NZB bestanden Downloaden met SpotNet Windows

In deze downloaden SpotNet handleiding. Gaan we bespreken hoe we downloaden met SpotNet. Dit doen we door een NZB bestand te downloaden met SpotNet. En vervolgens gaan we dit NZB bestand openen met een download programma. Enkele bekende download programma’s voor de nieuwsgroepen zijn Grabit, NZBget, Newsleecher of SABnzbd.

Downloaden met SpotNet

spotnet-weergaven

Als de Spots zijn geladen. Dan gaan we eerst is een naar Beeld. En dan naar Kolommen. Selecteer Datum, Omvang en eventueel de Tag. Dit is erg handig. Want aan de datum kan je vaak zien hoe lang iets op SpotNet staat. En dan weet je of je voldoende retentie hebt om het te downloaden via je nieuwsserver. Echter dit gaat niet altijd op. Want het kan zo zijn. Dat de gene die het aanmeld op SpotNet. Niet de uploader is.

De omvang is ook erg handig dan kan je gelijk zien of het formaat ook wel klopt en het zegt iets over de kwaliteit van bijvoorbeeld een film.

spotnet-nzb-knop-opslaan

Zelf ben ik niet zo voorstander om de ingebouwde download client van SpotNet te gebruiken. Omdat SpotNet nog al vaak vast loopt. En vaak een verouder download client heeft. En dan kan het zo zijn dat niet alles wordt uitgepakt.

Gelukkig kunnen we dit aanpassen. Dit doe je door naar Bewerken te gaan. En vervolgens te kiezen voor Downloadknop. En vink dan NZB opslaan aan.

SpotNet-filters-films

Het word dat dat we wat leuks opzoeken om te downloaden. Aan de linker kant heb je een blok Filters. Klik vervolgens op Films.

spotnet-zoeken

Ook zie je aan de linker kant links boven een blok met Zoeken staan. Geef hier de naam op van de film die je wilt downloaden. En klik vervolgens op het Vergrootglas.

spotnet-zoeken-resultaat

Aan de rechter kant verschijnt het resultaat waar jou zoekopdracht aan voldoet.

Vervolgens klik jij aan wat je wilt downloaden.

spotnet-film

Het volgende scherm zal verschijnen. Hier zie je de informatie over wat jij wilt downloaden. Rechts boven zie je een groot blauwe pijl. Klik hier op en SpotNet. Vraagt jou vervolgens om het NZB bestand ergens in op te slaan. Vervolgens moet je kiezen om het NZB bestand ergens op te slaan op je computer.

Je kan dan het NZB bestand openen met bijvoorbeeld SABnzbd of NZBGet.

Je bent nu klaar met de downloaden SpotNet handleiding.

SpotNet handleiding Windows

 1. SpotNet handleiding
 2. Windows SpotNet installeren
 3. SpotNet configureren
 4. Downloaden met SpotNet
Deel dit

4 comments

 1. Stans

  Als ik een film via Spotnet heb gedownload, worden de losse bestanden niet meer samengevoegd tot één bestand (de film) maar staan alle bestanden er. Dit is sinds kort.

  Kan iemand mij een tip geven hoe ik dit kan aanpassen?

  Alvast bedankt!

 2. Usenet

  SpotNet is zonder twijfel de beste manier om te downloaden uit nieuwsgroepen.
  Alle andere mogelijkheden zijn waardeloos.

Geef een reactie