SickBeard Configureren Windows om te downloaden uit de nieuwsgroepen

In deze stap van De SickBeard handleiding  gaan wij SickBeard configureren zodat alles naar SABnzbd wordt verzonden en vervolgens wordt gedownload door SABnzbd.

Voordat wij gaan beginnen met de configuratie van SickBeard hebben wij de API sleutel nodig van SABnzbd. Anders heeft SickBeard geen toegang tot SABnzbd. Deze API sleutel  moeten we eerst aanzetten in SABnzbd.  Dat doen we onder Instellen vervolgens het tablad Algemeen en hier het vinkje API-sleutel niet gebruiken uitzetten. Klik  vervolgens op opslaan. Kopieer de API Sleutel. Letop niet de NZB Sleutel!

SickBeard configureren voor het gebruik van SABnzbd

Nu gaan We in SickBeard naar Config en vervolgens Search Settings. Zet het vinkje Search NZBs aan. Plak de Sleutel van SABnzbd die je net hebt gekopieerd  in het veld van  SABnzbd API Key. Zet NZB Method op SABnzbd. Vul bij de SABnzbd URL het volgende in http://localhost:8080/ bij SABnzbd Category moet je de naam tv opgeven. Klik op Save Changes.

sickbeard nzb search instellen sabnzbd

Klik nu op Test SABnzbd zodat je zeker dat het goed werkt. Mocht het niet werken controleer alle opties nog in SABnzb probeer het is met een nieuwe API key en test eerst alles zonder logins mocht je hier gebruik van maken. Als je SABnzbd niet op de standaard instellingen hebt draaien dan kan het zo zijn dat je ietsjes ander gegevens moet opgeven in SickBeard. Als alles goed is gegaan dan is de koppeling tussen SABnzbd en SickBeard compleet.

SickBeard Search providers

SickBeard heeft informatie nodig om nzbs te kunnen vinden en te downloaden dit worden SearchProvider genoemd. Ga in Sickbeard naar Config en dan Search Providers. De volgende twee vinkjes kan je aanzetten SickBeard Index en de Womble’s index. Versleep de SickBeard boven de Womble’s index en klik op Save Changes. De meeste gebruikers hebben hier genoeg aan echter hoe mee hoe groter de kans dat SickBeard iets vind dit merk je vooral als je oude tv afleveringen zoekt. Echter voor de rest van de Search  providers moet je een donatie doen. Mocht je daar voor kiezen dan kan ik je NZBmatrix aanraden dat is naar mijn idee de beste.

Niet standaard extra Search Providers toevoegen

Het is ook mogelijk om handmatig Search Providers toe te voegen. Dat kan via de optie Configure Custom Newznab Providers. Echter deze zijn bijna niet te vinden. De gene die ik heb gevonden zijn ondertussen allemaal plat. Omdat simpel weg het aardig wat geld kost om zo iets te hosten. Mocht je het van plan zijn om zo iets zelf op te zetten zie www.newznab.com.

Het is ook mogelijk als je SpotWeb hebt geïnstalleerd op je pc. Dan moet je het volgende doen ga in SpotWeb naar Gebruiker wijzigen hier kan je de API key vinden die je nodig hebt.

SickBeard Post-Processing

Nu we klaar zijn met de Searchproviders gaan we in SickBeard naar Config en vervolgens Post Processing. Bij het onderdeel Post-Processing moet alles uit staan. Het hernoemen heeft namelijk geen enkel voordeel het heeft alleen maar nadelen. Zo is het moeilijker voor ondertitel tools om automatisch de juiste ondertiteling te downloaden en is het vaak ook moeilijk om de juiste serie informatie automatisch te downloaden.

Bij naming gaan we wel wat aanpassingen doen zodat de download locatie wat overzichtelijke wordt zie onderstaande afbeelding zo kan je naar mijn idee het beste aanmaken want dan wordt er per seizoen een folder aangemaakt.

image 169

Klik nu op Save Changes.

MetaData


Op deze pagina hebben wij  de optie META DATA. Dat houd in dat er serie informatie en plaatjes worden gedownload. Als het apparaat waar jij je films op bekijkt er tussen staat dan zou ik deze optie zeker aanzetten zodat je dit niet handmatig hoeft te downloaden. Je kan er zelf voor kiezen wat er precies gedownload wordt door de vinkjes aan of uit te zetten.

Mocht je afspeel apparaat er niet tussen staan kan je deze optie ook wel aanzetten echter grote kans dat je apparaat er niet goed mee overweg kan omdat dan de naamgeving vaak anders moet van de plaatjes.

Notifications SickBeard

Deze optie zorgt er voor dat je afspeel apparaat op de hoogte wordt gebracht dat er een nieuwe tv aflevering beschikbaar is. Dit is vaak nodig anders wordt deze net gedownloade aflevering waarschijnlijk niet weergeven in je afspeel apparaat. Het  is zelfs mogelijk om een bericht naar je smartphone toe te sturen zodra een aflevering is gedownload.

Ga naar Config en vervolgens Notifications zet het vinkje Enable aan van het apparaat wat je gebruikt. Vervolgens zal je wat gegevens in moeten voeren hiermij kunnen wij je helaas weinig mee helpen omdat dit per persoon heel anders is. Hieronder staat een een afbeelding van hoe het kan zijn voor XBMC.

image 170

Klik op Save Changes en klik op Test … zodat je zeker weet dat het werkt!  Nu ben je klaar om aan de volgende stap te beginnen

Dit was de handleiding SickBeard Configureren Windows

SickBeard Handleiding Windows

  1. Windows SickBeard downloaden en installeren.
  2. SABnzbd instellen voor het gebruik van SickBeard.
  3. SickBeard configureren Windows.
  4. Sickbeard tv series toevoegen en downloaden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter