Alt.Binz configureren Windows gratis versie loopt een beetje achter

In deze handleiding gaan we Alt.Binz configureren. Zodat we met Alt.Binz kunnen downloaden uit nieuwsgroepen.

Alt.Binz configureren Windows

altz-binz-doneren

Als je Alt.Binz start. Dan krijg je bovenstaande melding. Deze melding kan je gewoon weg klikken. Je wordt niet beperkt omdat je gebruik maakt. Van de gratis versie. Het enigste nadeel is dat je wel altijd wat versies achterloopt. En dat je geen gebruik kan maken. Van de zoek optie in Alt.Binz

Altz.binz-setup

Klik boven in ALt.binz op Setup.

altz-binz-taal

Nu gaan we eerst de taal aanpassen. Als je in de Setup zit. Dan kan je links onder de taal aanpassen naar Dutch.

altz-binz-download-mappen Alt.Binz configureren Windows

We moeten hier ook de mappen aangeven. Waar je downloads tijdelijk worden opgeslagen. En we moeten een map opgeven waar je downloads moeten worden opgeslagen als deze zijn uitgepakt.

altz-binz-servers

Ga nu naar Servers. Vul hier de gegevens in van je Usenet provider. Deze kan je vaak vinden in de welkoms e-mail. Of anders even kijken op de website van je Usenet provider. Als je alle gegevens goed hebt ingevoerd. Klik dan op Toevoegen als primaire. Als je een Backup Server wilt opgeven klik je op Toevoegen als Backp-up. Maar je moet altijd een Primaire hebben. Als backup kan je bijvoorbeeld een gratis nieuwsserver gebruiken. Deze wordt dan alleen gebruikt. Als het via de eerste nieuwsserver niet lukt. Om iets compleet te downloaden.

altz-binz-uitpakken

Ga nu naar Unrar. En zet het vinkje Automatisch unrarraren aan. Anders worden je bestanden niet uitgepakt en moet je dit handmatig doen. Met bijvoorbeeld het programma Winrar.

Je bent nu klaar. Je kan nu bijvoorbeeld een NZB bestand zoeken op BinSearch of NZindex.nl en deze openen met Alt.Binz.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie