SabNzbd Sickbeard instellen Windows

Sabnzbd Sickbeard werken met elkaar samen. In deze stap van de handleiding gaan we SABnzbd configureren voor het gebruik van SickBeard. Dit zorgt er voor dat SABnzbd aangestuurd wordt door SickBeard. Vervolgens gaat SABnzbd de bestanden downloaden en met behulp van het script van SickBeard wordt alles op de juiste plek gezet.. Zodra SABnzbd klaar dan krijgt SickBeard een seintje dat het gelukt is met downloaden.

SABnzbd instellen voor het gebruik van SickBeard

We gaan als eerste wat instellingen toevoegen in de configuratie van SABnzbd voordat wij de instellingen in SickBeard goed gaan zetten.

Voordat wij aan de slag kunnen moeten we wel een bestandje hernoemen van SickBeard deze kan je vinden in de map waar je SickBeard hebt geïnstalleerd. Vervolgens open je de map autoProcessTV die in je SickBeard map staat en daar staat het bestandje autoProcessTV.cfg.sample Dit bestand hernoem je naar autoProcessTV.cfg. Mocht je een login aanzetten voor SickBeard of op een andere poort draaien dan de 8081  dan moet je die gegevens ook opgeven in het autoProcessTV.cfg bestand. Als je dit  namelijk niet doet verloopt het uitpakken niet goed. Maar het advies is blijf hier vanaf! Pas als alles goed werk ga dan pas spelen met logins en poort nummers.

In de folder waar  SabNZBD  is geïnstalleerd  moet je een folder aanmaken genaamd “script” Anders zal je zodadelijk niet de optie script zien.

TIP! Mocht de taal in het Engels staan van SABnzbd, kan je dit op de volgende manier aanpassen. Config >Genaral> Language>Nederlands.

Als SABnzbd nog niet is gestart start deze nu op en ga naar Instellen en vervolgens naar het tablad Mappen. We moeten de optie Map met gebruikers scripts gaan aanpassen dus kies voor Browse. Nu ga je naar de map toe waar jij SickBeard hebt geïnstalleerd en in de map van SickBeard staat een mapje genaamd autoProcessTV. Open deze map  autoProcessTV en klik op Ok.

Ga nu in SABnzbd naar het tablad Categorieën. We gaan hier een nieuw Categorie aanmaken voor je tv series. Neem het precies zo over als die van mij anders heb je kans dat het niet goed werkt! (je kan alleen de prioriteit veilig aanpassen)

SabNzbd Sickbeard instellen Windows

Mocht het zo zijn dat het niet mogelijk om het script sabToSickBeard.py te selecteren dan heb je niet de map autoProcessTV geselecteerd. Of het script is niet aanwezig in je autoProcessTV mapje.

Dit was de handleiding Sabnzbd Sickbeard.

SickBeard Handleiding Windows

  1. Windows SickBeard downloaden en installeren.
  2. SABnzbd instellen voor het gebruik van SickBeard.
  3. SickBeard configureren Windows.
  4. Sickbeard tv series toevoegen en downloaden.

4 Comments

    • Ga in SabNZBD naar Opties>mappen> Map met gebruikers scripts> deze aanpassen naar de goede map dat moet iets zijn van …/sickbeard/autoProcessTV

Laat een reactie achter