Veel voorkomende Foutmeldingen SABnzbd download traag

sabnzbd veel voorkomende fouten

Foutmeldingen SABnzbd. Dit is een overzicht van veel voorkomende foutmeldingen van het download programma SABnzbd. Zo als “0 kb SABnzbd download niks en krijg geen foutmelding” ,”SABnzbd fout bij toekennen download map op andere schijf”, “Weet het wachtwoord van SABnzbd niet meer” en “Download snelheid is traag in SABnzbd”.

0 kb SABnzbd download niks en krijg geen foutmelding

Het kan zijn dat je internet provider hetverkeer blokkeert naar je Usenet provider. Het kan mogelijk opgelost worden door SSL in SABnzbd aan te zetten. Let op! Dit werkt vaak op een andere poort meestal is dit 563.

Als je in SABnzbd naar Instellen gaat. En vervolgens Opties. Kijk of hier het vinkje Controleer voor downloaden aan staat. Zet deze uit en probeer het nog eens.


Wat soms wil helpen is download op pauze zetten en weer aan zetten.

Weet het wachtwoord van SABnzbd niet meer

Je kan het in Windows het aanpassen op de volgende locatie “Users/gebruiker/Library/Application Support/SABnzbd/sabnzbd.ini” Je moet wel verborgen bestanden weergeven hebben aanstaan in Windows. Zoek dan naar username =
en password =.

SABnzbd fout bij toekennen download map op andere schijf

Dit betekend dat SABnzbd geen rechten heeft.

Hier kan SABnzbd niks aan doen je moet zorgen dat andere gebruikers hier wel naar toe kunnen schrijven.

Download snelheid is traag in SABnzbd

Dit heeft niks te maken met SABnzbd. Dit ligt waarschijnlijk aan je nieuwsserver of internet provider. Probeer iets anders te downloaden of iemand anders in je netwerk is iets aan het downloaden. Probeer het is op speedtest.nl.

Het kan ook zijn zijn dat je internet provider het verkeer naar je Usenet provider begrenst. Dit is vaak op te lossen door SSL te gebruiken. Je kan het beste dan naar de website gaan van je Usenet provider en daar de SSL gegevens opzoeken. De meeste Usenet providers ondersteun tegenwoordig wel SSL.

image 37

In bovenstaande afbeelding zie je hoe je SSL kan aanzetten in SABnzbd.

Krijg CRC foutmeldingen in SABnzbd

Dat betekend dat er iets mis met je download. Het kan zijn dat hij niet goed is geupload of hij is corrupt op de nieuwsserver. Als je dit bij elke download krijgt. Dan kan het ook zo zijn dat je te weinig geheugen hebt maar die kans is heel erg klein.

Krijg een ENCRYPTED foutmelding in SABnzbd

Dit betekend dat er een wachtwoord op je download zit. Je kan het beste deze download verwijderen. Want dit soort downloads proberen je vaak naar een website te lokken om vervolgens allerlei spyware enzo te installeren op je pc.

Kan op een MAC geen verbinding maken naar SABnzbd op http://localhost:8080

Open SABnzbd in een andere browser zo als bijvoorbeeld Chrome. En ga dan naar in SABnzbd naar Instellen. Vervolgens het tabblad Algemeen. Verander hier de host van Localhost naar 127.0.0.1. En start SABnzbd opnieuw op.


Heb je een andere foutmelding en je hebt ook een oplossing hiervoor dan horen wij dat graag!

2 Comments

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Bij het downloaden van SABnzbd krijg ik steeds onderstaande melding:
  SABnzbd.py 0.7.20
  SABnzbd heeft een geldig host adres voor de interne web server.
  Je hebt een onbruikbaar adres opgegeven.
  Veilige waarden zijn localhost en 0.0.0.0
  Start SABnzbd met een geldig host adres.
  Open een “Terminal” venster en type deze regel in (voorbeeld):
  /Applications/SABnzbd.app/Contents/MacOS/SABnzbd –server localhost:443
  Programma is niet opgestart!

  Als ik bovenstaande uitvoer (openen terminal etc.) zie ik niet waar ik iets kan veranderen naar 443 (of begrijp ik niet wat ze hier bedoelen?)

  Op deze site kom ik uit bij de oplossing voor deze foutmelding: Kan op een MAC geen verbinding maken naar SABnzbd op http://localhost:8080
  Open SABnzbd in een andere browser zo als Chrome en ga dan naar in SABnzbd naar Instellen vervolgens het tabblad Algemeen. Verander hier de host van Localhost naar 127.0.0.1 en start SABnzbd opnieuw op.

  Ik begrijp echter niet hoe ik (via Chrome) in de instellingen etc. van SABnzbd kom (graag een rechtstreekse link hiervoor, is dat mogelijk?)

  Ik heb voor mijn doen alles geprobeerd, vele malen downloads weer verwijderd, opnieuw gedownload… ik weet het niet meer.
  Help?!

  Vriendelijke groet Fleur Russel

 2. Beste Fleur,

  SABnzbd is een webserver dus je kan hem alleen benaderen via je browser als SABnzbd is gestart. Als je SABnzbd hebt gestart open je Chrome en ga je vervolgens naar het volgende adres http://localhost:8080

Laat een reactie achter