SickBeard foutmeldingen/problemen Windows

logo sickbeard

Dit is een lijst met bekende Windows SickBeard foutmeldingen/problemen. Die kunnen optreden in het programma SickBeard. Mocht je ergens tegen aanlopen. Of je hebt ergens een oplossing voor. Meldt het alsjeblieft.

SickBeard plaats de tv aflevering niet in de goede map krijg “Error 401 Unauthorized: You need to provide a valid username and password”

Als je SickBeard beveiligd hebt met wachtwoord. Dan moet je de account gegevens  opgegeven worden in het volgende bestand “..\SickBeard\autoProcessTV\autoProcessTV.cfg” Anders komt hoogstwaarschijnlijk je download terecht in de download folder. Van je download programma. Zo als bijvoorbeeld SABnzbd of NZBGet.

SickBeard kan geen nieuw tv afleveringen vinden, terwijl deze allang  zijn uitgezonden

  1. Het kan natuurlijk zo zijn dat de aflevering niet gepost is op Usenet. Kijk eerst of je de aflevering kan vinden, op een website zo als bijvoorbeeld nzbindex.nl of Binsearch.info. Mocht de aflevering toch  te vinden zijn in de nieuwsgroepen. Kijk dan de instellingen na in Sickbeard.
  2. Ga in Sickbeard naar Config >Search Providers>.Hoe meer je er hier toevoegt. Hoe groter de kans  is dat een tv aflevering wordt gevonden. Je kan de volgende gratis Search Providers  toevoegen SickBeard Beard Index en Womble’s index. Maar het is aan te raden om een betaalde Newznab provider te nemen.
  3.  Ga naar Config>Search Settings>. En kijk of de Usenet Retention wel goed staat ingesteld.
  4. Het kan zo zijn dat een Search provider problemen heeft met hun API. Kijk op de website van je Search provider (newznab). Of daar ergens iets gepost over de API.
  5. Soms wil het wel is voorkomen dat SickBeard aangeeft dat de tv serie is gestopt. Terwijl dit niet het geval is. Ga Dan naar de TV serie in SickBeard. En klik boven in de balk op “Force full Update” Geeft het even wat tijd. En kijk of het nu wel goed staat in SickBeard.
  6. Ga in SickBeard naar Logs & error >view log (errors). Hier kan je vaak een hoop informatie vinden van wat er fout kan gaan.
  7. SickBeard is geen download programma! Ga dus ook naar je download programma (bijvoorbeeld SABnzbd) En kijk daar ook in de logs. Het kan namelijk ook zo zijn dat er bijvoorbeeld geen genoeg PAR files zijn. Mocht dat het geval zijn dan kan je het beste de aflevering zoeken op een nzb index site zo als bijvoorbeeld nzbindex of binsearch. En deze handmatig toevoegen in je download programma.

SickBeard plaats tv afleveringen niet netjes in een Season folder. Zo als bijvoorbeeld  “Season 01”

Ga naar je tv series in SickBeard. En kijk of Flatten Folders een rood kruisje heeft. Mocht dit niet het geval zijn kies voor Edit. En zit het vinkje Flatten files (no folders) uit.

Ga in SickBeard Sickbeard naar Config >Post Processing> .Zorg ervoor dat alle vinkjes uit staan onder Post-Processing. Het hernoemen geeft alleen maar  problemen. En je hebt er niks aan. Het is namelijk veel handiger om de originele naam te behouden. Dit heeft als voordeel bijvoorbeeld. Dat ondertiteling tooltjes veel makkelijker een goede ondertiteling kunnen vinden voor je tv show.

Pas ook het volgende aan  Name Pattern zet deze op “Season 02/Show.Name.S02E03.HD.RlSGROUP”.

SickBeard tv serie nummering klopt niet

Dit is een bekend probleem hier kan SickBeard weinig aan doen. SickBeard haalt de nummering van tv series op van tvdb.com. De scene houdt zich niet altijd aan de officiële nummering van de tv series. Hierdoor gaat het fout. Een bekende tv serie waar het fout van gaat is American Dad.

SickBeard error 500

Deze SickBeard foutmelding kan komen. Als er al iets anders actief is op de zelfde poort. Als je gebruik maakt van Python 2.7. Dan kan je het problemen krijgen met een bepaalde Cheetah versie. Probeer het op te lossen door versie 2.6 te installeren. En versie 2.7 te verwijderen.

Legen velden in SickBeard

Er is iets mis met je database je kan de legen velden verwijderen met http://sqlitebrowser.sourceforge.net/ Dit is voor geavanceerde gebruikers. Je moet weten wat je moet doen.

SickBeard geeft de foutmelding kan Localhost niet benaderen in Windows 7 of Vista

Windows 7 en Vista vinden het niet leuk dat localhost wordt gebruikt. Bewerk de volgende file met kladblok “c:\windows\system32\drivers\etc\hosts”  Hiervoor heb je wel volledige Administrator rechten nodig. Als je de file hebt geopend voeg de volgende lijn toe.

127.0.0.1      localhost

Waar kan ik het versie nummer vinden van SickBeard?

Deze is er gewoon weg niet.  Je kan Sickbeard updaten via het gereedschap icoontje links boven. En vervolgens Force Version Cheack.

Dit was een overzicht van Sickbeard foutmeldingen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter