Usenight Review Usenet provider voor in de avond

Usenight

Zoals de naam Usenight al doet vermoeden, kan je alleen snel downloaden in de avond uren in Nederlandse tijd is dat 00:00 en 11:00. Woon je in een ander land dan kan je dat terug vinden op de website onder de Night Finder. Het voordeel hiervan is dat het Usenet Abonnement erg goedkoop is. Voor 1 jaar ben je slecht 20 euro kwijt. En dit hoeft helemaal geen probleem te zijn als je automatisch download uit de nieuwsgroepen. Je kan de website hier benaderen.

Voordelen

  1. Alle nieuwsgroepen worden ondersteunt volgens de Usenet provider.
  2. 2970 dagen retentie
  3. Je kan betalen met Credit card, crypto. en Ideal.
  4. Erg goedkoop.
  5. SSL ondersteuning.

Nadelen

  1. Trage download snelheid overdag 1Mbit.

Nieuwsserver instellingen

server adress : reader.usenight.com
SSL poort: 563, 443
Standaard poorten: 80, 119

Helpdesk

Je kan ze bereiken via een contact formulier op de website. Ik heb de servicedesk niet nodig gehad en kan er daarom geen oordeel over vellen. Volgens de website reageren ze meestal binnen één uur.

Snelheid Usenight

Ik was aangenaam verrast door de downloadsnelheden die Usenight bood in de avond. Mijn downloads gingen vlot en werden consistent met hoge snelheden uitgevoerd. Overdag heb je slechts 1Mbit. Maar dit is geen probleem als je automatisch download uit de nieuwsgroepen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld Radarr, Lidarr, Headphones of Sonarr gebruiken. Voor meer informatie zie automatisch downloaden uit de nieuwsgroepen.

Hoewel de werkelijke downloadsnelheid kan variëren op basis van je internetprovider en locatie, was ik over het algemeen tevreden met de prestaties van deze zeer goedkope Usenet provider.

Conclusie is deze Usenet provider goed?

Usenight is een goede betrouwbare bron, om te downloaden uit de nieuwsgroepen. De snelheden zijn in de avond erg goed. Overdag zijn zoals te verwachten de snelheden erg laag 1Mbit. En tot nu toe alles compleet kunnen downloaden uit de nieuwsgroepen.

Alternatief Usennight

Mocht je zoeken naar een alternatief zie dan de pagina Usenet servers. Of onderstaande enkele voorbeelden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter