Winrar gebruiksaanwijzing Windows

Winrar gebruiksaanwijzing Windows. Met Winrar kan je bestanden uitpakken die ingepakt zijn. Je kan standaard zip files uitpakken en aanmaken in Windows 7 en hoger. Maar zip bestanden hebben beperkingen. De meeste bestanden die je download uit de nieuwsgroepen of via torrent bestanden beschikbaar zijn. Zijn vaak RAR bestanden. Je hebt dan wel een programma nodig zo als Winrar. Met Winrar is het ook mogelijk om zip bestanden en nog veel meer uit te pakken. In deze Winrar gebruikersaanwijzingen ga ik je alles vertellen wat je kan doen met Winrar.

Winrar downloaden en installeren Windows

Je kan de laatste versie van Winrar hier downloaden. Het is belangrijk dat je altijd de laatste versie hebt geïnstalleerd. Anders kan je problemen krijgen met het uitpakken van bestanden.

Kies voor de Winrar 64 bit versie. De 32 bit versie heb je alleen nodig als je een hele oude Windows versie hebt. De 32 bit Winrar versie is een stuk trager dan de 64bit Winrar versie.

Winrar installeren  Winrar gebruiksaanwijzing Windows 10

Start de setup.exe En klik dan op Installeren.

Winrar koppelen met rar zip en mneer.

Zet alles aan onder Winrar koppelen met. Zodat je in Windows verkenner, al deze bestanden kan openen met Winrar.

Klik op OK.

Winrar installatie succesvol geïnstalleerd.

Klik op Gereed. De installatie van Winrar is nu voltooid. En je kan het programma nu gaan gebruiken om bestanden in te pakken of uit te pakken.

Uitpakken rar bestanden en nog veel meer

Winrar icoon

Als je bestanden zijn gedownload uit de nieuwsgroepen. Of via het torent netwerk of andere p2p oplossingen. Dan worden deze vaak aangeboden in RAR bestanden. Dit kan je aan de extensie zien rar zien . Als je dit hebt aan staan in Windows verkenner. En anders zie je het ook aan het Icoontje. Dit is dan een Winrar icoontje.

Rar bestanden aanmaken met Winrar

Als je gaat uploaden naar de nieuwsgroepen. Of de bestanden beschikbaar wilt maken via torrent bestanden. Dan kan je het beste, de bestanden die je wilt aanbieden in stukjes hakken. In deze Winrar uitleg ga ik, daarom de bestanden in stukjes hakken.

Open Windows verkenner. En zoek de bestanden op die je wilt inpakken.

toevoegen aan archief winrar

Selecteer de map of de bestanden die je wilt inpakken. Klik dan met je rechtersmuis op de map of bestanden. Selecteer dan Toevoegen aan archief.

rar bestanden aanmaken met winrar

Het volgende scherm verschijnt dan. We gaan dan het volgende aanpassen.

Archief opsplitsen: 100 MB. De rar bestanden worden dan in stukjes gehakt van 100mb.

Zet het vinkje Gearchiveerde bestanden testen aan.

Je kan eventeul nog bij het tablad Commentaar, nog wat informatie achterlaten voor de downloaders.

Klik op OK.

De Winrar bestanden worden nu aangemaakt. Dit kan even duren. Het ligt er aan hoe groot het allemaal is. En hoe snel je computer is.

Als dit gelukt is dan. Dan sluit het programma Winrar.

ISO bestanden uitpakken Winrar

Met Winrar is het ook mogelijk om ISO bestanden uit te pakken. Dit is alleen niet altijd verstandig want sommige installaties werken dan niet meer. Een ISO bestand is een volledige kopie van een CD, DVD of Blu-ray. Vaak worden programma’s of games aangeboden via een ISO bestand. Je kan het beste dit ISO bestand mounten met bijvoorbeeld Deamontool. Maar het is ook mogelijk om deze ISO bestanden uit te pakken met Winrar. Dit werkt op de zelfde manier als je bestanden uitpakt. Of dubbel klik gewoon op het ISO bestand. Je moet wel tijdens de installatie van Winrar koppelen met ISO gedaan hebben.

Winrar wachtwoord toevoegen

winrar wachtwoord instellen

Als je een Winrar wachtwoord wilt toevoegen, dan doe je dat op de volgende manier.

Selecteer de bestanden die je wilt inpakken in Windows verkenner.

Klik er met je rechter muis knop op.

Selecteer Toevoegen aan archief.

Kies voor Wachtwoord instellen. En geef dan twee keer het zelfde wachtwoord op.

En dan op OK.

Pak je bestanden, vervolgens in.

Winrar wachtwoord vergeten

Je hebt verschillende programma’s om Winrar wachtwoord te Brute force. Maar dit lukt vaak niet, tenzij er een heel simpel wachtwoord is gebruikt. Zoals bijvoorbeeld god, zon, wachtwoord, enzovoort. Brute force houd in dat er heel veel wachtwoorden worden geprobeerd. Tot het een keertje lukt. Dit proces duurt heel lang en mislukt vaak omdat er moeilijke wachtwoorden zijn gebruikt.

In de nieuwsgroepen kunnen er automatisch wachtwoorden zijn toegevoegd aan een download. Programma’s zo als NZBGet SABnzbd en SpotNet classic kunnen deze automatch uitpakken. Mits je een recente versie hebt van deze programma’s. Voor meer informatie zie SpotNet classic handleiding, NZBGet wachtwoord handleiding, SABnzbd handleiding.

Is Winrar gratis?

Je kan Winrar gratis blijven gebruiken als Demo versie. Je krijgt alleen wel reclame te zien. Wil je geen reclame meer zien. Dan zal je het programma Winrar moeten kopen.

Dit was de Winrar gebruiksaanwijzing. Mocht je nog overige vragen hebben over Winrar. Laat dan een berichtje achter, met je Winrar vraag.

Is er een portable versie van Winrar?

Er was vroeger een Winrar unplugged. Maar deze is nooit verder dan een test versie gekomen. Ik raad je aan om deze niet te gebruiken. Want dit programma kan niet overweg met de laatste rar files. En hierdoor kan je niet alles uitpakken.

Dit was de Winrar gebruiksaanwijzing Windows.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter