Sonarr installeren Synology nas systeem

In deze Sonarr installeren Synology handleiding. gaan we Sonarr installeren op een Synology NAS systeem. Sonarr is een erg fijn programma om automatisch tv series te downloaden uit de nieuwsgroepen, en via torrent bestanden. In deze handleiding bespreken we alleen de nieuwsgroepen.

Sonarr  Synology Installatie voorbereiden

Voordat we Sonarr kunnen installeren moeten we eerst de download bron toevoegen als dat nog niet is gedaan op jou Synology.

We gaan als eerst de volgende repository http://packages.synocommunity.com  toevoegen als je dat nog niet hebt gedaan. Je opent je browser en je gaat naar je Synology NAS webpagina.

synology-package-centerum

Als je bent ingelogd ga je naar het Package Center.

synology-instellingen

Kies vervolgens voor Instellingen.

synology-pakketbron-toevoegen


Ga naar het Tablad pakket bronnen en klik op Toevoegen.

Geef een Naam op en bij locatie vul je het volgende in “http://packages.synocommunity.com” Klik nu op OK en nog een keer OK.

Mono installeren Synology

We hebben ook Mono nodig voor Sonarr.

Als je dit pakket al hebt geïnstalleerd kan je deze stap overslaan.

synology-gemeenschap

Ga naar beneden en klik op Gemeenschap.

synology mono

Zoek hier Mono op en klik op Installeren.

beta pakketen synology

Mocht je Mono niet tegen komen dan het volgende doen. Ga boven in Synology naar Instellingen en klik op het tablad Beta. Zet hier het vinkje aan. Ja , Ik wil de Betaversies bekijken!

Sonarr Synology installeren

Nu kunnen we Sonarr gaan installeren op je Synology.

synology-gemeenschap

Ga naar beneden en klik op Gemeenschap.

sonarr-synology-installeren

Zoek Sonarr op en klik op Installeren. Als de Installatie klaar is dan kan je Sonarr benaderen via je browser op het volgende adres http://je-ip-adres-lokaal:8989 De installatie van Sonarr is nu klaar. Uiteraard moet deze nog wel geconfigureerd worden. Maar voordat je dat gaat doen moet je wel er eerst voor zorgen dat SABnzbd is geïnstalleerd op je Synology. Zie anders als eerste SABnzbd installeren Synology handleiding.

Geef als eerste een reactie

Leave a Reply