Binsearch NZB bestanden zoeken en downloaden

binsearch nzb-zoekmachine

Binsearch.info is een gratis nzb-zoekmachine. Door specifieke trefwoorden te gebruiken, verschijnen de gewenste resultaten op je beeldscherm. Vervolgens maak je hiervan een nzb-bestand en importeert je die in een download programma, zoals bijvoorbeeld  SABnzbd,  NZBGet, Newsleecher, of Grabit.

Zoeken op Binsearch.info

Het handigste is dat je eerst uitzoekt hoeveel dagen retentie je Usenet provider heeft. Zodra je dat weet vul je bij “Maximum age of post:” de dagen in wat het dichtste bij die van je Usenet provider komt. Klik dan vervolgens op [change default settings] om deze instellingen te bewaren, voor de volgende keer. Vul dan in het zoek hokje de naam van bijvoorbeeld een film die je wil wil downloaden. Als je bijvoorbeeld een High Defintion film met Nederlandse subs wil gaan downloaden zet achter de film naam “1080p nl”

Passwoord beschermende download’s op Binsearch

Als er staat [requires password] dan is dit ook vaak het geval en kan je beter een andere download pakken. Om een passwoord te achterhalen moet je goed zoeken op de Usenet communies. Dit worden ook wel Usenet forums genoemd. Of maak gebruik van SpotNet.

Nfo files op Binsearch

Als je meer info wil hebben over wat je van plan bent om te downloaden zit er vaak  ook een file bij met de extensie”.nfo” Als die er bij zit dan is knop view NFO beschikbaar als je hier vervolgens op klikt. Dan zal het volgende scherm verschijnen.

Nfo binsearch

Binsearch Watchlist

Twijfel je om een bepaalde download te downloaden? Je voegt  heel gemakkelijk posts toe aan de watchlist van Binsearch, zodat je het op een later moment kan downloaden. Zet een vinkje voor de post en klik op de knop Add to watchlist. Gebruik  de knop watchlist boven aan de webpagina om uw favorietenlijstje te bekijken. Je kunt de functie ook gebruiken om van het verzamelde materiaal één nzb-bestand te creëren, waarmee je in één keer alle toegevoegde muziek en films downloadt. Echter hier zit wel als nadeel aan dat download programma’s zo als Sabnzbd  het ook als  één zien waardoor de download mappen vaak een zooitje worden.  Let op het is een vereiste dat je browser cookies accepteert. Het nadeel hiervan is ook dat de watchlist niet kan worden geopend op een andere computer of je moet je cookies meeverhuizen elke keer.

Binsearch alternatieven

Mocht het zo zijn dat Binsearch een beetje traag is of niet te bereiken is kan je ook is kijken op >Binsearch alternatieven< er zijn velen wegen die naar NZB bestanden leiden ;-).

Share This

1 comment

  1. Sylvia

    Waarom kan ik vanaf heden (28-12-11) allen oude bestanden downloaden via binsearch?
    Ik heb mijn systeem hersteld om eventuele gekke dingen uit te sluiten. De opties 24 uur, week enzovoorts zijn niet te gebruiken, er komt geen bestand door. Verder doe ik alles precies als tevoren. Ik snap er niets van.
    Kan iemand mij tips geven.

Geef een reactie