SickBeard instellen Ubuntu met SABnzbd om te downloaden

  • In deze SickBeard instellen Ubuntu handleiding. Gaan we SickBeard instellen om automatisch nieuw tv series te downloaden uit de nieuwsgroepen. Via het programma SABnzbd. Deze handleiding is geschikt voor SickBeard Ubuntu gebruikers.

SickBeard instellen General Configuration

Als we SickBeard open hebben. gaan we eerst naar Config en vervolgens General. Bij de Web interface gaan we eerst een HTTP Username opgeven. En vervolgens een HTTP Password opgeven. Zodat niet iedereen die aangesloten zit op je lokaal netwerk van alles kan aanpassen in je SickBeard. Je kan ook hier de poort wijzigen. Het beste is dan wel om SickBeard opnieuw te starten.

SickBeard Search settings

sickbeard zoek instellingen

We gaan nu naar het tablad Search Settings. Onder Epsidoe search zet je het vinkje Download Propers aan. Zodat je geen slechte versies download. Geef bij Usenet Retention het aantal dagen op. Die Usenet provider max ondersteunt. Zodat ook oude series die gepost zijn in de nieuwsgroepen worden gedownload. Klik vervolgens op Save Changes.

Zet het vinkje Search NZBs aan. Bij Nzb Method kies voor SABnzbd.  En bij SABnzbd URL moet je aangeven hoe je SABnzbd benadert in je browser op de lokale pc. Dat is dus altijd http://127.0.0.1:8050. Alleen de poort kan anders zijn. Het poort nummer is het nummer achter het “:” in mijn geval 8085 dus.

api sleutel voor sabznbd sickbeard

Nu heb je alleen de Api Key nog nodig. Die kan je vinden in SABnzbd onder Instellen. Vervolgens kiezen voor het tabblad Algemeen. kopieer deze API sleutel naar SickBeard API Key.  In sickBeard zet de SABnzbd Category op tv. En klik op Save Changes. En vervolgens op  Test SABnzbd  om testen of het goed is gegaan.

SickBeeard Search Providers

Nu gaan we het tabblad Search Providers.

Je kan de volgende Search providers aanzetten zonder een account aan te maken. SickBeard index en Womble index. Ik heb gemerkt dat de SickBeard index een enkele keer een download pakt met een wachtwoord. Dus zet deze zo laag mogelijk. Het is wel aan te raden om deze te gebruiken. Verder is het verstandig om nog een aantal accounts aan te maken op een aantal NewzNab sites. voor een overzicht van NewzNab providers zie de NewzNab providers lijst.

 SickBeard Post Processing

Nu gaan we naar het tablad Post Processing.

sickbeard hernoemen

Je kan het beste bovenstaande gegevens overnemen. Want dan heb je de beste kans dat je Subtitels kan vinden en dat programma’s zo als Kodi het goed overnemen in hun libary.

Je hebt dan ook nog een optie Meta Data als je bijvoorbeeld Kodi hebt selecteer Kodi. En zet alle vinkjes aan. Als je dat gedaan. Vergeet niet te klikken op Save Changens. Om alles op te slaan.

SickBeard notifications

Als je zo iets hebt als Kodi kan je in het Tablad notifications aangeven of de libary moet worden ge-update. Dit is erg handig want je hoeft dan zelf in Kodi niet opnieuw te scanen naar nieuwe tv series. Ze komen nu in Kodi te staan wanneer ze gedownload zijn.

SickBeard tv series toevoegen

Nu zijn we bijna klaar. We moeten alleen nog tv series toevoegen zodat SickBeard weet wat hij moet downloaden.

sickbeard-tv-show-toevoegen

Klik op Home en kies voor Add Shows. Ik ga er vanuit dat je nog geen tv series hebt staan. Maar mocht het wel zo zijn kan je kiezen voor ADD existing shows. Houd er echter wel rekening mee dat de naamgeving goed moet zijn. Anders snapt SickBeard welke aflevering je al hebt.

sickbeard aflveringen toevoegen

Geef hier de naam op van de tv serie. En kies voor NL. SickBeard haalt nu de informatie op van de website tvdb.com Dit kan soms even duren. Selecteer je tv serie.

Klik nu op Step 2. En klik vervolgens op New. Zoek nu de locatie op waar SickBeard de serie moet opslaan. bijvoorbeeld “/media/tvseries/” SickBeard maakt zelf de map aan van de tv series zijn naam.

sickbeard eigen kwaliteit

Klik nu op Step 3. zet Set the initial status of missing episodes. Op wanted. Zet het vinkje Flatten Folders uit. Preferred quality of episodes to be download kan je zelf kiezen. Maar ik zet deze liever op costum. Omdat ik vaak de HDTV releases beter vind dan de WEB-DL. Dit omdat het wel eenns voorkomt dat de WEBDL slechts 2.0 geluid heeft en de hd-tv 5.0. Ook is het vaak makkelijker Subs te vinden voor de HDTV release. Zie bovenstaande afbeelding.

Klik onder op de pagina op ADD show.

Je tv serie is toegevoegd in Sickbeard. Het kan even duren voordat je tv series wordt weergeven in het overzicht. Want SickBeard moet de episode informatie ophalen van de website tvdb.com Vervolgens wordt er gezocht op de NewzNab servers naar de episodes. En wordt er een nzb bestanden verzonden naar SABnzbd. Als SABnzbd het bestand heeft gedownload pakt hij hem uit en plaats hem in de juiste map.

Geef als eerste een reactie

Leave a Reply