SpotLite configureren Windows om te kunnen downloaden

In deze SpotLite handleiding gaan we SpotLite configureren. Zodat je de nieuwste downloads die op Usenet staan. Kan vinden en downloaden met je favoriete download programma. Zo als bijvoorbeeld Newsleecher SAbznbd of NZBGet. Het kan zo zijn. Dat je met SpotLite niet alles kan vinden op Binsearch of NZBindex. Dit komt omdat hier niet alle nieuwsgroepen worden weergeven. Maar dit komt omdat downloads ook verspreid kunnen zijn over meerdere nieuwsgroepen.

spotlite configureren opties

We starten SpotLite op.  En dan gaan we naar Opties. En vervolgens gaan we naar Configuratie.

instellingen nieuwsserver spotlite

Nu moet je hier de server gegevens in voeren van je Usenet provider. Deze gegevens kan je vaak in je welkoms mail vinden. Die je heb gehad van je Usenet Provider. Vul het nieuws server adres in. En de gebruikers naam met bijhorend wachtwoord.

Als je wilt dat het sneller laad. Zet dan het vinkje uit. Bij Plaatjes uit nieuwsgroepen tonen uit. Want waarom zou je die nodig hebben? Als je porno wilt zien. Dan kan je hier ook gelijk het vinkje aanzetten voor Erotiek tonen. Als je het vinkje uitlaat bij erotiek. Dan wil dat nog niet zeggen dat er helemaal niks meer door komt. Maar de kans is wel heel erg klein. Klik vervolgens op OK.

spotlite headeren

Als alles goed is ingevuld bij de instellingen in Spotlite. Dan gaat SpoteLite nu de download informatie ophalen, uit de nieuwsgroepen. Dit kan je links onder zien in SpotLite. Dit kan enige tijd duren. Zeker als je SpotLite voor de eerste keer start.

spotlite overzicht

Als SpotLite klaar is. Dan heb je aan de linkerkant een navigatie menu.

ik ben gek op films dus ik kies aan voor de linkerkant voor x264-HD. Vervolgen szie je aan de rechterkant allerlei films. Kies wat leuks uit en selecteer je film.

spotlite downloads verzicht

Als je de film wilt gaan downloaden. Ga dan  met je muis over het icontje. Met een wereld bolletje plus een hardisk. Er komt dan een drop down menu tevoorschijn. Kies dan vervolgens je nzb zoekmachine. De beste is na mijn mening NZbindex. Dus die kies ik ook. Vervolgens opent in jouw browser (Internet Explorer of Firefox etc) een scherm naar de NZB zoekmachine.

zoeken spotlite

Selecteer het juiste nzb bestand door het hokje aan te vinken. En kies voor Create NZB. Nu kan je het NZB bestand openen met bijvoorbeeld Grabit. En je download begint te downloaden.

Nu kan het voorkomen dat er niks gevonden wordt. Dit komt omdat niet alle groepen worden ondersteunt in nzbindex. Of het is op één of andere manier encrypted. Hier kan je weinig aan doen. Je zal dan deze NZB moeten downloaden. Van bijvoorbeeld een SpotWeb Site of toch via SpotNet.

Dit was de handleiding SpotLite configureren.

SpotLite handleiding Windows

  1. Handleiding SpotLite.
  2. SpotLite installeren.
  3. Configureer SpotLite.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter