Binsearch NZB bestanden zoeken en downloaden uit de nieuwsgroepen

Binsearch NZB bestanden zoeken en downloaden uit de nieuwsgroepen

Binsearch.info is een gratis nzb-zoekmachine. Door specifieke trefwoorden te gebruiken, verschijnen de gewenste resultaten op je beeldscherm. Vervolgens maak je hiervan een nzb-bestand. En importeert je deze in een download programma. Zo als bijvoorbeeld  SABnzbd,  NZBGet, Newsleecher, of Grabit.

Zoeken op Binsearch.info

Het handigste is dat je eerst uitzoekt hoeveel dagen retentie je Usenet provider heeft. Zodra je dat weet vul je bij “Maximum age of post:”, de dagen in wat het dichtste bij die van je Usenet provider komt. Klik dan vervolgens op [change default settings] om deze instellingen te bewaren, voor de volgende keer. Vul dan in het zoek hokje de naam van bijvoorbeeld een film die je wil wil downloaden. Als je bijvoorbeeld een High Defintion film met Nederlandse subs wil gaan downloaden zet achter de film naam “1080p nl”.

Tegenwoordig hebben veel downloads vreemde namen. Je bent dan afhankelijk van een Usenet forum of newbznab provider, om te achter halen wat er precies gepost is in de nieuwsgroepen.

Password beschermende downloads

Als er staat [requires password] dan is dit ook vaak het geval. En kan je beter een andere download pakken. Om een paswoord te achterhalen moet je goed zoeken op de Usenet communies. Dit worden ook wel Usenet forums genoemd. Of maak gebruik van SpotNet.

Nfo files op Bin search

Als je meer info wil hebben over wat je van plan bent om te downloaden zit er vaak  ook een file bij met de extensie”.nfo” Als die er bij zit dan is knop view NFO beschikbaar. Als je hier vervolgens op klikt. Dan zal het volgende scherm verschijnen.

Nfo binsearch bestand openen

Watchlist

Twijfel je om een bepaalde download te downloaden? Je voegt  heel gemakkelijk posts toe aan de watchlist van Binsearch, zodat je het op een later moment kan downloaden. Zet een vinkje voor de post. En klik op de knop Add to watchlist. Gebruik  de knop watchlist boven aan de webpagina om uw favorietenlijstje te bekijken. Je kunt de functie ook gebruiken om van het verzamelde materiaal één nzb-bestand te creëren, waarmee je in één keer alle toegevoegde, muziek en films downloadt. Echter hier zit wel als nadeel aan. Dat download programma’s zo als Sabnzbd het ook als één ziet. Waardoor de download mappen vaak een zooitje worden.  Let op! Het is een vereiste dat je browser cookies accepteert. Het nadeel hiervan is ook dat de watchlist niet kan worden geopend, op een andere computer. Of je moet je cookies meeverhuizen elke keer.

Binsearch alternatieven

Mocht het zo zijn dat Bin search een beetje traag is of niet te bereiken is. Dan kan je het beste gebruik maken van Nzbindex, Nzbking of binsearch.net. Zie ook de pagina NZB zoekmachines voor een compleet overzicht.

1 Comment

  1. Waarom kan ik vanaf heden (28-12-11) allen oude bestanden downloaden via binsearch?
    Ik heb mijn systeem hersteld om eventuele gekke dingen uit te sluiten. De opties 24 uur, week enzovoorts zijn niet te gebruiken, er komt geen bestand door. Verder doe ik alles precies als tevoren. Ik snap er niets van.
    Kan iemand mij tips geven.

Laat een reactie achter