Auto-sub automatisch ondertitels downloaden voor tv series van bierdopje.com


In deze Auto-sub handleiding gaan we Auto-sub installeren en configureren zodat automatisch ondertitels worden gedownload van de website bierdopje.com.  Dit bespaard een hoop werk. Anders had je  het steeds handmatig moet doen. Echter ik wil jullie er wel op wijzen dat de vertalers erg veel tijd stopen in het vertalen van een tv serie. Dus bezoek zo nu en dan de site bierdopje.com en bedank de vertalers!

Zie ook de Auto-Sub handleiding voor Ubuntu

Auto-sub

Auto-sub downloaden

Download de laatste  Windows versie van https://code.google.com/p/auto-sub/downloads/list Pak vervolgens het zip bestand uit. In het zip bestand zit een mapje “auto-sub” plaats dit mapje op de gewenste locatie want er is namelijk geen setup om door te lopen.

Start AutoSub.exe Als het goed is gegaan zal er nu een pagina openen met http://localhost:8083. Het kan zo zijn dat je al wat hebt draaien op poort 8083. Dit kan je aanpassen. Ga naar Config kies vervolgens voor Webserver en pas hier de poort aan en kies voor Save

auto-sub-general

We gaan nu naar Config in General gaan we wat aanpassingen doen. Je kan het beste bovenstaande optie overnemen. Het is belangrijk dat je de Roothpath aanpast dit is de locatie waar je tv series staan. Path is als het goed al ingevuld dit is de locatie waar je auto-sub hebt geïnstalleerd. Klik op Save. 

Ga nu naar Home en klik op Run Now. Nu worden alle video files gecontroleerd en de ondertitels  worden gedownload.

Als je heel veel tv series hebt  kan het wel enige tijd duren voordat alles ook werkelijk is gedownload.  Want er zit een limiet aan het aantal verzoeken wat je kan doen op bierdopje.com. Als dit er niet was dan zou bierdopje.com zeer slecht te benaderen zijn en dat willen wij natuurlijk niet. Want bierdopje.com is ‘een van de beste ondertitel sites voor tv series.

Het kan zo zijn dat een serie niet herkend wordt door een slechte naamgeving van de video. Dit kan in orde gemaakt worden door het volgende te doen ga naar bierdopje.com Zoek je tv serie op en open de pagina van je tv serie. Hier zie je een Bierdopje ID Kopieer dit nummer en ga in Auto-Sub naar Config en dan NameMapping. Hier zal je de naam moeten opgeven van de serie zo als die wordt weergeven in AutoSub onder Wanted. Als voorbeeld “Led = 5517” (zonder “). en klik vervolgens op Save. De kans is nu wel groter dat niet de juiste subtitel wordt gedownload. Want vaak staat er in de bestandsnaam nu ook niet of het om een HDTV gaat of om een Blau-ray gaat.

Auto-sub automatisch starten als computer wordt aangezet

auto-sub-auto-start

Dit is vrij simpel te regelen in Windows ga naar C:\Users\%gebruikersnaam%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup. Maak hier een snelkoppeling aan naar Auto-Sub.exe. Het is erg vervelend je de pc aanzet dat je browser wordt geopend met Auto-sub. Dus in de snelkoppeling voegen wij “–nolaunch” aan het einde. Dat kan er zo uitzien:
“C:\Program Files\auto-sub\AutoSub.exe” –nolaunch . Letop in dit geval met “”

Script werkt niet meer omdat bierdopje.com geen subs  meer aanbied. Dankzij de mafia praktijken van stichting brein. 

1 Comment

Laat een reactie achter