Usenet DMCA problemen oplossen

Usenet DMCA problemen oplossen. Er worden de laatste tijd steeds meer verzoeken gedaan om content te verwijderen van Usenet. Dit staat ook wel bekend als DMCA verzoeken. Dit is de laatste tijd goed te merken. Enkele bekende tv series zijn niet meer compleet te downloaden. En par files bieden geen uitkomst. De volgende downloads zijn bekend die veel problemen geven om deze compleet te downloaden uit de nieuwsgroepen.

Films DMCA

Het lijkt vooral om nieuw films te gaan. Maar ook om enkele oude films.

The Dark knight
The Expendables 2
Dredd (2012)

TV series DMCA

Het lijkt vooral om tv series te gaan van de zender HBO. Zo als onderstaande bijvoorbeeld:

Arrow
Revolution

Games DMCA

Bijna alle Xbox games geven problemen.

Wat kan je aan DMCA op Usenet doen?

Zoek een andere Usenet provider die hier geen problemen mee heeft. Sluit ook alleen een maand abonnement af. Want het kan heel goed zijn dat je Usenet provider hier in de toekomst wel problemen mee krijgt. Enkele bekenden zo als  NewsXS, Astraweb, en Sunnyusenet hebben allemaal last vanDMCA verzoeken. Zij kunnen hier helemaal niks aan doen. Want als zij niet aan de DMCA verzoeken voldoen. Dan hebben ze grote kans dat ze aangeklaagd worden. En  dan zullen ze de deuren waarschijnlijk moeten sluiten.

Automatisch downloaden en 24/7 je pc aan laten staan.

Je hebt meer geluk met automatisch download  programma’s gebruikt.  Zo als bijvoorbeeld SickChill, SickRage, Radarr, en CouchPotato. Zodra er iets nieuws wordt gepost op Usenet. Dan kunnen deze automatische download programma’s. Dit gelijk downloaden. Hierdoor is de kans groter dat jij je download wel compleet binnen krijgt. Echter hierdoor zal je wel 24/7 je pc aan moeten laten staan. Anders ben je vaak al te laat. Met het downloaden van je tv serie of film.

Het is dan ook verstandig om de zoektijd in CouchPotato en SickBeard aan te passen. Dit kan je voor SickBeard doen onder Config en dan Search Settings. Vervolgens pas je de Search Frequency  aan. Ik zou deze niet lager dan 15 zetten. Anders kan het wel is zo zijn dat je verbannen word van je nzb provider. Voor CouchPotato kan je dit vinden onder Settings. Vervolgens moet je het vinkje Show advanced settings aanvinken. Nu ga je naar Searcher. En hier kan je de tijd aanpassen. Zelfde geldt ook voor deze zet hem niet lager dan 15 min.

Handmatig gedownloade bestanden uitpakken wil soms helpen

Het kan wel eens voorkomen dat files niet goed worden uitgepakt. Je kan dan het beste als eerste QucikPar starten. En vervolgens alles uitpakken met winrar. Zorg er wel voor. Dat je de laatste versie hebt van QuickPar en Winrar. Het is soms nodig om het programma 7Zip te gebruiken. Om bestanden uit te pakken. Als je dit vaak tegen komt. Dan kan je het beste overwegen om gebruik te maken van de laatste versie van NZBGet en anders SABnzbd. Want dan kan het zo zijn. Dat je een veroudert download programma gebruikt.

Andere manier van zoeken gebruiken

Handmatig zoeken op nzbindex.com of binsearch.com  naar scene releases heeft vaak geen nut. Want juist deze downloads zijn vaak al verwijdert. Wat je wel kan proberen. Is door bijvoorbeeld te zoeken met het programma SpotNet of Spotweb. Als de spotter vreemde namen heeft gebruikt voor zijn uploads. Dan is de kans kleiner dat deze  all verwijdert zijn. Echter als deze upload ook aangemeld is op een bekende websites. Zo als bijvoorbeeld nzbsrus.com of Dognzbd. Dan is de kans groter. Dat ook deze upload al is verwijdert. Dit omdat de DMCA verzoeken hoogstwaarschijnlijk automatisch gedaan worden. Met behulp van dit soort websites.

NZB magic

Een aantal posters zo als het QoQ  team posten hun downloads met het programma NZBmagic waardoor deze downloads minder snel worden verwijdert. Jammer genoeg werkt dit tooltje alleen met Spotnet en Spotlite. Hopelijk hopelijk werkt dit in de toekomst ook met bijvoorbeeld SABnzbd.

Welke Usenet aanbieders hebben last van DMCA?

Dit is erg moeilijk te zeggen. En dit  kan ook snel veranderen. Maar als je van het van enkele weet. Dan kan je ook een hoop andere Usenet aanbieders doorstrepen. Omdat het vaak resellers zijn. Hier onder een lijst met resellers. Let op! deze lijst is moeilijk 100% up to date te houden. Mocht er wat verandert zijn geeft het door.

Giganews

Usenet.NET
Powerusenet
Rhinonewsgroups
Supernews Giganieuws is hier de eigenaar van.  Maar ze hebben hun eigen infrastructuur.

UNS Holdings

Aeton
Altbinaries.com
AtlantisNews
BargainNewsfeeds
BinaryBoy
BinTube
ENSnews
Eweka (Lijkt momenteel het minste last te hebben van DMCA)
FirstLoad
FlashNewsgroups
Illiminews
Iload
MaximumUsenet
Megabitz
Meganetnews
Netfeeds
Newsdemon
Newsgroup-Access
Newsgroupdirect
Newsgroup-binaries
Newsgroups-Download
Newsleecher
Newsrazor
Prepaid-usenet
RedOrbNews
Shemes
Simonews
SnelNL
Sonic-News
Supernewsfeed
TheCubeNet
TheNewsgroups
TheUsenet
Thundernews
Tigerusenet
UncensoredNewsfeed
Usenet-access
Usenet.Nl
Worldusenet
Z51

READNEWS

AnonyNews
Blocknews
FastUsenet
FrugalUsenet
NewsServers
Ngroups.net
Secretusenet
Stealthnews
Usenet-News
Usenetnow
Usenet.se

XSNEWS

4UX
Astinews
EasyUsenet.Nl
Gebruikhet
Newsconnection
Newsgrabber
NewsXS (heeft veel last van dmca)
PowerNews
SimplyUsenet
SMSUsenet
SSL-News
Usebits
Usenetbucket
Usenet-to-Go
UsenetXL
Usenext
Wondernews
XSnews

CAMBRIUM USENET SERVICES

CheapNews
TweakNews.Nl
Usenet4U

EUROACCESS

Extremeusenet
123Usenet
MijnUsenet
SunnyUsenet (heeft veel last van dmca)
TransXS
UsenetByOrder
Usenet.Pro
Voordeligusenet
XLned
XSUsenet

XENTECH

BudgetNews
HitNews
Xennews

ELBRACHT

Premiumnews
United-newsserver

Heb je verder nog oplossingen voor Usenet? Deel dit hier onder.

Dit was een overzicht van Usenet DMCA problemen oplossen.

25 Comments

 1. En nu is de hamvraag, wat is wél een goede provider? Dit moet toch ook “overzeas” te hosten zijn zodat takedown claims geen recht van bestaan meer hebben betreft usenet? Verbinding lijkt me niet het probleem.

  • De beste oplossing is CocuhPotato en Sickbeard elke 15 minuten laten kijken of er wat nieuws uit is. Ik heb er nu zelf geen last meer van. Echter als mijn pc een dag uit staat heb ik er veel last van.

 2. Eweka en ook UsenetXL hebben (zoals al vermeld) veel last van DMCA.
  Als je films niet binnen 1 – 2 dagen hebt gespot en binnengehaald zullen ze daarna blocked zijn.

  Ook de wat oudere (jeff, who stays at home / twilight saga breaking dawn-1) zijn al blocked.

  • Bij UsenetXL staat er helemaal niet bij dat ze veel last hebben van DMCA.
   Ik vraag mij dan ook af hoe jij daarbij komt.

 3. Ik zie wel supernews(feed) in de lijst staan maar niet giganews. De laatst genoemde is 1 van de grootste ter wereld. Heeft deze geen last van de DMCA omdat men servers op de 3 continenten heeft?

 4. Ter info:
  ngprovider.com/euro-based-usenet-providers.php
  Site waar je nog meer info kan vinden over DMCA en proviers die wellicht uitkomst bieden.

 5. Tevens test gedaan met Giganews accounts. Helaas zit er volledige DMCA blok op de downloads. Maakt dus niet uit op welk continent de servers staan zal wel aan hoofdkantoor liggen. :-

 6. Ik heb een account bij eweka maar geeft veel problemen. Heeft 1 van jullie een alternatieve die nog goed is?

  Thanks!

 7. XS News en UsenetXL allebei problemen, kan de serie Arrow niet binnen krijgen.
  Tweaknews met proefaccountje werkt daarentegen wel.

  Andere providers zijn natuurlijk nog welkom 🙂

 8. Eigenaardig dat wij zo last hebben van US wetgeving. Was Nederland niet ooit onafhankelijk?
  Astraweb doet het bij mij nog altijd uitstekend, ondanks de “automated DMCA takendown”.

 9. Valt me op bij spotnet dat er inderdaad films tussen staan die nog maar een enkele bytes groot zijn.
  Maar als ik ga zoeken op ‘skyfall’ kan ik nog vaak genoeg compleet vinden. meerdere dagen oud. Ht is dus geen consistente manier van verwijderen.
  Benieuwd hoe dit afloopt….

  Pieter

 10. De lijstjes hierboven zijn onnodig. als mensen klagen dat er veel bestanden weg zijn door NTD’s (Notice And Take Down Request’s) bij 1 provider uit een lijst dan hebben alle andere providers er in die lijst problemen mee. dus als er staat dat Sunnyusenet last heeft van DMCA dan hebben UsenetByOrder, Usenet.Pro, Voordeligusenet, XLned en de rest daar ook last van. en door het peeren (uitwisselen van bestanden) dat alle grote providers doen, komen al die bestanden ok op de servers van de anderen. en als vervolgen een NTD op zo een bestand wordt los gelaten dan zal door het synchroniseren ook verdwijnen van de andere servers. er zijn nu eenmaal bedrijven zoals The Morganelli Group die van de Studio’s de titels door krijgen en die vervolgens gaan monitoren waar die zijn te vinden en doen dan direct zo een NTD. ze roemen zichzelf dat ze al meer dan anderhalf miljoen NTD’s hebben verzonden en op Google al 1 miljoen verzoeken om links naar copyrighted materiaal te verwijderen.
  Zolang uploaders gewoon de titel precies zo neer zetten als de titel is maken ze het veel te makkelijk voor dat soort organisaties. ze zouden bv ipv Arrow de titel ‘de Pijl’ kunnen gebruiken of b.v. Dagboek van Bloedzuigers etcetera. het nu gebruikte NZBMagic is alvast een eerste stap.
  En natuurlijk moet usenet weer underground worden en niet mainstream. iedere publicatie in ComputerTotaal en andere veelgelezen bladen zorgt voor een zoeklicht op de scene.

 11. Precies zoals Rene zegt…user hebben een dikke vinger in de pap. Ergerlijk vind ik wel dat providers doen alsof hun neus bloed.

  Oplossing is vrij simpel. Rot al die servers maar leeg en vervolgens dienen providers geen posts meer toe te laten met een normale naam. Ftd achtigen/datasbase site worden vereist welke enkel te bereiken zijn via een anonymus proxy waarbij de provider moet helpen tor te promoten via mail naar al hun users.

  Dus in het kort:
  Website database (FTD) via .ONION koppelen aan TOR. SSL only als dit niet al zo was plus een encrypted file plus name welke weer gekoppeld is aan bijv FTD……geen speld tussen te krijgen. Heeft Tim uilskuijken het nakijken kan deze weer terug onder de steen waar hij vandaan komt!!!

 12. Ik heb een nieuw tier 1 provider gevonden in Africa. Ik heb gewoon games of thrones kunnen downloaden!

  zie nextgen!!!

  • Ik heb nu een 1000 gig block account afgesloten bij nextgen en een account bij Eweka krijg nu alles compleet binnen. Eweka als hoofd account ingesteld en nextgen als backup. Werkt perfect bedankt voor de Tip.

Leave a Reply