NZB bestanden downloaden SpotNet Windows

In deze downloaden SpotNet handleiding. Gaan we bespreken hoe we downloaden met SpotNet. Dit doen we door een NZB bestand te downloaden met SpotNet. En vervolgens gaan we dit NZB bestand openen met een download programma. Enkele bekende download programma’s voor de nieuwsgroepen zijn Grabit, NZBget, Newsleecher of SABnzbd.

Downloaden met SpotNet

spotnet weergaven aanpassen

Als de Spots zijn geladen. Dan gaan we eerst is een naar Beeld. En dan naar Kolommen. Selecteer Datum, Omvang en eventueel de Tag. Dit is erg handig. Want aan de datum kan je vaak zien hoe lang iets op SpotNet staat. En dan weet je of je voldoende retentie hebt om het te downloaden via je nieuwsserver. Echter dit gaat niet altijd op. Want het kan zo zijn. Dat de gene die het aanmeld op SpotNet. Niet de uploader is.

De omvang is ook erg handig dan kan je gelijk zien of het formaat ook wel klopt en het zegt iets over de kwaliteit van bijvoorbeeld een film.

Nzb downloaden SpotNet met extern download programma

downloaden spotnet nzb knop opslaan

Zelf ben ik niet zo voorstander om de ingebouwde download client van SpotNet te gebruiken. Omdat SpotNet nog al vaak vast loopt. En vaak een verouder download client heeft. En dan kan het zo zijn dat niet alles wordt uitgepakt.

Gelukkig kunnen we dit aanpassen. Dit doe je door naar Bewerken te gaan. En vervolgens te kiezen voor Downloadknop. En vink dan NZB opslaan aan.

Wel downloaden met ingebouwde download client SABNZBD

SpotNet maakt onderwater gebruik van SABnzbd. Zorg er voor dat je altijd de laatste SpotNet hebt geïnstalleerd. Anders kan het uitpakken van NZB bestanden niet goed gaan.

Sabnzbd openen SpotNet

Niet alle instellingen van SABnzbd kan je doen in SpotNet. Daarom kan het handig zijn om SABnzbd te openen van SpotNet.

Optie 1

Open je webbrowser. En ga naar http://127.0.0.1:8090

SpotNet moet wel geopend zijn. Anders kan de pagina niet worden gevonden.

Optie 2

Ga in SpotNet na Bewerken kies dan voor Sabnzbd. En dan Sabnzbd openen.

Via optie 2 zijn er wat beperkingen. Ik raad je daarom aan om optie 1 te gebruiken.

Downloads selecteren SpotNet

SpotNet filters films

Het word dat dat we wat leuks opzoeken om te downloaden SpotNet . Aan de linker kant heb je een blok Filters. Klik vervolgens op Films.

spotnet zoeken bestanden

Ook zie je aan de linker kant links boven een blok met Zoeken staan. Geef hier de naam op van de film die je wilt downloaden. En klik vervolgens op het Vergrootglas.

spotnet zoeken resultaat overzicht

Aan de rechter kant verschijnt het resultaat waar jou zoekopdracht aan voldoet.

Vervolgens klik jij aan wat je wilt downloaden.

spotnet film blauwe pijl downloaden

Het volgende scherm zal verschijnen. Hier zie je de informatie over wat jij wilt downloaden. Rechts boven zie je een groot blauwe pijl. Klik hier op en SpotNet. Vraagt jou vervolgens om het NZB bestand ergens in op te slaan. Vervolgens moet je kiezen om het NZB bestand ergens op te slaan op je computer.

Je kan dan het NZB bestand openen in bijvoorbeeld SABnzbd of NZBGet. Voor meer informatie hier over zie NZBGet installeren Windows. Of Sabznbd installeren Windows.

Als je SpotNet niet wilt installeren. Maar je wilt wel nzb bestanden downloaden van het SpotNet netwerk. Dan kan je ook gebruik maken van SpotNet Online.

Je bent nu klaar met de downloaden SpotNet handleiding.

SpotNet handleiding Windows

 1. SpotNet handleiding.
 2. Windows SpotNet installeren.
 3. SpotNet configureren.
 4. Downloaden met SpotNet.

4 Comments

 1. Als ik een film via Spotnet heb gedownload, worden de losse bestanden niet meer samengevoegd tot één bestand (de film) maar staan alle bestanden er. Dit is sinds kort.

  Kan iemand mij een tip geven hoe ik dit kan aanpassen?

  Alvast bedankt!

 2. SpotNet is zonder twijfel de beste manier om te downloaden uit nieuwsgroepen.
  Alle andere mogelijkheden zijn waardeloos.

Leave a Reply