Welke versie van SpotNet is de beste?

Welke versie van SpotNet is de beste? SpotNet is één van de meest populaire Usenet download clients in Nederland en wordt door vele mensen gebruikt om toegang te krijgen tot nieuwsgroepen en content te downloaden. Echter, er zijn verschillende versies van SpotNet beschikbaar en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke versie de beste is. In dit artikel zullen we enkele van de verschillende versies van Spotnet bespreken en onze aanbevelingen geven over welke versie het meest geschikt is.

SpotNet Classic de beste versie?

spotnet classic Welke versie van SpotNet is de beste?

Dit was de eerste SpotNet Client. De originele naam was SpotNet. Maar omdat er een versie 2.0 is uitgebracht, door een ander ontwikkelaar. Zijn we dit SpotNet classic gaan noemen. Het heeft een eenvoudige interface. En in deze SpotNet zit het programma Sabnzbd in verwerkt. Om te downloaden uit de nieuwsgroepen. Deze versie wordt regelmatig bijgewerkt en ondersteund door de ontwikkelaars. Het heeft een aantal bugfixes en verbeteringen ten opzichte van de vorige versies en biedt een nog betere gebruikerservaring. Alleen de interface kan wat oud ogen. Dit blijft daarom één van de beste SpotNet versies die uit is gekomen. Voor meer informatie zie de SpotNet classic handleiding.

SpotNet Classic plus punten

 • Kan bijna alles downloaden en uitpakken.
 • Er komen regelmatig nieuwe updates voor uit.
 • Download programma is hierin verwerkt.

SpotNet classic min punten

 • Geen moderne interface.
 • Geen ondersteuning voor Newznab.

SpotNet 2.0 de beste versie?

logospotnet.

SpotNet 2.0 Heeft een moderne interface en biedt een aantal handige functies, zoals automatische update van berichten en een verbeterde zoekfunctie. Het is ook mogelijk om SpotNet 2.0 aan te passen met verschillende skins en thema’s. Deze versie krijgt helaas alleen geen updates meer waardoor het uitpakken niet altijd goed gaat. En ook kan het niet overweg met NZB bestanden waarin het wachtwoord zit verwerkt. We raden je aan om deze versie niet meer te gebruiken. Je kan beter SpotNet classic gebruiken. Voor meer informatie zie de handleiding SpotNet 2.0.

SpotNet 2.0 plus punten

 • Heeft een moderne interface.
 • Heeft een eigen download programma.

SpotNet 2.0 min punten

 • Kan niet alles uitpakken.
 • Wordt niet meer verder ontwikkeld. En heeft hierdoor een verouderd download programma.
 • Kan niet als Newznab server worden ingesteld.

SpotWeb de beste versie?

spotweb

SpotWeb werkt in je internet browser en kan je hierdoor makkelijker aanpassen naar je eigen smaak. Het maakt de installatie van SpotWeb wel wat lastiger. Want je moet een webserver opzetten en een Database server. Voor meer informatie zie de handleiding SpotWeb.

SpotWeb plus punten

 • Werkt op meerdere besturingssystemen zoals Windows, Ubuntu, Debian, Qnap, Synology en MacOs.
 • Kan gebruikt worden als Newznab server.

SpotWeb min punten

 • Is lastiger te installeren.
 • Er is geen download programma in verwerkt. Deze zal je apart moeten installeren. Zoals NZBGet of SABnzbd.

SpotLite de beste versie?

SpotLite is een overzicht wat er valt te downloaden uit het SpotNet netwerk. Met SpotLite kan je alleen de informatie zien waar het is te downloaden. Er is geen download programma aanwezig. En je kan er geen NZB bestanden mee downloaden. Zie voor meer informatie de SpotLite handleiding.

SpotLite configureren Windows

SpotLite plus punten

 • Eet minder CPU en geheugen dan SpotNet.

SpotLite min punten

 • Heeft geen eigen download programma.
 • Niet alles kan gevonden worden in de nieuwsgroepen. Want je kan hier geen NZB bestanden mee downloaden. Het NZB bestand moet je van een andere bron downloaden. Zo als Binsearch of NZBindex of een andere NZB zoekmachine.
 • Werkt alleen op Windows.
 • Krijgt geen updates meer.

Welke versie van SpotNet is de beste? Onze SpotNet aanbeveling

Welke versie je ook kiest ze hebben allemaal zijn nadelen en voordelen. Maar het is wel belangrijk dat je een versie kiest die nog regelmatig updates krijgt. Anders kan je niet alles uitpakken. We raden je daarom dan aan om SpotNet classic of SpotWeb aan. Dit ligt aan het besturingssysteem wat je gebruikt.

Windows welke versie van SpotNet is de beste?

Als je gebruik maakt van een Windows besturingssysteem. Dan is de beste versie van SpotNet, SpotNet classic. Want deze is eenvoudig in gebruik, en je kan er alles mee downloaden. Het is wel belangrijk dat je er voor zorgt dat je altijd de laatste versie hebt geïnstalleerd. Anders kan het zo zijn dat niet alles wordt uitgepakt.

Iets anders dan Windows? Wat is dan de beste SpotNet versie?

Als je gebruikt maakt van een ander systeem dan Windows dan raden we je aan om SpotWeb te gebruiken. Deze versie van SpotNet werkt namelijk op bijna elk systeem. Zoals Windows, Synology, Qnap, Ubuntu, Debian en nog vele andere. Ook kan deze als Newznab server worden ingesteld. Een Newznab server heb je nodig als bron om automatisch Films , Series, Muziek, en Boeken te downloaden. Het nadeel van SpotWeb is wel dat het wat meer tijd kost om deze te installeren. En je hebt nog een apart download programma nodig om de NZB bestanden te kunnen downloaden. Zoals bijvoorbeeld Sabnzbd of NZBGet.

Geef als eerste een reactie

Leave a Reply