Uploaden met Cammel Powerpost naar de nieuwsgroepen

In deze handleiding gaan we het programma Cammel Powerpost installeren. En daarna instellen om bestanden te uploaden naar de nieuwsgroepen. Voordat je aan deze handleiding begint, moet je de bestanden. Die je wilt gaan uploaden. All hebben ingepakt. Dit kan met bijvoorbeeld het programma Winrar.

Download Cammel powerpost 2.4

Cammel Powerpost download Nederlands locatie 1

Cammel powerpost download Engels Locatie 1

Windows Cammel Powerpost installeren

Het programma Cammel PowerPost heeft geen Setup. Dus we moeten Cammel handmatig gaan installeren.

Als we Cammel powerpost hebben gedownload. Dan moeten we het programmaatje uitpakken. Dit kan bijvoorbeeld met het programma Winrar. Klik met je rechtersmuis knop. Op het net gedownloade  bestand. En kies voor  Hier Uitpakken. Je krijgt dan een mapje met de naam C a m e l s y s t e m Powerpost 2.4 NL. Je moet dit mapje verplaatsen, naar de locatie waar jij het programma wilt geïnstalleerd hebben. Vervolgens open je dit mapje. En hierin vind je Camelsystem Powerpost.Exe Start deze.

Cammel powerpost configureren

We gaan als eerst een nieuwsserver toevoegen. Vaak zijn dit precies de zelfde gegevens die je gebruikt voor het downloaden. Maar het komt wel is een enkele keer voor. Dat je hier een aparte upload server voor moet kiezen. Cammel Powerpost ondersteunt geen SSL. (alleen via een tunnel)

Cammel powerpost configureren

Als Cammel powerpost is gestart gaan we naar Opties. En kiezen voor Programma instellingen. Vul hier de gegevens in van je nieuwsserver. Deze gegevens staan vaak in de welkoms email die je van je Payserver hebt ontvangen. Let op! Er zijn een hoop gratis nieuwsservers, die uploaden niet ondersteunen. Dus je hebt hier vaak echt een Payserver voor nodig.

Het kan zo zijn dat je uploaden aan moet zetten op de website van je Usenet provider. Bij bijvoorbeeld Eweka is dit het geval.

Het is verstandig om de Simultane connecties niet hoger dan 2 te zetten. De kans dat iets corrupt aan komt, op de nieuwsserver neemt daar door toe. En het heeft vaak geen nut. Want het uploaden gaat vaak trager dan het downloaden. Dit komt, omdat je upload limiet. Vaak veel lager is dan je download limiet, van je internet provider.

instellingen Cammel powerpost configureren

Nu gaan we naar het tabblad Gegevens. Het is belangrijk dat je een PosterNaam opgeeft. Dan kan iedereen jou uploads makkelijker terug vinden op nzb-zoekmachines zo als nzbindex.nl en binsearch.info. Bij het email adres kan je gewoon wat invullen.

nieuwsgroepen powerpost

Als je wilt kan je wat extra nieuwsgroepen toevoegen in het Tablad Nieuwsgroepen. Let op! dat je de volledige naam op geeft van de nieuwsgroep. Dus als voorbeeld Alt.binaries.dvd9 en niet a.b.dvd9. Voor een lijst met bekende nieuwsgroepen zie Nieuwsgroepen overzicht.

Nu gaan we naar het tablad Opties. We willen het zo netjes en compleet mogelijk posten. Dus zet de volgende twee vinkjes aan. Creëer NZB bestand standaard geselecteerd. En het vinkje Creëer par2 bestand standaard geselecteerd. Klik nu op Apply. En vervolgens op Ok. Om alle instellingen op te slaan.

Uploaden met Cammel powerpost

Nu wordt het tijd. Dat we de bestanden gaan uploaden.

Ga links boven in Cammel powerpost naar Wachtrij. En kies dan voor Voeg bestanden toe aan wachtrij. Zoek nu de bestanden op. En selecteer al de bestanden die je wilt uploaden.

Cammel powerpost bestanden toevoegen

Je krijgt nu bovenstaande scherm te zien. Je ziet bij voorbeeld. Hoe het wordt weergeven in de nieuwsgroepen.

Cammel powerpost nieuwsgroepen

Ga nu naar het tablad Nieuwsgroepen. Vink nu aan in welke nieuwsgroep de upload moet komen. Let op! Niet meer dan 3. Anders wordt het als Spam gezien. Neem bekende groepen zodat zoveel mogelijk mensen het kunnen downloaden.

Cammel powerpost SFV en par

Ga nu naar het tablad Opties. En zet het vinkje Creer een .SFV bestand aan. Dit bestandje zorgt er voor dat downloaders de ge-uploaden bestanden kunnen controleren. Dit kan ook met PAR2 bestanden. Hoe meer hoe beter.

Klik nu op OK. Nu moet je even geduld hebben. Je ziet links onder dat Cammel Powerpost bezig is.

Cammel powerpost par2

Als Cammmel Powerpost klaar is met laden. Dan krijg je bovenstaande scherm. Druk nogmaals op OK.

Uploaden met Cammel Powerpost naar de nieuwsgroepen

Als het goed is krijg je dan bovenstaande scherm te zien. Ga nu naar Posten. En kies voor Start Posten.

Cammel Powerpost is nu aan het uploaden naar de nieuwsgroepen. Je Moet er rekening mee houden dat het even kan duren voordat je upload zichtbaar is in een nzb-zoekmachine zo als Nzbindex.nl en Binsearch.info.

Veel plezier met het uploaden!

Handleiding yEncBin Poster

 1. Uploaden naar Usenet.
 2. Uploaden naar de nieuwsgroepen met Cammel powerpost Windows.

8 Comments

 1. Als ik een post heb geupload met Cammel powerpost, kan ik het terugvinden met een nzb zoeker, maar als ik spotnet open kan ik hem daar niet vinden, wat doe ik fout??

 2. Je zal hem niet terug kunnen vinden in spotnet dan zal je hem daar eerst in moeten toevoegen. Je kan hem wel terug vinden op nzbindex.nl

 3. ik probeer al met diverse powepost programma`s iets te uploaden naar newsgroepen maar elke keer krijg ik de foutmelding:

  440 posting denied

  wat kan ik hier aan doen ?

  groetjes richard

  • Welke Usenet provider heb je? Soms moet je in het control panel van je Usenet provider posting aanzetten of je moet een aparte upload server gebruiken. Dat is per provider anders. Sommige staan het zelfs helemaal niet toe.

 4. Ikm krijg de melding bij het instaleren van Spotnet

  er is een uitzondering van het type systeem. out of memories exception.

  Ik gebruikte spotnet al een paar jaar maar nu met windows 8.1 krijg ik bovenstaande melding en kan ik spotnet niet meer gebruiken.

  Wie heeft een oplossing voor mij

 5. Er wordt verwezen naar cammel , de link komt echter bij een cloudprogramma uit.
  dit is zeker al een (zeer)oude post
  Zou wat epubs willen uploaden, maar met deze beschrijving lukt het niet.

Laat een reactie achter