SickBeard foutmeldingen/problemen

logo sickbeard

Dit is een lijst  met bekende Sickbeard foutmeldingen/problemen die kunnen optreden in het programma SickBeard. mocht je ergens tegen aanlopen of je hebt ergens een oplossing voor meldt het alsjeblieft.

SickBeard plaats de tv aflevering niet in de goede map krijg “Error 401 Unauthorized: You need to provide a valid username and password”

Als je SickBeard beveiligd hebt met wachtwoord. Dan moet de account gegevens ook worden  opgegeven worden in het volgende bestand “..\SickBeard\autoProcessTV\autoProcessTV.cfg” Anders komt hoogstwaarschijnlijk je download in de download folder van je download programma zo als bijvoorbeeld SABnzbd.

SickBeard kan geen nieuw tv afleveringen vinden terwijl deze allang uit zijn gezonden

Het kan natuurlijk zo zijn dat de aflevering niet gepost is op usenet kijk eerst of je de aflevering kan vinden op een website zo als bijvoorbeeld nzbindex.nl of Binsearch.info. Mocht de aflevering toch uit zijn kijk dan de volgende opties na in SickBeard.

1) Ga in Sickbeard naar Config >Search Providers>Hoe meer je hier toevoeg hoe groter de kans  is dat een tv aflevering wordt gevonden. Je kan de volgende gratis Search Providers  toevoegen SickBeard Beard Index en Womble’s index. Maar het is aan te raden om ook 1 keer een donatie te doen bij nzbmatrix.com voor ongeveer 10 USD kan je levens langs gebruik maken van nzbindex.com gratis accounts bij nzbmatrix hebben geen API dus dit is echt nodig.

2) a naar Config>Search Settings>en kijk of de Usenet Retention wel goed staat ingesteld.

3) Het kan zo zijn dat een Search provider problemen heeft met hun API kijk op de website van je Search provider of daar ergens iets gepost is betreft de API.

4) Soms wil het wel is voorkomen dat SickBeard aangeeft dat de tv serie is gestopt terwijl dit niet het geval is. Ga Dan naar de TV serie in SickBeard en klik boven in de balk op “Force full Update” geeft het even wat tijd en kijk of het nu wel goed staat in SickBeard.

5) Ga in SickBeard naar Logs & error >view log (errors) hier kan je vaak een hoop informatie vinden van wat er fout kan gaan.

6) SickBeard is geen download programma! Ga dus ook naar je download programma (bijvoorbeeld SABnzbd) en kijk daar ook in de logs. Het kan namelijk ook zo zijn dat er bijvoorbeeld geen genoeg PAR files zijn. Mocht dat het geval zijn dan kan je het beste de aflvering zoeken op een nzb index site zo als bijvoorbeeld nzbindex of binsearch en deze hahndmatig toevoegen in je download programma.

SickBeard plaats tv afleveringen niet netjes in een Season folder zo als bijvoorbeeld  “Season 01”

Ga naar je tv series in SickBeard en kijk of Flatten Folders  een rood kruisje heeft. Mocht dit niet het geval zijn kies voor Edit en zit het vinkje Flatten files (no folders) uit.

Ga in SickBeard Sickbeard naar Config >Post Processing> Zorg ervoor dat alle vinkjes uit staan onder Post-Processing. Het hernoemen geeft alleen maar  problemen en je hebt er niks aan het is namelijk veel handiger om de originele naam te behouden. Dit heeft als voordeel bijvoorbeeld dat subtitle tooltjes veel makkelijker een goede subtitle kunnen vinden voor je tv show.

Pas ook het volgende aan  Name Pattern zet deze op “Season 02/Show.Name.S02E03.HD.RlSGROUP”

 SickBeard tv serie nummering klopt niet

Dit is een bekend probleem hier kan SickBeard weinig aan doen. SickBeard haalt de nummering van tv series op van tvdb.com. De scene houdt zich niet altijd aan de officiële nummering van de tv series. Hierdoor gaat het fout een bekende tv serie waar het fout van gaat is American Dad.

SickBeard error 500

Wees er zeker van dat er niet al iets anders aanstaat op de zelfde poort. Als je gebruik maakt van Python 2.7 dan kan het problemen krijgen met bepaalde Cheetah versies. Probeer het op te lossen door versie 2.6 te installeren en versie 2.7 te verwijderen

Legen velden in SickBeard

Er is iets mis met je database je kan de legen velden verwijderen met http://sqlitebrowser.sourceforge.net/ Dit is voor geavanceerde gebruikers je met weten wat je moet doen.

SickBeard geeft de foutmelding kan Localhost niet benaderen in Windows 7 of Vista

Windows 7 en Vista vinden het niet leuk dat localhost wordt gebruikt. Bewerk de volgende file met kladblok c:\windows\system32\drivers\etc\hosts  Hiervoor heb je wel volledige Administrator rechten nodig. Als je de file hebt geopend voeg de volgende lijn toe.

127.0.0.1      localhost

 Waar kan ik het versie nummer vinden van SickBeard?

Deze is er gewoon weg niet.  Je kan Sickbeard updaten via het gereedschap icoontje links boven en vervolgens Force Version Cheack.

 

Share This

Geef een reactie