HalloNzb configureren

In deze handleiding gaan we HalloNzb configureren zodat we kunnen downloaden uit de nieuwsgroepen en vervolgens worden de gedownloade bestanden automatisch gecontroleerd of ze in orde zijn en indien nodig worden ze gerepareerd. Als de bestanden zijn gecontroleerd worden ze vervolgens uitgepakt. Zodat de gedownloade bestande klaar zijn voor gebruik.

hellonzb-voorkeuren

Als we HalloNzb hebben gestart gaan we naar HalloNnzb voorkeuren.

hallo-nzb-instellingen

Bij Downloadmap klik op Kies.

downloadmap-hallo-nzb

Zoek nu een geschikte locatie op om je downloads op te slaan . Rechts boven kan je kiezen om een nieuwe map aan te maken. Klik vervolgens op Open.

hallo-nzb-instellingen

Doe het zelfde voor Automatisch nieuwe NZB-bestanden laden uit deze map. Als je in deze map een NZB bestand plaats worden deze files in het NZB bestand gedownload door HalloNzb.

hallo-nzb-server-isntellingen

Ga nu naar het tablad Server instellingen. Geef hier de Servernaam op van je Usenet provider en de Hostnaam. Je moet ook een gebruikers en wachtwoord opgeven. De poort is bijna altijd 119 tenzij je gebruikt maakt van SSL dan is het 563. Deze gegevens kan je vaak vinden in de welkoms email die je hebt gehad van je Usenet Provider en anders even kijken op de website van je Usenet provider.

hallo-nzb-download-opties

 

Ga nu naar het tablad Download opties. Zet hier de vinkjes aan Controleer bestanden na het downloaden en zet het vinkje aan Automatisch uitpakken RAR archief. Bij Locatie van par 2 programma klik op Kies. Zoek De locatie waar je het programma QuickPar hebt geïnstalleerd.  en doe dit het zelfde voor  Rar archief zoek hier het Unrar programma op wat je hebt geïnstalleerd. Kies nu voor Opslaan.

nieuwsserver-oke

Ga nu naar Nieuwsserver en dan Test server verbinding. Als jij je nieuwsserver goed hebt ingesteld krijg je bovenstaande melding.

hallonzb-downloaden

Je kan nu downloaden door een nzb bestand te plaatsen in je nzb map of door links boven te klikken open een nzb bestand (mapje). Een Nzb bestand kan je aanmaken via bijvoorbeeld Nzbindex.nl of binsearch.info. Veel plezier met het downloaden!

Share This

Geef een reactie