Spotnet installeren

In deze SpotNet handleiding gaan we SpotNet installeren op een Windows computer. Er is ook een versie SpotNet voor Ubuntu, Linux en Mac. Dit staat bekend als SpotLite. Deze versie heeft echter wel wat beperkingen zo zit er geen download client in.

Benodigd heden voor het installeren van SpotNet

Om gebruik te kunnen maken van SpotNet. Heb je minimaal versie Microsoft NET Framework 4.0 nodig. Dus we gaan als eerste deze installeren. Voordat we SpotNet gaan installeren. Het kan zijn dat je Framework al hebt geïnstalleerd. Want het frameWork kan meekomen zijn met de Windows updates. Dan kan je deze stap overslaan.

Download de laatste versie van SpotNet

Download SpotNet 1.8.1 of hoger versie van SpotNet. Op internet te vinden echter dat is niet gemaakt door de originele auteur van SpotNet.

Download locatie 1

Let op Google Chrome gebruikers kunnen onderstaande melding krijgen.

SpotNet-geblokkeerd-chrome

Dit komt omdat je altijd deze melding krijgt van Google Chrome als je een EXE bestand download.

chrome-instellingen

Je kan dit uitzetten in Chrome. Je gaat Rechts boven in Chrome naar het icontje met 3 streepjes. Je kiest voor Instellingen. Je kiest vervolgens voor Geavanceerde instellingen weergeven… Vervolgens het vinkje Bescherming tegen phishing en malware inshakellen uitzetten. Ik weet dit klinkt niet verstandig. Maar deze instelling kijkt alleen of je EXE bestanden download of andere extensie gevaarlijk. Voor Malware en andere vervelende dingen moet je gebruik maken van een goede Virus scaner.

SpotNet installeren

Als we SpotNet hebben gedownload starten we de Setup.

Spotnet-intalleren

Klik vervolgens op Volgende. (nu verschijnt er een laad balkje)

spotnet-installatie-klaar

Klik op voltooien. SpotNet is nu geïnstalleerd op je computer.

En SpotNet is nu klaar op gestart te worden. Ga naar de volgende stap  SpotNet configureren

Share This

2 comments

  1. Joop Clemens

    Ik heb mijn Windows 10 opnieuw moeten installeren met gevolg van verlies van alle persoonlijke programma’s o.a. spotnet. Heb het opnieuw gedownload maar loop vast door verlies van wachtwoord. Er komt geen melding van wachtwoord vernieuwen. Wat te doen?

Geef een reactie