echter wil openen blijft deze bezig met ´spot aan het openen´ en gebeurt er niets. Bij afsluiten van spotnet geeft deze dan de foutmelding ´removed´ aan.
  Ik heb bij mn firewall spotnet al toegang gegeven en heb spotnet ook al opnieuw geinstalleerd.

  Iemand suggesties? Alvast bedankt Grtz Wouter.

  • Ik heb dit probleem ook nadat ik ziggo internet beveiliging heb geupdate. kreeg eerst diverse andere foutmelden gekregen.
   snap er niks van

 12. Na lange tijd wachten geeft spotnet nogmaals een foutcode ´socket closed (954)´, ik gebruik trouwens eweka als payserver.

 13. Ik heb hetzelfde probleem als Wouter maar heb niet ge-update, sinds vandaag opent spotnet de spots gewoon niet meer, gister nog wel.
  Hij blijft heel erg lang aangeven dat hij de spot aan het openen is maar doet dat vervolgens niet.
  Sluiten kan dan alleen maar geforceerd en dan krijg je inderdaad de melding “x removed”.
  niets lijkt te werken.

  help

  ps
  heb ook ziggo maar spotnet via xs4all.

 14. heb hier hetzelfde probleem als Linda en Wouter, ook xs4all server, tot de 11e was dit geen probleem….(update F-secure?)
  graag wat suggesties of hulp (thx)

 15. Ik Heb hetzelfde probleem, en nu ik bovenstaande lees ook nat het downloaden van de nieuwe internetbeveiliging. In mijn geval van xs4all.nl

 16. spotnet haalt spots wel op, maar kan de spots niet openen rondje blijft draaien, programma loopt vast dit gaat sinds een week zo voor die tijd geen problemen.

 17. Probleem zat ‘m bij mij in de update van F-secure.
  Bij instellingen in het hoofdscherm onder Firewall de optie uitgeschakeld bij Geavanceerde Netwerkbeveiliging. Niet toestaan dat toepassingen schadelijke bestanden downloaden heb ik uitgeschakeld en direct daarna werkt het openen van spots weer.

 18. Heb ook F-Secure en (helaas) ook dat probleem, maar kan nergens iets over Geavanceerde Netwerkbeveiliging vinden. Waar moet ik precies zoeken? Welk hoofdscherm?

 19. Sinds gister krijg ik als ik spotnet open de foutmelding 502 authentication failed. Iemand hier ervaring mee?

 20. ik gebruik spotnet al een lange tijd. sinds vorige week kan ik niet meer inloggen. ik krijg telkens foutmelding 952. met als boodschap erbij:

  Socket_Connect: kan het configuratiesysteem niet initialiseren (952)

  wie kan mij helpen?

 21. ik krijg een foumelding : fout maximum aantal verbindingen bereikt.
  heb de verbindingen al op 4 gezet (het minsten,maar werkt nog niet)
  iemand een idee wat nu??

 22. Zelfde probleem als Gerard en Albert, XS4all en F-secure, spots openen lukt niet, rondje blijft draaien, na beëindigen spotnet melding: Fout, X, removed. Bij F-secure, geavanceerde netwerkbeveiligingen vinkje weggehaald: maakt geen verschil. Wie oh wie heeft de oplossing?

 23. Betreft bovenstaande problemen:
  Heeft iedereen al geprobeerd om Spotnet helemaal te verwijderen?
  1) Via conifuratie scherm > programma’s > en dan spotnet verwijderen
  2)De spotnet map ProgramData/Application Data verwijderen (zet verborgen bestanden aan)
  Te vinden in:
  C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Spotnet en in Windows 7 in C:\ProgramData\Spotnet

  3) Microsoft .NET Framework 4 deïnstalleren.
  4) Microsoft .NET Framework 4 weer installeren.
  5) SpotNet opnieuw downloaden en installeren.

 24. Als ik spot net open haalt hij wel de nieuwe spots binnen maar als ik er op klik dan zie ik een rondje draaien tot de eeuwigheid amen maar er gebeurt niks het opent zich niet. kan ook niks meer aanklikken alles zit vast!! Vista Home!hij heeft het altijd goed gedaan geen probleem maar het is ineens afgelopen.26 keer opnieuw geïnstalleerd als admin opgestart maar het mag niet baten. Hij haalt wel de nieuwe proggies op
  maar slaat niet open kom er niet bij zo kan er ook niks van downloaden alleen mijn gemoed opblazen!!

 25. Had bovenstaande niet gelezen gaat het gelijk proberen.Laten we het hopen.Heb ook Fsecure raadselachtig het is maanden goed gegaan.We laten het weten!!

 26. Tool gevonden om al mijn frameworks er af te halen.En een conventionele uninstaller. Proggies met de hand er van af. Netframe en Spotnet er weer op.Zag er veelbelovend uit.Hij had het tot 2 weken terug er opgezet.Ik ben lichtelijk nerveus.En terecht ik klikte en hij begon te draaien en bleef draaien.Jammer.Zo ik sta voor elke ?! suggestie open.

 27. mijn spotnet blijft de hele tijd maar aan het openen dit is erg vervelend. en ik heb nog een probleem meedere mensen met mijn provider hebben meer spots dan de mijne terwijl we in een huis wonen en de zelfde provider hebben hoe kan ik deze 2 problemen oplossen??/

 28. hallo, als ik spotnet open doet alles het perfect, maar zodra ik op een bestand klik wat ik wil downloaden krijg ik de hele tijd het wel bekende “laat” teken van windows (op vista draaiend rondtje) vervolgens klik ik spotnet uit/weg en krijg ik een fout met removed. Wat is dit en wat kan ik hieraan doen

 29. hallo, ik krijg steeds op het scherm als ik wil douwlodan dat er steeds staat dat het te oud is code 430.wat moet ik nu doen?

  gr rene

  • Dit kan meerdere oorzaken hebben.

   1) ligt aan je usenet provider
   2) Spotnet .dbc bestand kan corrupt. Dit is simpel op te lossen door het DBC bestand te hernoemen het is te vinden in C:\ProgramData\Spotnet
   3) mocht het nog niet werken Spotnet helemaal verwijderen en opnieuw installeren.

 30. Hallo

  Sind gisteren download hij maar met 500kb en haalt even goed binnen een minuutr 1,6 gig. binnen.
  Als ik daarna het bestand aanklik dan zie ik dat het bestand nog maar 65 mb is????
  Uiteraard doet hij het dan niet.
  Iemand anders een verklaring hiervoor???

  gr. jeroen

 31. ik krijg steeds foutmelding bij 1e keer aanmelden, code 931: the connection attempt timed out, or the connected host has failed to respond.
  Kan iemand mij helpen

  • Zijn je login gegevens van je nieuwsserver enzo wel goed ingevuld?
   Lukt het wel om te downloaden met bijvoorbeeld Grabit? (efe een willekeurige nzb bestand van nzbindex.nl downloaden)

 32. Ik heb windows 8 op mijn computer gezet en windows 7 eraf gehaald en sindsdien doet mijn internet het niet meer. Heb wel verbinding maar kan niet op internet. En als ik spotnet open begint hij met downloaden maar de snelheid gaat dan naar nul en stopt ermee???? Help!!!

 33. Beste Bianca,
  Windows 8 heeft de beveiliging opgevoerd dus waarschijnlijk is het een instelling in je ie die je wat lager moet zetten ik heb zelf geen windows 8 en kan je daar helaas niet verder mee helpen. Als de dwonload snelheid naar 0 gaat is waarschijnlijk deze download verwijdert probeer is iets te downloaden met een hele vreemde bestandsnaam .Als dat wel goed gaat is er niks mis met je usenet aanbieder behalve dat hij last heeft van DMCA.

 34. Mijn stroomtoevoer van laptop viel uit terwijl ik in spotnet aan het downloaden was. Krijg nu constant melding “er loopt al een instantie van spotnet” heb al van alles geprobeerd, niets lukt.
  Kan iemand helpen?

  • Taakbeheer starten en dan naar proccees en dan SpotNet.exe sluiten (meschien staat deze er zelfs meedere keren)En anders de database lege De spotnet map ProgramData/Application Data verwijderen (zet verborgen bestanden aan)
   Te vinden in:
   C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Spotnet en in Windows 7 in C:\ProgramData\Spotnet

   Mocht dat niet werken helemaal opnieuw installeren zo als hierboven is aangegeven.

 35. Via Usenet ben ik al een hele tijd gebruiker van Spotnet. Tot sinds kort nooit problemen gehad met downloaden. Maar als ik nu een film probeer te downloaden, krijg ik steeds de melding ‘mislukt’. Hoe los ik dit op??

 36. Ik heb windows 7 opnieuw geïnstalleerd en wil spotnet er weer
  Opzetten alles gaat goed totdat spotnet reacties gaat ophalen dan loopt
  Ie vast of hij geeft aan fout ken geen headers ophalen.
  Ben al 2weken bezig heb ook alle instellingen na gekeken en vergeleken
  Met die van me vrouw.
  Ken iemand me helpen?

 37. Ik krijg nu weer een fout melding
  Fout tijdens ophalen van de headers
  The connection attempt timed out, or the connected host has failed to
  Respond. (931)
  Ik snap er niks van ik heb spotnet wel vaker eraf gehaald en er weer opgezet en
  Nooit problemen gehad.

  • Maak is een gratis accountje aan op xsusenet.com en probeer daarmee is de reacties op te halen dan kan je uitsluiten of het aan je nieuwsserver ligt of aan jouw.

 38. Sorry van xsusenet word ik niet veel weizer uit.
  Heb een accountje aan gemaakt maar ik weet niet
  Hoe ik die reacties vanaf daar moet ophalen.
  Ik heb ook spotnet op de pc van mijn vrouw en die doet
  Het wel goed dan ligt het niet aan me nieuwsserver toch?

 39. Volgens mij wel.
  Ik doe dan configuratie scherm programma en onderdelen
  En dan verweideren. Of moet ik nog wat anders doen?

  • dat is niet genoeg:

   1) Via conifuratie scherm > programma’s > en dan spotnet verwijderen
   2)De spotnet map ProgramData/Application Data verwijderen (zet verborgen bestanden aan)
   Te vinden in:
   C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Spotnet en in Windows 7 in C:\ProgramData\Spotnet

   3) Microsoft .NET Framework 4 deïnstalleren.
   4) Microsoft .NET Framework 4 weer installeren.
   5) SpotNet opnieuw downloaden en installeren.

  • XP = C:\Documents and Settings\All Users\Local Application Data\Spotnet\
   Vista + of hoger = C:\ProgramData\Spotnet\

   het gaat hier om het db bestandje

 40. Ik heb idd de database gekopieerd vanaf me andere computer
  En me spotnet doet het weer. Bedankt voor de hulp en tijd.

 41. Ik een probleempje…
  Sinds kort moet je voor de QoQ spots via een website een bestande genaamd xx.nzb downloaden/openen.
  Echter als ik dit wil doen krijg ik de melding:
  Er loopt al een instantie van Spotnet!

  Als ik dan Spotnet afsluit en hem dan open, opent Spotnet wel. Echter komt het bestand dan niet in mijn downloads te staan.

  Weet iemand misschien waar dit aan ligt?

  • Je moet ook een ander programma erbij nemen QoQ kun je niet downloaden via Spotnet.
   b.v. Grabit daar kun je die nzb mee downloaden.
   Dit staat ook vaak er gewoon bij eerst goed de reactie van een spotter lezen helpt vaak.
   Dan hoef je ook niet van deze opzich zeer simpele vragen te stellen

   • Dat klopt, maar er is ook programma waarmee je de bestanden wel via Spotnet kan binnenhalen.
    Dan klik je op de url en dan word deze met spotnet geopend in plaats van een alternatief programma.
    En naar dit programma was ik juist op zoek, dan kun je qoq bestanden via die link gewoon met Spotnet downloaden

 42. Kan niks downloaden met Spotnet krijg de melding “Fout tijdens het starten van SABnzdb: bekijk de logfile”
  Heb van alles geprobeert, volgens jullie site, spot-net site opgevolgd. Geen succes. Kan niet meer downloaden.
  Spotne met removal tool verwijderd, Ccleaner eroverheen gehaald, microsoft.Netframework4 verwijderd. Opnieuw erop gezet, spotnet opnieuw erop gezet, blijf melding krijgen. Wat nu?????

 43. Sluit Spotnet helemaal af en hernoem sabnzbd.ini Deze kan je vinden in C:\ProgramData\Spotnet

  En weet je zeker dat je Spotnet helemaal hebt verwijdert?

  Mocht dat niet werken wat zegt de logfile dan? Die kan je vinden in C:\ProgramData\Spotnet\Logs of deze kan je vinden in C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\sabnzbd\logs

 44. Ik heb ook de melding “Fout tijdens het starten van SABnzdb: bekijk de logfile” op een Win7 computer gehad. Ik heb de hosts file vergeleken met die op een andere Win7 computer waar Spotnet het wel doet en daar was de hosts file precies hetzelfde, dat was dus niet de oorzaak. Ik heb in de log file C:\ProgramData\Spotnet\Logs\sabnzbd.log gekeken en daar stond het volgende in:

  IOError: Port 8090 not bound on ‘localhost’
  ERROR::[sabnzbd:300] Kan web interface niet starten : Port 8090 not bound on ‘localhost’

  Via Google weer van alles tegengekomen wat niet van toepassing was, maar een referentie naar zonealarm gaf de hint dat het aan de firewall kan liggen. Vreemd want ook die is op beide computers gelijk (Avast Internet Security). Toch maar even uitgeschakeld en toen kreeg ik de foutmelding niet meer. Ik heb daar toen de firewall regels van Spotnet én sabnzbd uitgegooid en Spotnet opnieuw opgestart. De firewall regels werden automatisch opnieuw toegevoegd maar daarna deed Spotnet het weer gewoon.

  Firewall regels verwijderen uit Avast Internet Security
  – Open Avast en ga naar Hulpmiddelen » Firewall
  – Klik op toepassingsregels
  – Gebruik de filter bovenin om te zoeken naar Spotnet. Rechtsklikken om te verwijderen.
  – Die hetzelfde voor sabnzbd

  Alles weer sluiten en Spotnet opnieuw starten en het probleem is opgelost.

  ——————-
  Tav de Admin van deze pagina

  In de uitleg hierboven over de hosts file is erg onduidelijk of er nu juist wél of géén # teken voor die regels hoort te staan:

  “Voor Windows XP of Windows 2003 zou alleen de volgende regel “127.0.0.1 localhost“ geen # teken moeten hebben mocht dat wel het geval zijn zet hier een # teken voor.”
  Wat zeg je hier nou?
  1) het zou geen # teken moeten hebben
  2) maar als dat wel is, zet het er dan voor (dus een 2e ???)

  “Voor Windows Vista of Windows 2008 server zouden alleen de volgende twee regels een geen # teken moet hebben.”
  Pardon? ‘een’ of ‘geen’?
  En dan een voorbeeld zonder dat teken.

  “Bij Windows 7 zou alleen een # teken moet hebben.”
  Uh? Bij Win7 zou allen (welke regel) een teken moeten hebben?

  Je zet er beter alleen een voorbeeld in hoe het zou moeten zijn om Spotnet te laten werken.
  Zet er ook gelijk bij waar je de log file kunt vinden waarnaar in de error wordt verwezen.
  En een verwijzing naar de firewall/virusscanner zou ook veel mensen helpen.

  Bedankt
  JP

 45. sinds eenn halve week krijg ik als ik wat wil dowmloaden een foutmelding: 502 Authentication, bijzonder vervelend. Ik voer de gebruikersnaam en het wachtwoord correct in maar blijf tot mijn spijt steeds weer het zelfde probleem zitten. Wat te doen ?

  • Dit heeft te maken met je usenet provider. Daarvan is de gebruikersnaam of het wachtwoord is niet goed. Of je Usenet account is verlopen.

 46. @C. Bakker

  Kijk eens hier: spot-net.nl/forums/viewtopic.php?t=331

  Als daar de oplossing niet tussen staat dan even googelen op die foutmelding (is “502 Authentication” de enige melding of staat er nog meer informatie bij?)

  Kijk ook eens onderaan in de logfile of er meer info in staat. Op Win7 kun je die vinden op C:\ProgramData\Spotnet\Logs\sabnzbd.log

 47. Hallo,

  Kan iemand mij misschien helpen? Elke keer als ik iets wil downloaden krijg ik deze fout te zien ”
  Fout tijdens het starten van SABnzbd: kan SAB ini file niet aanmaken” ik weet niet wat ik hier mee aan moet.

  Voor degene die het antwoord weet, alvast heel erg bedankt

  Met vriendelijke groet,
  Maarten

 48. Hallo,

  Kan iemand mij misschien helpen? Elke keer als ik iets wil downloaden krijg ik deze fout te zien ”
  Fout tijdens het starten van SABnzbd: kan SAB ini file niet aanmaken” ik weet niet wat ik hier mee aan moet.

  Voor degene die het antwoord weet, alvast heel erg bedankt

  Met vriendelijke groet,
  Maarten

  • Je kan dit proberen. Het volgende bestand hernoemen en dan spotnet opnieuw starten.
   C:\ProgramData\Spotnet\Sabnzbd.ini

    • Kan je iets vinden in de logs?
     C:\ProgramData\Spotnet\Logs of in C:\Users\Gebruiker\AppData\Local\sabnzbd\logs.

     Zite je firewal en antivirus porgramma is tijdelijk uit.
     Spotnet Database bestand hernoemd?
     Probeer het is met een andere usenet provider?
     Opnieuw installeren?

 49. vraagje heb spotnet opnieuw geinstalleerd maar nu krijg ik de fout melding ( er is een
  uitzondering opgetreden van het type System.OutOfMemoryException) kan iemand mij helpen

  • Probeer eerst framework 4.5 te installeren. Mocht dat niet lukken. Dit probleem lijkt alleen voor te komen met spotnet 1.8.1 probeer een nieuwere of oudere versie.

 50. hallo, hoe krijg ik mijn recties uitgezet bij spotnet? ik heb geprobeerd via C;programdata ofzoiets maar die map kan ik niet vinden in mijn windows 7 kan iemand mij helpen alavst bedankt

 51. Ik krijg de melding bij downloaden,’er loopt al een instantie van spotnet’
  Ik heb windows 7 en versie 1.8.1.2 van spotnet

  • Je kan het volgende proberen. Alt+ctrl+del en bij het tablad procces kijken alles processen van spotnet sluiten en spotnet opnieuw starten.

   Er staan ook een aantal downloads in spotnet die je via een andere manier moet openen maar dat staat vaak in de spot informatie erbij dan kan je namelijk ook deze melding krijgen.

 52. Hallo,
  Iedere keer als ik iets wil downloaden krijg ik de melding: commentstarter, unable to open the database file. wie kan mij hiermee helpen?

 53. Heb nieuwe labtop, windows 8.
  Krijg nu steeds melding: Kan NZB niet vinden.

  Kan mijn iemand helpen? Bedankt alvast..

 54. ik heb wanneer ik een film wil downloaden op spotnet de melding error 430. Dit is alleen bij films ouder dan 30 dagen, weet iemand hoe ik dit kan oplossen

 55. krijg een rare fout melding van spotnet

  OEPS kan het configuratie systeemniet initaliseren

  enig idee waar dit aan ligt heb ook op nieuwe geinstaleerd
  maar blijft zelfde melding geven

  • Hoi Wilco, ik krijg momenteel de zelfde foutmelding OEPS. Dit gebeurt alleen als ik boeken download. Bij bv. Wii spellen en muziek heb ik dit niet. Wat kan het zijn, weet jij dit euvel al om het te verhelpen.
   Alle gegeven die je moet invoeren heb ik goed gedaan bij Spotnet,

 56. Als ik boeken download met Spotnet krijg ik de melding OEPS met daarin allemaal vreemde tekens. Wie kan mij helpen wat ik moet doen

 57. Na het aanklikken van de downloadpijl om boeken te downloaden krijg ik soms een venster met “oeps” met daarin allerlei rare tekens zoals imä0+çstsaa:ó*%‘;üJ I§2B»lê1‘@l¥­’=B$v/q­>UOl”EA9¥4:
  öt +Ygvfpgx=D£Wg/aaäIZ®fM=Dï § k©êaarV_‘U° H­ï+’W’/_>
  oüüïxuHêüs2m>§y‘U°(êjmfuQ‘@^yèHc>S1|üurzëiwü-­(6M•>YiêüaYtE
  Vervolgens kan ik het boek niet dowloaden. Dit heb ik sinds ik versie 1.9.0.5 van Spotnet gebruik.
  Weet iemand hoe dit komt en hoe ik het op kan lossen?
  HansB

  • Mischien een corrupte database. Sluit Spotnet af. En hernoem de database. Is te vinden in C:\ProgramData\Spotnet\

 58. na opnieuw instaleren werkt alles allen krijg ik als ik een reactie wil plaatsen de melding’ ID user key niet gevonden’ het verwijderden van data base heeft niet geholpen .iemand een idee?

 59. Ik krijg de melding,
  Authentiaction Failet (502) gebruikersnaam en/of wachtwoord is onjuist .

  kunt u me hierbij helpen.
  iK BEN NAMELIJK EEN …. OP PC GEBIED
  mvg.

  Frans de Zoete

  • Je gebruikers naam of wachtwoord klopt niet. Meer kan het echt niet zijn. Je kan deze twee het beste kopiëren en plakken.

 60. Sinds afgelopen weekend (07.01.2023) krijg ik na het opstarten van spotnet 1.9.0.5 een popup met een hele lap tekst “Connect: the client and server cannot communicate, because they posses a common algorithem at System.Net.SSPIWrapper.Accuire” enz, enz.
  Popup kan ik wegklikken maar Spotnet update niet meer.

  Wat is er aan de hand en hoe kan ik dit oplossen?

Laat een reactie achter