Alt.Binz configureren

In deze handleiding gaan we Alt.Binz configurerenĀ zodat we kunnen downloaden uit nieuwsgroepen.

altz-binz-doneren

Als je Alt.Binz start krijg je bovenstaande melding deze kan je gewoon wegklikken je wordt niet beperkt omdat je de gratis versie gebruikt. Het enigste nadeel is dat je wel altijd wat versies achterloopt en dat je geen gebruik kan maken van de Zoek optie in Alt.Binz

Altz.binz-setup

Klik boven in ALt.binz op Setup.

altz-binz-taal

Nu gaan we eerst de taal aanpassen als je in de Setup zit kan je links onder de taal aanpassen naar Dutch.

altz-binz-download-mappen

We moeten hier ook de mappen aangeven waar je downloads tijdelijk worden opgeslagen en een map opgeven waar je downloads moeten staan als ze helemaal klaar zijn.

altz-binz-servers

Ga nu naar Servers. Vul hier de gegevens in van je Usenet provider. Deze kan je vaak vinden in de welkoms mail of anders even kijken op de website van je Usenet provider. Als je alle gegevens goed hebt ingevoerd klik dan op Toevoegen als primaire. Als je een Backup Server wilt opgeven klik je op Toevoegen als Backp-up. Maar je moet altijd een Prmaire hebben. Als backup kan je bijvoorbeeld een gratis nieuwsserver gebruiken. Deze wordt dan alleen gebruikt als de eerste nieuwsserver het niet lukt om iets compleet te downloaden.

altz-binz-uitpakken

Ga nu naar Unrar en zet het vinkje Automatisch unrarraren aan anders worden je bestanden niet uitgepakt en moet je dit handmatig doen met bijvoorbeeld Winrar.

Je bent nu klaar je kan nu bijvoorbeeld een NZB bestand zoeken op BinSearch of NZindex.nl en deze openen met Alt.Binz

Share This

Geef een reactie